9 maalis

Marko Rantanen haastattelussa

Kööpenhaminan ja Suomen välillä töitä tekevä Marko on todella kovan luokan ammattilainen niin valokuvauksessa kuin elokuvaohjauksessa. Monipuolisuuden lisäksi hänellä on todella tunnistettava tyyli, johon kuuluu harkittu valaisu ja tarinalliset lavasteet.
Kuinka kiinnostuit valokuvauksesta? Minulla oli aina tunne, että on jotain kiinnostavaa mitä en ollut löytänyt. Kun ystäväni rahapulassaan myi minulle Zenith järjestelmäkameran ja kuvasin yhden mv-filmin niin olin koukussa. Sitten katosikin kaikki aika, rahat ja ystävät valokuvauksen alttarille. Kokeilitko muita taiteenmuotoja, kuten piirtämistä ja maalaamista ennen valokuvausta? En oikeastaan…. pienenä piirsin paljon mutta se ei tuntunut oikealta. Maalaaminen ei myöskään koskaan herättänyt suuria tunteita. Kokeilin maalaamista muutama vuosi sitten kesälomalla, tyttöystäväni (nykyinen vaimoni) kehoitti minua lopettamaan kun kuvista tuli niin synkkiä ja masennuin.
Millainen koulutus sinulla on, vai oletko täysin itseoppinut valokuvaaja? Minulla on teknisen puolen opintoja. Opin kuvaamiseen sain mainos- ja muotivalokuvaajien assistenttina. Kun kuvauspäivä oli ohi ja muut lähtivät studiolta niin koitin toistaa päivän kuvauksen valot vaikka yksinkertaisessa asetelmassa tai sillä mitä studiolla sattui olemaan. Harrastuksen alussa Starfoton Juha Jaukkuri jaksoi neuvoa minua paljon ja se on kivijalkaliikkeiden etu nettikauppoihin verrattuna. Ylioppilaskameroilla oli myös osansa harrastukseni alussa. [eltd_separator...
Continue reading