Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Filmikuvauksen alkeet

Filmikuvauksen alkeet – millä kuvata?

Tässä artikkelissa pikakelaamme eri kameravaihtoehtoja. Keskitymme yleisimpiin formaatteihin.

Miten aloittaa filmikuvaus?

Filmikuvauksen aloittaminen on helppo juttu, vaikka se voikin digikuvaukseen tottuneelle vaikuttaa kovinkin eksoottiselta harppaukselta. Tarvitset käytännössä vain kameran, filmiä ja hieman taustatyötä. 

Miten ja missä kehittää filmit?

Tässä artikkelissa käymme läpi konkreettisia neuvoja miten ja missä kehittää filmit. Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi — filmit voi joko kehittää itse tai viedä labraan. 

Filmin valinta

Pekka Keskinen on ottanut haasteekseen kuvata ja testata mahdollisimman montaa erilaista kino- ja 120-filmiä. Hänen kirjoittamansa artikkelit muodostavat suuren tietopankin, joka helpottaa sopivan filmin löytämisessä. 

Ensimmäinen filmikamera

Tässä artikkelissa esitellään filmikuvaamisen aloittaminen kinofilmin kannalta, sillä se on tällä hetkellä yleisin filmiformaatti ja kinofilmille sopivia kameroita on eniten ja helpoiten saatavilla.

Mustavalkofilmin kehitys

Kotioloissa voi kehittää (melkein) mitä tahansa filmejä. Mustavalkokehitys on todella helppoa ja ennenkaikkea halpaa. Tällä videolla Kameratorin Nuno näyttää miten mustavalkofilmin kehitys tapahtuu.

Miksi filmikuvaus on taas suosiossa?

Filmin paluu liittynee analogisten asioiden yleiseen uudelleen tulemiseen. Onko se kenties vastareaktiota voimakkaalle digitalisoitumiselle?  

Filmi- ja digikuvauksen erot

Filmi- ja digikuvaamisen eroavaisuuksia on huikea määrä, joista osa on itsestäänselviä. Jotkin seikat taas ovat aivan pieniä yksityiskohtia ja aivan henkilökohtaisesta kokemuksesta kiinni.

filmikuvaus, filmi, kamera

Paljonko filmille kuvaaminen maksaa?

Filmille kuvaaminen ei ole niin kallista mitä voisi kuvitella.

Mitä haluat oppia seuraavaksi?

Valokuvauksen peruskurssi

Meidän valokuvauksen peruskurssissa on 13 osaa, joissa opit valokuvauksen alkeet, kuten valotuksen säätämisen ja syväterävyyden hallinnan.

lightroom, photoshop, kuvankäsittely

Lightroom ja Photoshop

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

muotokuva, valaisu, salama

Valaisukurssi – opettele salamakuvauksen alkeet

Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita aihe kerrallaan. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä.