5 helmi

Vuoden hääkuva 2015 onkin kuvattu kaukolaukaisimella!

hääkuva, häät, hääkuvaaja, vuoden hääkuva, maisemakuva, kaisu ojansivu

Vuoden hääkuva 2015 julkaistiin juuri. Kamerakoulu.fi haastatteli kuvan ottanutta Kaisu Ojansivua kuvasta ja muutenkin hääkuvaamisesta! Yllätyksiltä ei vältytty. Lisää Kaisusta : www.kaisuojansivu.com ja https://www.flickr.com/photos/unevue/ Flickrissä myös vuoden hääkuva isommalla resoluutiolla!

VuodenHaakuva2015_Voittaja_Miljoo_1_Kaksin_kaisu-Ojansivu_2000

Miten Kaksin-kuva syntyi?

Kuva syntyi tavallaan sattumalta. Syyskesällä ajellessani kuvauskeikoille olin katsellut aamun usvaisia niittyjä ja järviä ja haaveillut pääseväni kuvaamaan hääpotretteja sellaisissa olosuhteissa. Kyselinkin muutamia pareja lähtemään mukaan aamuvarhaisella toteutettavaan trash the dress -henkiseen kuvaukseen, mutta en oikein saanut vastakaikua omalle innostukselleni. Ajatus unohtuikin joksikin aikaa, kunnes eräänä aamuna näin yksinäisen veneen rannassa usvan keskellä. Halusin kuvata näkemäni kaltaisen maiseman hääkuvaksi, joten päätin toteuttaa kuvan omana projektinani. Toisten häiden kuvaamisen lisäksi juhlin myös omia häitäni viime kesänä, joten puvut olivat tallella ja tunnelmat muistissa. Näin ollen laittauduimme mieheni kanssa eräänä syysaamuna uudelleen häätamineisiin ja lähdimme ottamaan suunnittelemaani kuvaa.

Kuvauspaikalla etsin ensin sopivan kuvakulman ja määritin kamera-asetukset kohdalleen. Mieheni souti järvellä ohjeideni mukaan ja yritti pistää mieleen missä kohtaa toivoin veneen kuvassa olevan. Sen jälkeen kamera jalustalle, kaukolaukaisija valmiiksi ja valokuvaaja veneeseen. Näin syntyi kuvani ”Kaksin”.