Meidän tavoite

Kamerakoulu.fi haluaa auttaa suomalaisia valokuvaajia kehittymään, verkostoitumaan ja nauttimaan valokuvauksesta! Kamerakoulun ideana on tuottaa laadukasta valokuvaukseen liittyvää opetusmateriaalia verkkoon videoiden ja artikkeleiden kautta. Meillä on 13-osainen peruskurssi, jossa käydään läpi valokuvauksen perusteita. Järjestämme myös eri aiheisia valokuvauskursseja, jotka sopivat kurssista riippuen kaikille osaamistasoille. Opetusvideoiden sisällöstä vastaavat Kamerakoulu ja alan ammattikuvaajat. Tavoitteenamme on olla Suomen ykköspaikka kaikessa valokuvaukseen liittyvässä.

Kamerakoulun on perustanut Juho Leppänen vuonna 2014. Tästä lähtien olemme julkaisseet valokuvaukseen liittyviä artikkeleita, videoita ja kursseja. Jos olet sivuillamme ensimmäistä kertaa, etkä osaa päättää mistä aloittaisit lukemista, niin suosittelemme näitä viittä suosituinta artikkeliamme.

Seuraa meitä

Meidän suosituimmat artikkelit valokuvauksesta

muistikortti, muistikortit, testi, nopeus, kamera, nopea, sd, sdhc, sd muistikortti

SDHC-muistikorttien nopeusvertailu

Monella ostajalla menee sormi suuhun muistikorttihyllyn kohdalla. Löytyy mitä ihmeellisimpiä kirjainyhdistelmiä ja lähes loputon valikoima erilaisia muistikortteja.

Suomen Top 10 hääkuvaajat

Häät ovat yksi elämän tärkeimmistä päivistä ja yleensä siitä ei jää muistoksi kuin valokuvat ja ostettu mekko. Valokuviin ja videoon kannattaa panostaa aimo osuus hääbudjetista.

Jälkikäsittely ja sen perusteet

Artikkelissa on kerrottu yleisimmät ja tarpeellisimmat korjaustyökalut, jota kuvankäsittely vaatii.

filmikuvaus, filmi, vanha

Kolme syytä miksi olemme sukupolvi, josta ei jää yhtään kuvaa.

Ensimmäistä kertaa 70 vuoteen on kohta mahdollista, että Suomessa on täysi-ikäinen sukupolvi, joka ei voi näyttää lapsenlapsilleen omia lapsuudenkuviaan. Miksi näin?

iso-arvo, herkkyys, iso, kohina, objektiivit, peruskurssi, valotus, kamera, perusteet, kurssi, valokuvaus

Valokuvauksen perusteet: ISO-arvo

Kun valo ei riitä suljinajan pitämiseksi järkevissä rajoissa on nostettava ISO-arvoa.  Suuremmilla arvoilla pienempikin määrä valoa riittää kuvaamiseen, mutta kuvan kohina kasvaa.

potretti, bokeh, helios-44, objektiivi, linssi, objektiivit, swirly, erikoinen, vintage, adaptointi, pehmeä, vanha, valovoima

Bokehnaattori nimeltään Helios-44

Helios on Helios ennen kaikkea sen vuoksi, että siinä on tajunnan ympäri nyrjäyttävä ja silmät kieroon kiepauttava bokeh. Helisin bokeh on helposti aika ilotulitus, mutta se kaikkein tunnistettavin Heliosin ominaisuus on optinen vinjentointi, swirly bokeh.

muotokuva, salama, aukko, perusteet, valotus, tumma

Valokuvauksen perusteet: aukko

Objektiivissa oleva aukko määrää, kuinka paljon valoa pääsee kameraan. Aukko muodostuu kuvassa näkyvistä himmenninlamelleista, joita säätämällä aukko pienenee ja suurenee.

adapteri, valokuvaus, tarvike

Adapterit ja niiden käyttö

Adapterit ovat yksinkertaisuudessaan pieniä välikappaleita jotka tulevat objektiivin ja kameran väliin. Adaptereita on monenkokoisia ja hintaisia, riippuen miten oudon yhdistelmän ne sovittavat ja kuinka paljon ominaisuuksia ne säilyttävät.