6 huhti

Trooppiset potrettikuvaukset kasvitieteellisessä puutarhassa

Pantonen valitsema vuoden väri 2017 on ”Greenery”. Vihreä on yksi RGB-järjestelmän pääväreistä, jotka muodostavat tälläkin näytöllä näkyvät värit. Väri mielletään usein ympäristöystävällisyyden merkiksi, mutta eri yhteyksissä sillä voi olla täysin eri merkitys. Minusta vihreä on hyvä väri, koska se toimii hyvin väriparina oranssille. Tämän vuoden väri on myös paljon tehokkaampi kuin viime vuoden värit.

Kuvauksien järjestäminen kasvitieteellisessä puutarhassa

Pantonen valinnan kuultuani inspiroiduin järjestämään potrettikuvaukset Greenery teemalla. Suomessa kun on alkuvuodesta melko pimeää ja kylmää, eikä vihreää luontoa paljon löydy, niin paras paikka kuvauksille oli ehdottomasti Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha Helsingissä.

Talven keskellä olikin miellyttävää päästä hetkeksi sademetsän trooppiseen ympäristöön. Malliksi kuvauksiin sain ihanan Inkan, jonka lempiväri sattumalta on vihreä. Inka teki taitavasti vihreän tyllihameen kuvauksia varten itse ja laittoi myös omat hiukset ja meikin.

Malli: Inka Sallinen
Kuvauspaikka: Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kamera: LUMIX GX8 + 12mm f/1.4 & 42.5mm f/1.2

Muutama valmis kuva setistä

Jan Viljanen

Intohimoisesta harrastuksesta vuonna 2003 alkanut valokuvaus on muuttunut ammatikseni. Olen saanut valokuvauksen perusoppini Kameraseurasta. Vuosina 2005 ja 2006 minut valittiin SKsL:n Vuoden Nuoreksi Kuvaajaksi. Olen toiminut myös toimihenkilönä Kameraseuran nuorten ryhmässä, sekä hallituksen jäsenenä. Lisäksi olen osallistunut Suomen valokuvataiteen museon Photofuss-ryhmän toimintaan aktiivisesti vuonna 2013. Perustin oman yritykseni JUST:VISUAL vuonna 2009.

Ei kommentteja

Leave a reply