Verkkokurssi

Aloittelijasta Lightroom-mestariksi

Tämän kattavan verkkokurssin avulla opit Lightroomin tärkeimmät työkalut ja saat tehtyä entistä näyttävämpiä valokuvia kuvankäsittelyn avulla.

Erotu massasta kuvankäsittelyn avulla

Ero hyvän ja loistavan valokuvan välillä on usein kuvankäsittely. Entistä paremmalla kuvankäsittelyllä pystyy vahvistamaan kuvan tunnelmaa ja ohjaamaan katsetta toivotulla tavalla. Taitavalla kuvankäsittelyllä valokuvista voidaan ottaa kaikki hyöty irti. Tämän ansiosta lopputuloksista tulee entistä näyttävämpi ja saat tehtyä valokuvia, jotka erottuvat joukosta.

4.5 tuntia opetusmateriaalia
27 opetusvideota
Lunttilappu tärkeimmistä pikakomennoista
Paketti harjoituskuvia
Opetusvideota
Minuuttia

Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Tuntuuko, että valokuvasi eivät koskaan ole ihan niin hienoja kuin haluaisit? Kuvan värit eivät ikinä ole kohdillaan ja kuva tuntuu turhan tavanomaiselta? Tai mahdollisesti sinulla on jatkuvasti kuvat kateissa ja kuvankäsittely on lähinnä sokkona testailua? 
Lähde parantamaan omia kuvankäsittelytaitojasi ja luo entistä hienompia kuvia, joita voit ylpeänä jakaa ystävien ja asiakkaiden kanssa.

Atte Tanner

Esittelyssä kurssin opettaja

Aloittelijasta Lightroom-mestariksi -kurssin opettajana toimii valokuvaaja Atte Tanner. Hänelle tärkeintä kuvankäsittelyssä on tunnelman hienosäätö.  Kurssin aikana Atte opettaa sinut hyödyntämään väriteoriaa kuvankäsittelyn kulmakivenä. Tämän ansiosta saat valokuviisi entistä hienomman viimeistelyn Lightroomin avulla. Aten opetustyyli on rauhallinen ja hän käy Lightroomin tärkeimmät työkalut perinpohjaisesti läpi. 

Kattava opas kuvankäsittelyn aloittamiseen

Etenemme askel kerrallaan kohti itsevarmaa kuvankäsittelyä ja entistä hienompia valokuvia.

PERUSKÄSITTELY

Aloittelijasta Lightroom-mestariksi -kurssin alkupuolisko keskittyy valokuvan monipuoliseen peruskäsittelyyn ja kuvien loogiseen järjestelyyn.

LUOVA VÄRIMÄÄRITTELY

Tämän jälkeen rupeamme tuomaan kuviin entistä enemmän omaa kädenjälkeä luovan värimäärittelyn avulla. Tutustumme suosittuihin kuvankäsittelytyyleihin, joiden avulla saat vietä kuvasi seuraavalle tasolle. Ei enää tylsiä tai tavanomaisia kuvia!

KUVAN VIIMEISTELY

Lopuksi keskitymme valokuvan ammattimaiseen viimeistelyyn, pelastamme epäonnistuneita kuvia ja tutustumme Lightroomin monipuolisiin työnkulkuihin eri laitteiden välillä. 

Harjoittele kuvankäsittelyä mukana tulevilla kuvilla

Kurssin kaikki opetusvideot on tehty selkeys edellä, mutta mikä tämän kurssin erottaa muista, on mukana tulevat harjoituskuvat. Näiden avulla Lightroom tulee tutuksi ja pääset harjoittelemaan kuvankäsittelyä.

Opi käsittelemään kuvia entistä nopeammin

Tuntuuko sinun oma kuvankäsittely sekavalta ja aikaavievältä? Mahdollisesti sinulla on jatkuvasti kuvat kateissa, tietokone solmussa ja kuvankäsittelyssä epäröit hankalien valikkojen ja erilaisten työkalujen välillä. Tämä johtaa kuvankäsittelyssä tilanteeseen, jossa emme aidosti pysty keskittymään olennaisimpiin kysymyksiin ja kuvankäsittelystä puuttuu tietty sulavuus.

Lightroomin perusteellisen hallitsemisen lisäksi kurssin toinen kulmakivi on kuvankäsittelyn nopeuttaminen. Käymme läpi parhaat vinkit, joiden avulla isojen kuvamassojen läpikäynnissä ja käsittelyssä voi säästää aikaa. Kurssin mukana tulee lisäksi kätevä lunttilappu Lightroomin tärkeimmistä pikakomennoista. 

Kurssin jälkeen osaat

Itsevarmasti käyttää kaikkia Lightroom tärkeimpiä työkaluja.
Luoda valokuviisi näyttävän väripaletin.
Ottaa kuvista kaiken potentiaalin irti.
Viimeistellä kuvan ammattimaisesti.
Käyttää Lightroomin monipuolisia työkaluja kuvien järjestämiseen ja hakemiseen.
Säästää aikaa kuvankäsittelyssä.

Kurssin osiot tarkemmin

Kurssi ei oleta omasta lähtötasostasi mitään ja käy perusteet rauhassa läpi.

01

MISTÄ KUVANKÄSITTELYSSÄ TODELLA ON KYSE?

Mikä Lightroomista tekee niin hyvän kuvankäsittelyohjelman ja millainen kokonaisuus kuvankäsittely on? 

02

LIGHTROOMIN IDEA PÄHKINÄNKUORESSA

Tämä osio antaa sinulle hyvän yleiskäsityksen Lightroomin mahdollisuuksista ja selkeyttää kokonaisuutta.  

03

VALOKUVIEN LOOGINEN JÄRJESTELY

Valokuvien tehokas karsiminen on oleellinen osa työnkulkua. Käymme läpi erilaisia tapoja järjestää valokuvia Lightroomissa.

04

TYÖTILA JA SULAVA NAVIGOINTI

Tämän osion jälkeen osaat sulavasti liikkua Lightroomin sisällä ja tiedät mitä kaikki tärkeimmät nappulat tekevät. 

05

VALOKUVAN MONIPUOLINEN PERUSKÄSITTELY

Monipuolisella peruskäsittelyllä voidaan korostaa haluttuja kohtia ja ohjata katsetta. Epäonnistuneiden kuvien pelastaminen ja yleisimmät korjaukset ovat tuttuja tämän osion jälkeen. 

06

MITEN KUVASTA SAA OTETTUA KAIKEN IRTI?

Edistyneiden paikallisten korjausten avulla kuvasta saa otettua kaiken irti kuvankäsittelyssä. Lisäksi tutustumme kuvan pinnan paranteluun ja histogrammiin.

07

LUOVA VÄRIMÄÄRITTELY

Väreillä voidaan hienosäätää valokuvan tunnelmaa. Tässä osiossa teemme kuvia alusta loppuun ja tutustumme Lightroomin monipuolisiin värityökaluihin. 

08

KUVAN AMMATTIMAINEN VIIMEISTELY

Ammattimaisessa kuvankäsittelyssä osataan ottaa huomioon valokuvan pienimmätkin yksityiskohdat. Tässä osioissa kuvat saavat loppusilauksen ennen julkaisua. 

09

KUVAN JULKAISU JA TALLENNUS

Käymme läpi valokuvien tallentamisen yleisimpiin käyttötarkoituksiin ja varmistamme, että tiedostoihin tulee optimaaliset asetukset, väriprofiili ja mittasuhteet

10

VANKKA TYÖNKULKU KOTONA JA REISSUSSA

Lightroomia voi käyttää saumattomasti erilaisilla mobiililaitteilla. Tämä mahdollistaa joustavan työnkulun ja kuvankäsittelyn mistä tahansa.

11

KUVANKÄSITTELY NOPEUTTAMINEN 

Kurssin viimeinen osio opettaa käteviä tekniikoita, joiden pyrkimyksenä on puolittaa kuvankäsittelyyn käytetty aika, ilman että lopputulos kärsii.

Valitse itsellesi sopivin paketti

Peruspaketti
109 €

Aloittelijasta Lightroom-mestariksi -verkkokurssi
Harjoitusmateriaalit
Lunttilappu tärkeimmistä pikakomennoista

Tehopaketti (säästä 29 €)
129 €

Aloittelijasta Lightroom-mestariksi -verkkokurssi
Neljä vuodenaikaa Lightroom-presetit (arvo 49 €)
Harjoitusmateriaalit
Lunttilappu tärkeimmistä pikakomennoista

Yleisimmät kysymykset Lightroom-kurssista