14 syys

Miksi en ikinä suosittele WordPressiä?

Hämmennyn, etsin, raivostun, rauhotun ja etsin uudestaan. Näin kulkee liian usein toimintaketju WordPressillä sivuja muutettaessa. Ketjua voi toki ihmetellä sillä kyseinen palvelu on nettisivujen rakentamisessa todellinen konkari, jolla on tehtyä sivuja tekijöille kuten Playstation ja The New York Times.

Nettisivujen ja portfolioiden tekemiseen tulee jatkuvasti uusia työkaluja, jotka kaikki takaavat entistä helpompia tapoja raahailla laatikot kuntoon ja julkaista kauniit sivut pienellä vaivalla. Tasapainoilu helppouden ja ominaisuuksia karsiminen onkin nykyään se todellinen kysymys palveluissa. Edistyneempi käyttäjä toivoo sivuiltaan nopeasti uusia ominaisuuksia, jonka jälkeen ollaan joko onnekkaita, pulassa tai teknologisessa ahdingossa.

Etsi ja asenna plugin

WordPress on kieltämättä ominaisuuksiltaan todella monipuolinen. Tätä ei voi kukaan kieltää. Jotain laajudesta kertoo, että pelkällä “WordPress” Google-haulla tulee vastaan yli puolitoista miljardia tulosta. Näistä toisena on kuitenkin WordPress Plugins -sivusto. Tarkemmin katsottuna tämä onkin minulle yksilöity haku ja tässä tullaan syyhyn miksi en ikinä suosittele WordPressiä.

Haluatko perustaa kustomoidun sivuston WordPressillä? Tässä sinulle hieman realismia soppakauhalla, ellet ole teknisesti aloittelevan koodarin tasolla. Asennusta varten tarvitset omaa palvelintilaa (joka vastaa WordPressin vaatimuksiin) ja erillisen domainin. Tämän jälkeen voit ladata tarvittavat tiedostot ja asentaa WordPressin FTP:n kautta oikeaan kansioon, joka kuuluisan asennusohjeen mukaan vie viisi minuuttia.

Jos WordPressin omaan tiedotukseen on uskominen kuuluu sinun tässä vaiheessa tuntea itsesi rokkitähdeksi. Mikäli et halua lukea jatkuvaa valitusta ja lopettaa lukemisen, voidaan yksinkertaisuudessaan todeta että WordPress on nettisivujen IKEA, sillä kaiken teet jokaista osaa myöten itse. Taipaleesi nettisivujen tekoon on vasta alussa onnistuneet asennuksen jälkeen.

Mistä saan sivuille sopivat jako-nappulat somea varten? Etsi ja asenna plugin. Kuvat näkyvät sivuilla liian isoina? Etsi ja asenna plugin. Uutiskirje? Sama kaava. Sivuston hakukoneoptimointi? Arvaat varmasti. Tämän ruljanssin jälkeen seuraa teeman päivittäminen FTP:n kautta, lisäosien päivittäminen ja sormet ristissä ongelmien välttäminen.

Ei ole siis ihme että Google minulle plugin -sivustoa tarjoaa ekojen joukossa, sillä erilaisia ratkaisuja pieniltä tuntuviin juttuihin sieltä jatkuvasti etsin. Tämä lisäosien määrä hämmentää sivuston ylläpitämistä ja tekee käyttöasusta sekavan.  Puolustukseksi on todettava, että onneksi sivuston yhteisö on iso ja lisäosia riittää. Mutta aina en kyllä tunne itseäni rokkitähdeksi WordPressin kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Eri portfoliopalvelut vertailussa

 

Atte Tanner

Kirjoittaja on nuori on suomalainen potretti- ja muotikuvaaja, joka haluaa kertoa tarinoita meidän niin oudosta todellisuudesta. Lisäksi Atte Tanner on Kamerakoulu.fi -sivuston päätoimittaja.