13 maalis

Interaktiiviset asuntokuvat ja tilaesittelyt

Olen vantaalainen ammattivalokuvaaja ja kuvannut jo vuosia erilaisia tiloja asunnoista ravintoloihin. Eri tilojen valokuvauksia on takana tuhansia ja olen seurannut tämän genren kehitystä läheltä. Mielestäni myytävien asuntojen markkinointi on jo vuosia junnannut samaa kaavaa. Asunnoista on sekä välittäjien ottamat huonompilaatuiset asuntokuvat sekä ammattilaisten ottamia hyviä kuvia. Viime vuosina kasvava sana on ollut videot joilla asunnosta saa laajemman kuvan ja joita on ollut helppo jakaa mm. sosiaalisessa mediassa. Kuvauskopterien tuleminen on toki tuonut uusia mielenkiintoisia näkökulmia kiinteistöjen ja tonttien kuvaamiseen.

Vaihtoehto asuntonäytöille?

Asuntojen markkinointi onkin nyt murrosvaiheessa ja uusia tapoja esitellä asuntoja kaivataan, koska asuntojen ostajat sekä myyjät ovat kiireisempiä kuin aikaisemmin. Tämä johtaa siihen, että kenelläkään ei ole aikaa juosta asuntonäytöillä enempää kuin on pakko. Tästä johtuen hyvien kuvien ja videon lisäksi olen miettinyt miten tuoda interaktiivisempaa tapaa esitellä asunto ennen kuin ostaja on tulossa katsomaan livenä asuntoa. Löysin ratkaisun tähän kysyntään Matterport nimisestä palvelusta.

Yhdysvaltalainen Matterport on tuottanut jo muutaman vuoden ajan juuri tilojen interaktiivista esittelyä ja markkinointia varten tehdyn sovelluksen. Sovelluksessa asiakas pääsee liikkumaan tilassa melkein kuin olisi itse paikan päällä. Varsinkin 3D-lasien avulla tämä kokemus vahvistuu ja ensimmäinen kerran vuosiin asuntomarkkinoinnissa tulee asiakkaalle ”wau-elämys” jota ei lehtimainonnasta internettiin siirtymisen jälkeen ole ollut. 3D lasien hinnat ovat tulleet jo niin alas että kaikilla alkaa olla niihin varaa.

asuntokuvat, kuva, asuntokuva, virtuaalinen, kamera

Matterportin kamera pystyy luomaan monikerroksista tilasta mittatarkan pohjakuvan

Tilojen kuvaaminen kolmiulotteisesti

Matterport kamera on isokokoinen laatikkomallinen kamera joka näyttää siltä, että olisi tupsahtanut jostain menneisyydestä, mutta pitää sisällään monimutkaista teknologiaa. Kamera tai ehkä paremminkin skanneri pystyy luomaan monikerroksista tilasta mittatarkan pohjakuvan sekä niin sanotun ”nukkekodin”. Nukkekodissa katsoja pystyy pyörittelemään tilaa mielensä mukaan ja tällä tavalla näkee monikerroksisen tilan tavalla jolla ei tilaa kuvista tai videosta pysty hahmottamaan.

Kuvaajalle skannerin käyttö on todella yksinkertaista. Skanneri liitetään Ipadiin, jossa käynnissä on Matterport sovellus. Käytännössä skanneri ja iPad tekee kaiken työn skannausvaiheessa ja kuvaajalle jää Skannerin parhaan paikan etsiminen, jotta esittelystä tulee mahdollisimman hyvä. Skanneri lähettää valmiin skannauksen Matterportin palvelimille, jossa se viimeistellään. Jälkikäsittelytyötä on suhteellisen vähän verrattuna normaali still-kuvaukseen tai videoon.

asuntokuvat, kuva, asuntokuva, virtuaalinen

Nukkekodissa katsoja pystyy pyörittelemään tilaa mielensä mukaan

Tämä interaktiivinen tilojen esittely ei johda pelkästään asuntojen ja kiinteistöjen markkinoinnin murrokseen vaan kaikkien tilojen esittelyyn. Kaikki tilat missä ihmiset asioivat ovat tällaisia tiloja. Esimerkiksi kaupat, kuntosalit, vuokramökit, ravintolat tai vaikka asuntoautot ovat kohteita joihin ihmiset haluavat tutustua etukäteen, jotta asiointi nopeutuu.

Lisätietoa palvelusta ja sen hinnoittelusta:

Antti Nyman
0405944004
info@anttinyman.com
www.anttinyman.com

mm
Kamerakoulu.fi

Etsimme artikkeleita, tutoriaaleja, DIY -projekteja ja muuta esiteltävää blogiin, ota yhteyttä toimitus@kamerakoulu.fi, jos sinulla on jotain tarjota.