Jere Hietala Kamerakoulun haastattelussa

vesa-matti loiri, jere hietala, mainoskuva, pro, ammattilainen, suomalainen, valokuvaaja, valokuvaus, potretti, muotokuva

Upeasti hallitut sävyt, taidokas kuvankäsittely sekä maalauksellinen valaisu hivelee silmää Jeren portfoliota selatessa. Tämä kaveri on kuvannut monia maailmantähtiä,  joiden joukossa muun muossa 50 Cent, Conan O’Brien ja Kimi Räikkönen.

Jere Hietalan palkintokaapista löytyy pokaaleja, kuten vuoden mainoskuvaaja sekä Emma -palkinto parhaasta musiikkivideosta.  Kyseisen ansioluettelon siivittämänä oli suuri kunnia saada Jereltä Kamerakoulun ensimmäiseen haastatteluun.

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen 34-vuotias ja työkseni toimin mainosvalokuvaajana Jere Hietala Photography Oy:ssä, CEO:na Tailorframe Oy:ssä, sekä Sara Forsberg/ Smokahontas managerina. Aika kuluu näiden toimien vuoksi paljolti töiden merkeissä, mutta aina kun on vapaa-aikaa, vietän sen luonnossa. Minulla myös suuri intohimo avustaa työlläni Suomen puolustusvoimia, joten harjoittelen paljon tähän liittyviä harjoitteita niin taktisesta ensihoidosta aina ammuntoihin jaselviämiskoulutuksiin.

Kuvaile millainen tyyli sinulla nykyään on valokuvaajana?

Teen nykyään hyvin monenlaista tyyliä, mutta ehtona kaikelle kuvaamiselle on tekninen laadukkuus. Jos jokin visuaalinen detaili kuvastaa minua, on se varmasti kontrasti, valon ja varjon leikki…huoliteltu kasvojen valaisu.

Jere-Hietala-Haastattelu-Cheek
© Jere Hietala Photography
Jere-Hietala-Haastattelu-Angry-Birds
© Jere Hietala Photography

Ketä kuvaajia sinä itse ihailet, ja miksi juuri näitä?

Minulla ei juurikaan ole enää nykyään valokuvaajia ihailun kohteina, mutta jos jokin ihminen pitäisi esikuvaksi mainita, olisi se varmasti tyyliä Richard Branson. Hän antaa takaisin, on kiitollinen.

Mihin viimeaikaiseen kuvaasi olet erityisen tyytyväinen ja miksi?

Jos yksi kuva pitäisi valita, olisi se Vain Elämää- sarjaan kuvaamani Vesa Matti Loiri. Olen kuvannut monia kuuluisten henkilöiden portretteja, mutta hänen kanssa työskennellessäni tuli jokin vahva nostalginen fiilis, hänessä oli karismaa, joka ei jäänyt huomaamatta.

Kuva itsessään oli hyvin simppeli, klassinen muotokuva. Tähän kuvasarjaan tämä oli loistava valinta, sillä tähdet itsessään olivat se juttu, ei tausta/ rekvisiitta. Kuvassa tärkein oli kirkkaimpana.

© Jere Hietala Oy
© Jere Hietala Photography

Olet kuvannut suuria mainoskamppanjoita ympäri maailmaa suurille asiakkaille. Löydäktö vielä aikaa omalle kuvaamiselle ja omille projekteille?

Nyt lokakuussa lähden Namibiaan, jossa seuraan kahden salametsästyksen vastaisen ryhmän toimintaa. Tämä projekti on täysin omani.

Mikä on ikävintä valokuvaajan työssä?

Ehkä se, että nykyään työtäpelkäämättömätkin ihmiset ajetaan ahtaalle erinäisten budjettileikkausten yms kanssa, joka taas heijastuu ihmisten väliseen kommunikointiin/kireyteen. Itse olen mielestäni saanut vältettyä todella ikävät työhön liittyvät konfliktit. Itse pyrin tekemään asiakkaideni työn helpoksi olemalla palvelualtis.

Mikä on parasta valokuvaajan työssä?

Monimuotoiset asiakkuudet, arjen vaihtelevuus.

Jere-Hietala-Haastattelu
© Jere Hietala Photography
Jere-Hietala-Haastattelu-2
Jere-Hietala-Haastattelu-sukula

Olet voittanut urasi aikana monta palkintoa. Mikä näistä on itsellesi se merkittävin?

Mikään ei sinänsä ole toista parempi, mutta kyllä EMMA-palkinto 2014 parhaasta musiikkivideosta oli todella kova juttu itselle, sillä halusin lunastaa Jaren (Cheek) odotukset.

Olet lähdössä Namibiaan tekemään valokuvaprojektia sarvikuonojen salametsästykseen liittyen. Mistä tämä idea sai alkunsa?

Puhtaasti siitä, että en kestä katso vierestä kun eri lajit ajatuvat uhanalaisiksi/sukupuuttoon. Halusin tehdä, en enää vain puhua. Tähän mennessä olen valmistautunut 10 päivää kestävälle reissulle lukemalla erinäistä tietoutta aiheeseen liittyen.

Mikä jännittää eniten reissua ajatellen?

Mahdolliset uhkatilanteet villieläinten / salametsästäjien kanssa.

Mitkä asiat ovat mielestäsi tärkeimpiä muistaa tälläisiä hyväntekeväisyysprojekteja tehdessä?

Vilpittömyys.

Jeren projekteja voi parhaiten seurata täällä: Facebook / Portfolio / Twitter

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *