Filmikuvauksen alkeet

Filmikuvauksen alkeet – millä kuvata?

Tässä artikkelissa pikakelaamme eri kameravaihtoehtoja. Keskitymme yleisimpiin formaatteihin.

Miten aloittaa filmikuvaus?

Filmikuvauksen aloittaminen on helppo juttu, vaikka se voikin digikuvaukseen tottuneelle vaikuttaa kovinkin eksoottiselta harppaukselta. Tarvitset käytännössä vain kameran, filmiä ja hieman taustatyötä. 

Miten ja missä kehittää filmit?

Tässä artikkelissa käymme läpi konkreettisia neuvoja miten ja missä kehittää filmit. Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi — filmit voi joko kehittää itse tai viedä labraan. 

Erilaisten filmien jättivertailu

Pekka Keskinen on ottanut haasteekseen kuvata ja testata mahdollisimman montaa erilaista kino- ja 120-filmiä. Hänen kirjoittamansa artikkelit muodostavat suuren tietopankin, joka helpottaa sopivan filmin löytämisessä. 

Ensimmäinen filmikamera

Tässä artikkelissa esitellään filmikuvaamisen aloittaminen kinofilmin kannalta, sillä se on tällä hetkellä yleisin filmiformaatti ja kinofilmille sopivia kameroita on eniten ja helpoiten saatavilla.

Mustavalkofilmin kehitys

Kotioloissa voi kehittää (melkein) mitä tahansa filmejä. Mustavalkokehitys on todella helppoa ja ennenkaikkea halpaa. Tällä videolla Kameratorin Nuno näyttää miten mustavalkofilmin kehitys tapahtuu.

Miksi filmikuvaus on taas suosiossa?

Filmin paluu liittynee analogisten asioiden yleiseen uudelleen tulemiseen. Onko se kenties vastareaktiota voimakkaalle digitalisoitumiselle?  

Filmi- ja digikuvauksen erot

Filmi- ja digikuvaamisen eroavaisuuksia on huikea määrä, joista osa on itsestäänselviä. Jotkin seikat taas ovat aivan pieniä yksityiskohtia ja aivan henkilökohtaisesta kokemuksesta kiinni.

filmikuvaus, filmi, kamera

Paljonko filmille kuvaaminen maksaa?

Filmille kuvaaminen ei ole niin kallista mitä voisi kuvitella.

Näin otat parempia Polaroid-kuvia: 13 vinkkiä pikafilmikuvaukseen

Pikafilmille kuvaamisessa on tiettyä magiikkaa, jota on vaikea löytää mistään muusta valokuvauksen muodosta. Pikafilmille, eli polaroidille kuvaaminen tarkoittaa, että kamera heti kuvauksen jälkeen syöttää fyysisen kuvan ulos. 

Tekijästä

Filmikuvauksen alkeet -kurssin on laatinut Pekka Keskinen. Hän on filmikuvauksesta innostunut graafinen suunnittelija Helsingin liepeiltä. Intohimona erityisesti 35mm mustavalkofilmit ja mekaaniset kamerat.

Kamerakoulun muut valokuvauskurssit

Valokuvauksen peruskurssi

Kamerakoulun peruskurssin avulla opit valokuvauksen alkeet ja saat otettua entistä hienompia valokuvia. Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen aloittelijoille ja ensimmäisen järjestelmäkameran omistajille.

valotustapa, valokuvaus

Valokuvauksen jatkokurssi

Jatkokurssi opastaa sinut aloittelijasta edistyneeksi harrastajaksi. Hyvien valokuvien ottaminen vaatii luovaa silmää ja vankkaa perustietoa. Meidän jatkokurssi kattaa nämä molemmat osa-alueet ja opastaa sinut kohti parempia valokuvia. 

muotokuva, valaisu, salama

Valaisukurssi – opettele salamakuvauksen alkeet

Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita aihe kerrallaan. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä.