Itselleni pakolliset sovellukset valokuvaukseen

Valokuvaus on pelottavan paljon tietokoneella olemista, jonka takia haluan tämän ajan menevän mahdollisimman sulavasti. Myös yksin työskentely asettaa tiettyjä haasteita. Erilaisia elämän parannus ja tehokkuus-sovelluksia on myös sovelluskaupat pullollaan. Keräsin kuitenkin kasaan seitsemän sovellusta, joita olen itse käyttänyt pitkään. Enää en voisi kuvitella tekeväni töitä ilman näitä!

Sovellukset joita käytän jatkuvasti

Evernote

Haluan usein kirjoittaa ajatuksia meneillä olevista projekteista ja kerätä hyödyllisiä linkkejä. Tällaisia muistiinpanoja varten käytän jatkuvasti kyseistä ohjelmaa.  Kaikki Evernoten sisältö synkronoituu tietokoneen ja puhelimen välillä, joka on tärkeää kun haluan kirjoittaa ylös ideoita liikkeellä ollessani.

IFTTT

Palvelu joka haluaa automatisoida kaiken. IFTTT yhdistää eri sovelluksia niin sanotuilla resepteillä, joita on tuhansia! Käytän itse esimerkiksi reseptiä, joka automaattisesti tallentaa Instagramissa tykkäämäni kuvat omaan kansioon tietokoneellani. Tällä tavoin voin moodboardeja kootessani helposti nähdä millaisista kuvista olen inspiroitunut viime aikoina.

sovellukset, valokuvaus, työskentely, sovellus, yrittäjyys, tietokone, kotoa työskentely, vinkit

Dropbox

Pilvipalvelu jonka kautta lähetän kuvia. Ilmainen Dropbox ei pärjää tallennustilassa kilpailijoilleen, mutta tykkään vastaanottajan kannalta sen selkeydestä. Pidän jokaista projektia varten omat inspiraatiokansiot, joita on kätevä näyttää kuvausten muille osapuolille Dropboxin kautta.

RescueTime

Tunnustus: harhaannuin äsken ja avasin Facebookin toiseen välilehteen. RescueTime pitää kirjaa kaikesta mitä teet tietokoneellasi ja luokittelee tämän ajan raportteihin. Monina päivinä itsestä tuntuu että on tehnyt paljon töitä, kun todellisuus on jotain aivan muuta. RescueTime pakottaa sinut tiedostamaan kuinka käytät aikaasi tietokoneella.

Pomodoro

Toinen ajankäyttöön liittyvä sovellus, jonka idea on todella yksinkertainen. Pomodoro on Francesco Cirillon kehittämä ajatus, jossa sinun tulee tehdä keskeyttämättä tiettyä tehtävää 25 minuuttia. Tätä seuraa viiden minuutin tauko, jonka jälkeen aloitat seuraavan jakson, eli pomodoron. Neljän pomodoron jälkeen seuraa pidempi tauko.

MailButler

Pieni sähköpostin lisäosa, jonka avulla voi muun muassa ajastaa sähköposteja, nähdä onko vastaanottaja avannut viestin ja muuntaa sähköposteja muistiinpanoiksi.

OmniFocus

Projektinhallintaa ja to do -listoja varten oleva sovellus. Monen projektin tekeminen yhtä aikaa vaatii hyvää ajanhallintaa ja tulevaisuuden hahmottamista, jossa OmniFocus on todella kätevä, sillä ohjelman avulla to do-listaa voi katsoa monella eri tavalla (aikajärjestyksessä, projektikohtaisesti tai tärkeyden mukaan). Ohjelma vaatii hieman totuttelua, mutta en voisi enää palata perinteiseen to do -listaan.

3 ajatusta aiheesta “Itselleni pakolliset sovellukset valokuvaukseen”

 1. Susanna Salo

  Olipas hyödyllinen ja mielenkiintoinen postaus! Tuli useampi uusi kokeilu ladattua koneelle. Näitä olis kiva kuulla lisää jos vielä löytyy part kakkoseen 🙂

  1. Oi mahtava kuulla! Mitkä näistä lähti kokeiluun? Olisi hauska kuulla kokemuksia jonkin ajan päästä 🙂 Täytyy miettiä jos saisin myös part kakkosen tehtyä!

   1. Susanna Salo

    Pomodoro RescueTime erityisesti. Noita ns. tomaatteja oon käyttänyt itse jo vuosia manuaalisesti mutta tää tekee siitä kätevämpää ja hauskempaa! RescueTime on ihan nerokas ajatus ja täysin uusi mulle, tosi myös melko raaka pudotus maanpinnalle 😀 Joitain puolia siinä on mitä mun mielestä voi vähän hiota että olisi sujuvampi käyttää, ja jatkuva premiumin mainostus ärsyttää. Mutta hyvältä vaikuttaa siitä huolimatta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *