28 maalis

Antti Hallakorpi Sony World Photography Awards kansallisen sarjan voittoon

sony awards, kilpailu

Vuoden 2017 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun tuomaristo on tänään julkistanut Suomen kansallisen sarjan voittajavalokuvan, joka on Antti Hallakorven ottama valokuva nimeltään ”Kotitekoinen sitruunajuoma”.

Sony World Photography Awards on maailman suurin valokuvakilpailu ja National Awards -kansallinen sarja on avoin kaikentasoisille valokuvaajille. Kilpailun tavoitteena on löytää paras yksittäinen paikallisen valokuvaajan ottama valokuva kaikissa 65 osallistujamaassa.

Antti Hallakorpi kuvaa voittajaotostaan ”Kotitekoinen sitruunajuoma” seuraavasti: ”Syksyllä oli sitruunoiden sesonki. Sain ajatuksen henkilöstä tekemässä pontikkaa tai sitruuna-grappaa hämärässä kellarissa.”

sony awards, kilpailu

Antti Hallakorpi on 53-vuotias ruokaan ja juomaan erikoistunut toisen polven valokuvaaja. Hän aloitti uransa tuotekuvauksilla. Hallakorpi kertoo olleensa onnekas, kun on saanut tehdä yhteistyötä tunnettujen suomalaisten ja ulkomaalaisten tuotemerkkien kanssa. Hallakorpi harrastaa matkailua ja autoja.

Antti Hallakorpi kommentoi menestystään seuraavasti: ”Joku on joskus sanonut ’A quitter never wins and a winner never quits.’ Tämä sopii erittäin hyvin, koska tein kuvan itselleni kesken pitkän sairasloman.”

Suomen kansallisessa sarjassa toiselle ja kolmannelle sijalle ylsivät:

  • Toinen sija: Markus Varesvuo kuvallaan ”Suokukko muuttohaukan saaliina”.
  • Kolmas sija: Jani Vehviläinen kuvallaan ”Y-sukupolvi”.

Voittajakuvat sekä toiseksi ja kolmanneksi yltäneet kuvat jokaisesta 66:n maan kansallisesta sarjasta julkistettiin tänään ja kuvat ovat katsottavissa täällä.

Voittajakuvat ovat esillä kilpailun muiden loppukilpailuun selvinneiden kuvien kanssa Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition -näyttelyssä Lontoossa 21.4.–7.5.2017. Lisäksi kuvat julkaistaan vuotuisessa voittajakuvakirjassa.

Sony World Photography Awards

Vuoden 2017 Sony World Photography Award -valokuvakilpailu juhlii tänä vuonna kymmenenvuotista taivaltaan. Kilpailun tuottaa World Photography Organisation. Yhteistyö pääyhteistyökumppani Sonyn kanssa on myös kestänyt jo kymmenen vuotta. Kilpailussa palkitaan joka vuosi nykyvalokuvauksen parhaimmisto. Voittajat valitaan edellisenä vuonna otetuista kilpailuvalokuvista, jotka on ilmoitettu johonkin kilpailun neljästä pääsarjasta, jotka ovat avoin sarja sekä nuorille, ammattilaisille tai opiskelijoille suunnatut sarjat. Vuoden 2017 Sony world Photography Awards -kokonaiskilpailun voittajat julkistetaan huhtikuun 20.

 

mm
Kamerakoulu.fi

Kamerakoulun ilmaiset valokuvauskurssit auttavat sinua ottamaan parempia kuvia. Opastamme kameran käytössä ja annamme käytännönläheisiä vinkkejä kaikentasoisille valokuvaajille.

Ei kommentteja

Leave a reply