23 marras

Antti Karppisen tekniikka saturaation yhtenäistämiseen komposiittikuvissa

Saturaation tarkastaminen aputasolla

Pienten erojen huomaaminen kuvan värikylläisyydessä voi olla yllättävän hankalaa silmälle. Tästä syystä Antti Karppinen tekee aputason, joka helpottaa erojen huomaamista kuvasta. Kyseinen tekniikka soveltuu erityisesti komposiittikuvien tekemiseen. Tekniikka alkaa selective colors -työkalun avulla, jossa pudotamme kaikki värit paitsi valkoisen, neutraalit ja mustat -100% arvoon. Kannattaa huomioida, että selective colors -työkalun tulee olla absolute tilassa.

Pidä huoli, että selective colors on absolute tilassa

Seuraavaksi laitamme samasta tasosta valkoiset, neutraalit ja mustat +100% arvoon. Tuloksena on kuvan värikylläisyyttä kuvastava aputaso. Mitä vaaleampana jokin kohta tässä aputasossa näkyy, sen värikylläisempi se on.  Tämän avulla kuvan värikylläisyys on helppo laittaa kohdilleen. Videon lopulla Antti kertoo kuinka Photoshopissa voi hyödyntää pipettiä värien lopulliseen tarkastukseen.

Kaikki värit asetetaan -100% arvoon paitsi valkoiset, neutraalit ja mustat.

mm
Kamerakoulu.fi

Etsimme artikkeleita, tutoriaaleja, DIY -projekteja ja muuta esiteltävää blogiin, ota yhteyttä toimitus@kamerakoulu.fi, jos sinulla on jotain tarjota.