8 touko

Kuvankäsittelyä luvassa. Esitä toive

muotikuva, kuvankäsittely, mies, kuvaaja, pro, ammattilainen, muotokuva, atte tanner, editointi

Meillä on ollut sivuillamme paljon tietoa kuvaamisesta peruskurssin muodossa, jossa aloittelijan on helppo ottaa uuden kameran asetukset haltuun. Oman alkuperäisen visionsa siirtäminen lopulliseen teokseen vaatii kuitenkin kameran tuntemisen lisäksi paljon muita taitoja, kuten kuvankäsittelyä. Monet tähän tarkoitukseen tehdyistä ohjelmista vaikuttavat kuitenkin monille aloittelijoille ylivoimaisilta niiden laajuuden vuoksi.

Haluamme ruveta tuottamaan lisää kuvankäsittelyyn liittyvää sisältöä. Tästä syystä olisi hauska kuulla tietyistä aiheista ja ongelmista, joista haluaisitte oppia. Erilaisia englanninkielisiä opetusvideoita löytyy lähes rajattomasti, mutta meidän sisältö Kamerakoululla tulee olemaan täysin suomenkielistä ja täten helpommin seurattavaa.

Paras kuvankäsittely on mielestäni huomaamatonta ja lähinnä alkuperäisen kuvan hienovaraista parantelua. Pienillä muutoksilla voi lopulta saada omat kuvansa aivan eri tasolle, jonka takia on sääli mikäli omat kuvat eivät kuvankäsittelyn takia saavuta niiden täyttä potentiaalia.

Esimerkkivideo hurjemmasta kuvankäsittelystä

 

Mille ohjelmalle haluaisit nähdä sivuillamme kuvankäsittely vinkkejä?

Kuvankäsittelyn yleisiä termejä kävimme läpi peruskurssilla yhden videon verran.

Atte Tanner

Kirjoittaja on nuori on suomalainen potretti- ja muotikuvaaja, joka haluaa kertoa tarinoita meidän niin oudosta todellisuudesta. Lisäksi Atte Tanner on Kamerakoulu.fi -sivuston päätoimittaja.

  • Mika Karjalainen

    Mielellelläni haluaisin tietää enemmän taustojen muuttamisesta, ja erityisesti henkilökuvien käsittelystä. Päänvaivaa tuottaa mm. “lentävät hiukset” joiden takaa pitäisi taustat saada pois

    • Potrettikuvien käsittelystä tulee varmasti lisää tietoa tulevaisuudessa! Hiukset tuottavat minulle myös paljon päävaivaa, katsotaan jos se myös onnistuisi 🙂