22 joulu

Kamerakoulun luetuimmat artikkelit vuonna 2017

Vuoden päätteeksi halusimme nostaa esiin meidän tämän vuoden luetuimmat artikkelit ja samalla kiittää meidän kaikkia lukijoita, joita oli tänä vuonna huimat 65 000! Vuonna 2017 Kamerakoulun sivuille ilmestyi yhteensä 54 artikkelia. Tässä niistä 10 luetuinta! Mitä haluaisitte lukea ja nähdä lisää ensi vuonna?

10. Eeva Roots inspiroituu underground-muodista [NSFW]

Elän aisteillani ja ammennan kaikkia tuntemuksiani työssäni. Eniten kuvaaja-stylistina minua inspiroi kuitenkin katumuotien eri genret – eritoten underground-muoti, tietynlainen keskeneräisyys, sääntöjen ja kliseiden rikkominen ja visuaalisuus tunnelman ja yksityiskohtien luomisella.

9. Hevoskuvaaja Petra Lönnqvist Kamerakoulun haastattelussa

Alunperin idea perustaa Hestafoto lähti siitä kun kysyntä hevoskuvauksilleni alkoi kasvaa, ja koin tarvetta sivustolle jolta kuvauksista kiinnostuneet voisivat löytää kaiken oleellisimman tiedon helposti ja vaivattomasti.

8. Elokuvamaiset kuvaukset tyhjässä varastossa

Valokuvaaja Iiro Rautiainen päästää meidät uusilla videoillaan kurkistamaan hänen kuvauksiensa kulisseihin.

7. Lauri Majamaa kertoo valaisun opettelusta

Erilaisissa työpajoissa on helppo lähteä oppimaan kuvaamisen lisäksi valaisua, kun usein workshoppien vetäjät neuvovat kädestä pitäen hommaa, eikä silloin ole paineita onnistumisen suhteen, kun voi kysyä kuvatessa kaikkea mahdollista niin valaisusta kuin kuvaamisestakin.

6. Kuinka saadaan hevonen poseeraamaan kameralle?

Niin kuin kaikessa muussakin tekemisessä myös kuvaustilanteessa jokainen hevonen käyttäytyy erilailla. Täytyy siis aina huomioida hevosen luonne sekä aloittaa jokainen kuvaus pienieleisesti, emme missään nimessä tahdo säikäyttää tai stressata hevosta.

5. Iloitse jokaisesta menetetystä seuraajasta!

On aivan sama, onko minulla 200, 2000 vai 20 000 seuraajaa. Jos he eivät ole kiinnostuneita valokuvistani tai sanomastani, he ovat yhtä tyhjän kanssa. En tee mitään 2000 tykkääjäkisasta saadulla seuraajalla, jos ydinviestini ei kiinnosta enää huomenna.

4. Maisemakuvaaja Tuukka Luukkonen Kamerakoulun haastattelussa

Nykyisin lähes aina tiedän minkälaisia kuvia haluan kuvata ja etsin tai tiedän paikan jossa tällaista voi toteuttaa. Tämä toisaalta helpottaa kun kuvia voi suunnitella, mutta pitäisi lähteä useamminkin ilman varsinaista päämäärää etsimään paikkoja.

3. Tekniikkahifistelijän kokeilut rihkamalla

Olen tottunut olemaan teknisesti melko huolellinen. Valot tietyssä kulmassa, dynamiikka hallinnassa ja tarkennus silmissä. Tällainen huolellisuudesta on etenkin kaupallisessa valokuvauksessa usein edellytys. Valokuvaajana huomaan tekeväni asiat samalla tavoin kerta toisensa jälkeen, joka tuo tekemiseeni varmuutta. Toisaalta tämä tarve kontrolliin puuduttaa.

2. Elokuvamaisen tyylin toteuttaminen valokuvassa

muotikuva, atte tanner, elokuvamainen

Valokuva pystyy tarkasti tallentamaan näkymiä juuri sellaisina kun ne näyttäytyvät kuvanottohetkellä. Tuloksena on pysähtynyt ruutu, joka kertoo juuri siitä hetkestä. Ei tule kenellekään suurena yllätyksenä, että elokuva muuttuu ajan myötä, joka mahdollistaa erilaisen tarinankerronnan valokuvaan verrattuna.

1. Korvaako puhelimet järkkärit 2017? Testissä Huawei P10

huawei, p10, kamera, puhelin

Leican suunnittelemat Pro – manuaalikuvausvalikot ovat erittäin mukavia ja intuitiivisia käyttää. Lisäksi P10:n digitaaliset lisäosat ovat kehittyneet huimasti P9:stä – Esimerkiksi HDR kuvien laatu on noussut huomattavasti ja jopa esikuvausmoodeja on tullut lisää – yökuvausta ja hidastuskuvia.

mm
Kamerakoulu.fi

Kamerakoulun ilmaiset valokuvauskurssit auttavat sinua ottamaan parempia kuvia. Opastamme kameran käytössä ja annamme käytännönläheisiä vinkkejä kaikentasoisille valokuvaajille.

Ei kommentteja

Leave a reply