14 syys

8 käytännöllistä vinkkiä puhelimella kuvaamiseen

1. Harkitse myös vaakakuvaa.

Puhelimella kuvatessa unohdetaan usein, että kuvausasento voi olla eri kun normaali pystysuunta. Muista olet kuvaamassa, etkä kirjoittamassa viestiä. Valitse kuvan suunta kohteen mukaan, eikä tottumuksesta laitteen pitämiseen.

2. Kuvaaminen ääninappulasta.

Monissa puhelimissa valokuvan voi ottaa myös muualta kuin näytöllä olevasta napista, jota yleisimmin käytetään. Esimerkiksi ääninappulaa voi käyttää monissa malleissa kuvaamiseen, joka helpottaa erityisesti vaakakuvien ottamista.

3. Etenkin hämärällä otetut kuvat tärähtävät helposti.

Hämärällä kuvaaminen vaatii aina laiteilta enemmän ominaisuuksia. Yleisesti ottaen puhelimella on hankala saada laadukkaita kuvia hämärällä, sillä kuvat tärähtävät helposti valon vähenemisen myötä. Tärähtäneitä kuvia voi yrittää välttää tukemalla puhelinta johonkin tukevaan pintaan, kuten lähellä olevaan pöytään, puun runkoon tai kaiteeseen.

4. Vältä likainen linssi.

Puhelin otetaan usein taskusta, joka tarkoittaa että linssi voi helposti jäädä likaiseksi taskun pölyistä ja muusta moskasta. Hyvä rutiini onkin ennen tärkeää kuvaa nopeasti tarkistaa, että linssi varmasti on puhdas.

5. Aina ei tarvitse nähdä mitä kuvaa.

Puhelinta voi pitää kaukana itsestään ja ottaa kuvia kokeillen ja enemmän sattumanvaraisesti. Puhelin on itsessään näppärä erilaisten kuvakulmien kokeiluun ja tätä kautta uudenlaiseen tapaan katsoa ympäristöä. Tämä parantaa silmääsi valokuvaajana!

6. Tunne puhelimen ominaisuudet.

Kannattaa esimerkiksi varmistamassa, että kuvaa parasta mahdollista laatua, jos haluaa saada kaiken mahdollisen irti puhelimista. Monissa puhelimissa ei oletuksena ole päällä paras kuvanlaatu, kuten esimerkiksi raw-kuvien tallennus, joka monilla puhelimilla onnistuu.

7. Käytä jalka-zoomia kännykkäkuvissa

Jos haluat päästä lähemmäksi kohdetta, kannattaa käyttää niin sanottua jalka-zoomia ja mennä lähemmäs itse. Kuvan zoomaaminen sormilla usein on pelkkää digitaalista rajausta, joka heikentää kuvan laatua selvästi.

8. Älä pelkää salamaa kuvaamisessa

Monet kauhistelevat salaman käyttöä, joka rajoittaa kuvaustilanteita huomattavasti. Hämärällä voi lähteä käyttämään salamaa leikkisästi, joka tekee kuvista värikkäämpiä ja enemmän surrealistisia.

mm
Atte Tanner

Atte Tanner on Helsingin ja Lontoon välillä kulkeva muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja mystinen tunnelma. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. www.attetanner.com

Ei kommentteja

Leave a reply