Juhamatti Vahdersalo kertoo Holy roll -kuvan lavastuksesta ja valaisusta

Pitkään mielessä pyörinyt kuva pääsi vihdoin työn alle, kun oikea lokaatio ja rekvisiitta löytyivät samasta paikasta. Entisöijä Ville Lammen verstas on oikea aarreaitta ja hän vilpittömän avuliaana tarjoutui ei pelkästään malliksi, vaan myös lainaamaan verstaansa tiloja sekä esineitään kuvaa varten. 

Kuvan idea

Idea kuvaan syntyi pari vuotta sitten kun yhdessä Villen kanssa heittelimme ajatuksia erilaisista uskonnollisista aiheista, luonnoskin kuvasta on levännyt photoshopin kätköissä jo toista vuotta joten kuva on ollut tekemistä vaille valmis pitkän tovin.

Lavasteiden rakentaminen

Koska budjetti oli rajallinen ja isoja määriä putkiteippiä on hankala saada lainaksi, päätin valmistaa rullat itse. Lavasteteipit syntyivät sahaamalla paloja pahviputkista jotka Villen verhoilijatuttava ystävällisesti kuvaa varten lahjoitti, palat viimeistelin kietaisemalla pätkä teippiä niiden ympärille Rullien päällisien viimeistely jäi kuvankäsittelyvaiheeseen. Vapahtajan asu peruukkeineen hankittiin paikallisesta naamiaisasuja myyvästä liikkeestä ja loput kuvan lavastuksesta hoitui Villen varastoja hyödyntäen.

Kalusto ja valaisu

Valoina kuvassa käytin kahta Godoxin AD360 salamaa sekä paria Nikon SB24 käsisalamaa. Mallin yläpuolella valonmuokkaimena oli Godoxin parabolinen 90cm softboksi, vasemmalla puolen 50 x 70 softboksi hunajakennolla sekä suoraan mallin kasvoihin suunnattu snootti.

Yksi salama on mallin takana ilman valonmuokkainta suunnattuna hiuksiin. Savua kuvaan tuprutettiin pienellä savukoneella.

Kun itse pääkuva oli saatu tallennettua, siirtelin lattialle aseteltuja teippirullia ja otin näistä erikseen omat kuvansa. Tällä tavoin sain kasvatettua rullien määrää helposti yhdistämällä kuvat lopuksi Photoshopissa. 

Jälkikäsittelyssä yleisen siistimisen ja rullien lisäksi lisäsin kipinät ja hehkun rukkiin, sekä etiketit pahvilaatikoiden kylkiin. Video lopullisen teoksen kuvankäsittlystä löytyy täältä: https://youtu.be/KjzwVU9BK_c

Lopullinen kuva

Teksti ja kuvat: Juhamatti Vahdersalo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki suoraan sähköpostiisi ja pidä valokuvauksen opiskelua yllä.