Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Vinkkejä valokuvauksen tekniikaan opetteluun

Haluatko oppia lisää valokuvauksesta ja uudesta kamerastasi? Halutako tietää miten histogrammia tulkitaan? Entä miksi kannattaa kuvata raw-kuvia? Teknisten yksityiskohtien opettelu voi alkuun olla turhauttavaa. Tämän takia olemme keränneet oleellisimmat asiat valokuvauksesta tälle jatkokurssille. Näiden oppien avulla pääset ottamaan valokuvauksessa seuraavan askeleen ja voit toteuttaa itseäsi vaivattomasti. Suosittelemme valokuvauksen peruskurssiin tutustumista ennen tätä sivua!

Valokuvauksen jatkokurssi

valkotasapaino, valokuvaus

Valkotasapaino 

Valkotasapaino ilmoitetaan kamerassa värilämpötilana, jonka arvona on kelvin. Valkotasapaino vaikuttaa vahvasti miten värit toistuvat kuvassa.

Miksi kuvata raw-kuvia?

Kun kuvaat raw-kuvia tallennat kaiken mahdollisen kennolle tulevan informaation. Hyödynnät tällöin kameran kaiken potentiaalin. Tästä syystä tiedostot ovat parhaita mahdollisia, joita kalustosi voi tuottaa.

valotustapa, valokuvaus

Eri valotustavat ja niiden käyttö

Eri valotustapojen hallinta ja ymmärtäminen on tärkein työkalu haastavien kuvausolosuhteiden päihittämiseen, jonka takia niiden opettelu kannattaa aloittaa aikaisessa vaiheessa.

Histogrammin ymmärtäminen ja käyttö

Histogrammi osoittaa graafisesti kuinka kuvan valotus on jakautunut. Histogrammissa tummat arvot on vasemmalla, kirkkaat oikeassa reunassa ja keskisävyt niiden välissä keskellä.

valokuvaus, objektiivi, linssi

Mikä objektiivi kannattaa hankkia? 

Uuden kaluston ostaminen ei ikinä ole helppo prosessi valokuvaajalle. Alkuun kannattaa miettiä miksi on ostamassa uutta objektiivia? Mikä tämän hetkisessä kalustossa rajoittaa tekemistä ratkaisevasti?

Salamakuvauksen sanasto

Salamakuvauksen aloittaminen vaatii aloittelijalta teknisiä ponnisteluita, jota ei helpota ohjekirjan monimutkaiset termit. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki yleisimmät termit, jotka liittyvät salamakuvaukseen.

Salamakuvauksen aloittaminen edullisesti

Valokuvauksessa alkuhuuman jälkeen monille tulee tarve opetella salamakuvausta. Monen yllätykseksi salamakuvauksessa voi helposti päästä alkuun pienellä summalla.

lightroom, kuvankäsittely

Lightroomin alkeet

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

facebook, kuva, asetukset, lightroom

Valokuvien tallentaminen Facebookia varten

Saatat ihmetellä, miksi kuvan värit näyttävät Facebookissa erilaisilta, kun oli tarkoitus. Kannattaa käyttää sRGB-väriprofiilia, sillä selaimet tukevat tätä väriprofiilia parhaiten.

Mitä haluat oppia seuraavaksi?