9 touko

Kuvankäsittely esimerkkejä potreteissa

Tykkään aivan mielettömästi väreistä ja nautin eri väriyhdistelmien kokeilusta, jonka takia myös hienovarainen kuvankäsittely on lähellä sydäntäni. En pidä jälkikäsittelyn mekaanisista vaiheista, kuten kloonaamisesta ja syväämisestä, mutta värien kohdalla pääsen lopulta vauhtiin. Teen kuvankäsittelyssäni värit aina lopuksi, joka viekin usein suurimman osan ajasta. Huomaan tällä hetkellä käyttäväni paljon samoja työkaluja ja samantapaisia värejä, joka korostui kun etsin tätä artikkelia varten muutamia esimerkkejä vuoden sisällä tekemistäni projekteista.

Kuvankäsittelyn taitaminen tuo minulle tietynlaista turvaa kuvaustilanteessa. En tarkoita tällä katastrofaalista “fix it in post” -ajattelutapaa, vaan pienempää mielenrauhaa siitä että tiedän miten paljon pystyn tekemään helposti kuvan lopulliselle tunnelmalle. Kuvankäsittely on osa valokuvaajan työtä ja ilmaisua. Käsittelemätön kuva on yksinkertaisesti keskeneräinen.

Huomaan siirtyväni omassa kuvankäsittelyssäni luonnollisempaan suuntaan. Enää en vietä tunteja taustan uudelleen rakentamiseen, kuten esimerkiksi tässä hurjemassa projektissa. Tämä on itselleni mahdollistanut enemmän aikaa keskittyä kuvankäsittelyn luovaan puoleen, joka minulle on juuri värien kanssa leikkiminen, kuten näissä esimerkeissä näkyy.

Ennen ja jälkeen esimerkkejä kuvankäsittelystä

kuvankäsittely, esimerkki, potretti, editointi, muokkaus

kuvankäsittely, esimerkki, potretti, editointi, muokkaus

kuvankäsittely, esimerkki, potretti, editointi, muokkaus

kuvankäsittely, esimerkki, potretti, editointi, muokkaus

kuvankäsittely, esimerkki, potretti, editointi, muokkaus

Kuvankäsittely-potrettikuvaus-muokkaus-ennen-5

Jos teillä on kysyttävää tietyn kuvan säädöistä, voin mielelläni avata projekteja hieman lisää. Saa myös esittää toiveita kuvankäsittelyyn liittyvistä aiheista ja tutoriaaleista. Muista myös käydä antamassa oma äänesi suosikkiohjelmallesi tulevia kuvankäsittelyartikkeleita ajatelleen. Kaikissa artikkelin kuvankäsittely esimerkeissä on käytettä Adobe Lightroom ja Adobe Photoshop sovelluksia.

 

 

 

Atte Tanner

Kirjoittaja on nuori on suomalainen potretti- ja muotikuvaaja, joka haluaa kertoa tarinoita meidän niin oudosta todellisuudesta. Lisäksi Atte Tanner on Kamerakoulu.fi -sivuston päätoimittaja.