Filmimaratoni

Pekka Keskinen, eli @attempts_at_35mm on ottanut haasteeksi kuvata ja testata yhteensä 45 erilaista kino- ja 120-filmiä. Hänen kirjoittamansa artikkelit tulevat muodostamaan suuren tietopankin, joka tulee helpottamaan sopivan filmin löytämisessä. Pekan kokeilut kertovat mihin tilanteisiin kukin filmi sopii ja millainen niiden luonne on muun muassa kontrastin, rakeiden ja sävyjen osalta.

Testatut filmit

Ilford HP5 400

Mustavalkofilmi, joka sopii prässättäväksi todella hyvin. Näin monikäyttöinen filmi mahdollistaa öisen hiippailun jopa ilman jalustaa.

Ilford Delta 3200

Parhaimmillaan Delta 3200 luo erittäin kivan näköistä kontrastia. Kuvanlaatu on hyvin rouheaa, muttei jostain syystä ihan niin mukavan näköistä kuin vaikka Kodak Tri-x:ssä.

JCH StreetPan

Tässä on tosi kontrastin ystäville melkolailla sopiva mustavalkofilmi! Filmissä on hyvä balanssi rosoisuuden ja pehmeyden välillä. Nimihän jo itsessään viittaa voimakkaasti katukuvaukseen, jollaiseen tämän itsekin näkisin hyvin soveltuvan.

Silberra Pan 200

Silberra Pan 200 vaikuttaisi ensinäkemältä olevan aavistuksen yllätyksellisempi, eikä niin kliininen filmi. Mikään lomo-levelin filmi ei ole kyseessä, mutta ehkä vähän taiteellisempaa suuntaa se kuitenkin edustaa.

CineStill 800

Kyseessä on nopea ja värimaailmaltaan rikas, iso 800 värinegatiivifilmi. Cinestillin värit, tunnelma ja kuvanlaatu ovat omaa luokkaansa. Rakastan tällaisia filmejä, jotka näyttävät sellaisinaan täydellisiltä.

kodak, portra, filmi

Kodak Portra 800

Jos etsit vähäiseen valoon sopivaa filmiä, Portra 800 on erittäin hyvä vaihtoehto. Hinta-laatu -suhde on enemmän kuin kohdillaan, ottaen huomioon filmin suorituskyvyn ja kuvanlaadun.

agfa apx, 400, asa, filmi

Agfa APX 400

APX on erittäin hienostunut ja legitiimi mustavalkofilmi.

Kaikkia testattuja filmejä on myynnissä Kameratorin kautta.

Tekijästä

Pekka Keskinen on filmikuvauksessa innostunut graafinen suunnittelija Helsingin liepeiltä. Intohimona erityisesti 35mm mustavalkofilmit ja mekaaniset kamerat.

Pekka-keskinen-valokuvaaja