Konsta Linkolan Avanto kuvaa ihmiskehon ja jääkylmän veden kohtaamisen

Avanto-valokuvanäyttely avautuu Bang Bang Galleryssa, joka toimii Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Tutkimusmatka

Avanto-sarja vangitsee sen haavoittuvaisen hetken, kun ihmisen luonnolliset vaistot ja keho joutuvat jääkylmän veden armoille. Se on tutkimusmatka hetkeen, jolloin ihminen siirtyy turvallisesta olotilasta pimeään ja tuntemattomaan veden maailmaan.

Valokuvat kuvaavat niitä ensimmäisiä sekunteja, kun ihmiskeho painuu hyiseen veteen. Avanto-näyttelyssä katsoja voi ihailla myös kaunista valoa, joka hohtaa paksun jään läpi.

Veden ja ilman välinen raja

Kuvasarja paljastaa ihmisen reaktiot paljaina ja aitoina. Joillekin veden ja ilman välinen raja on fyysinen, toisille taas henkinen. Voimakasta ensireaktiota seuraa rauhoittava kokemus, jossa tyyneys ja endorfiinit vievät lopulta voiton.

Konsta Linkola, Avanto, valokuva
Konsta Linkola, Avanto, valokuva
Konsta Linkola, Avanto, valokuva

Inspiraationa luonto

“Luonto on suurin inspiraation lähteeni, josta ammennan teemoja töihini. Olen ulkoilmaihminen, ja olen aina ollut kiinnostunut maaseudun ja ulkoilmaelämän ilmapiiristä ja arvoista. Haluan välittää niihin liittyvät elämykset ja tunnelman myös katsojalle”, Linkola toteaa.

Kuvaajasta

Konsta Linkola (s. 1993) on tamperelainen matka- ja luontokuvaaja. Nuoresta iästään huolimatta Linkola on saanut kuvilleen kansainvälistä huomiota, ja muun muassa National Geographic on palkinnut ja julkaissut hänen töitään.

Linkola on innovatiivinen sosiaalisen median käyttäjä, jonka lumoavat luontokuvat ovat tehneet hänestä yhden Suomen seuratuimmista valokuvaajista Instagramissa.

Avanto-näyttely

Avanto-näyttely järjestetään yhteistyössä Finnish Art Agencyn kanssa, ja se viedään myös ulkomaille vuonna 2018. Avanto on osa virallista Suomi100-ohjelmaa. Näyttely on avoinna 14.9.2017–7.1.2018 sopimuksen mukaan (ota yhteyttä heli@bangbang.fi). Galleriassa on avoimet ovet 19.10. ja 23.11., jolloin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn. 

Näyttelyn valokuvat on tehty yhteistyössä Canonin kanssa.

Gallerian idea

Galleria esittelee Aalto EE:n asiakkaille nuorten suomalaisten valokuvataiteilijoiden teoksia ja antaa näin mahdollisuuden kiinnostaviin kohtaamisiin. Joka kolmas kuukausi galleriassa avautuu uuden valokuvataiteilijan tai tutun taiteilijan uusimpien töiden näyttely. Näyttelyvieraat voivat myös ostaa teoksia omakseen. Gallerian kuraattorina toimii Aalto-yliopiston luennoitsija, luova johtaja Heli Mäenpää, joka on myös nuorten taiteilijoiden innokas tukija.

Kuvat: Konsta Linkola

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *