Kiitos meidän uutiskirjeelle liittymisestä!

Tulet saamaan tiedon ensimmäisenä meidän uusista artikkeleista, workshopeista, tuotteista ja tapahtumista. Uutiskirje lähetetään sinulle kuukausittain. Arvostamme yksityisyyttäsi, emmekä jaa yhteystietojasi kolmansille osapuolille.

Kamerakoulun suosituimmat artikkelit, joista voit aloittaa valokuvauksen opiskelun ennen ensimmäistä uutiskirjettä

SDHC-muistikorttien nopeusvertailu (2016)

Monella ostajalla menee sormi suuhun muistikorttihyllyn kohdalla. Löytyy mitä ihmeellisimpiä kirjainyhdistelmiä, toinen suurempia numeroita ja lähes loputon valikoima erilaisia muistikortteja.

Suositellut työkalut valokuvaajalle

Meiltä kysytään usein vinkkejä uuden kaluston hankintaan. Tästä syystä olemme keränneet kattavan listan valokuvaajan tärkeimmistä työkaluista yhdelle sivulle. Mukana on Kamerakoulun toimituksen suosittelemat kamerat, objektiivit, salamat, kuvankäsittelyohjelmat ja paljon muuta.

Lightroomin alkeet

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat. Uuden ohjelman opettelu saattaa kuitenkin tuntua hankalalta. Tämän takia olemme tehneet tiiviin videon, jonka tarkoituksena on reilussa vartissa käydä läpi kaikki Lightroomin oleellisimmat työkalut. 

Salamakuvauksen aloittaminen edullisesti

Valokuvauksessa alkuhuuman jälkeen monille tulee nopeasti tarve opetella salamakuvausta. Valon ymmärtäminen ja muokkaaminen onkin asia, jossa voi jatkuvasti parantua valokuvaajana. Monen yllätykseksi salamakuvauksessa voi helposti päästä alkuun pienellä summalla

Miksi kannattaa kuvata raw-kuvia?

Olet luultavasti kuullut, että kannattaisi kuvata raw-kuvia. Mutta miksi tämä on niin tärkeää ja mitä tämä tarkoittaa kuviesi kannalta? Tänä päivänä lähes kaikki kamerat antavat mahdollisuuden kuvata raw-kuvia, jopa muutamat puhelimet. Tästä syystä on hyvä tutkia mitä hyötyjä raw-kuvat antaa.

Filmkuvauksen alkeet – millä kuvata?

Valokuvaus on ennättänyt olla olemassa jo parisen sataa vuotta, jonka aikana ihmiskunta on keksinyt kameran jos toisenkin. Tässä artikkelissa pikakelaamme eri kameravaihtoehtoja filmikuvaukseen.