Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Lightroom Classic -opetusvideot

Lightroom on suunniteltu valokuvaajia ajatelleen, jonka ansiosta ohjelmassa onnistuu kuvien arkistointi, järjestely ja kuvankäsittely nopeasti ja yksinkertaisesti. Kuvauspäivän jälkeen samasta kohteesta otetut kuvat kaipaavat usein samat säädöt, joka onnistuu Lightroomissa sulavasti. Lightroomin kattava osaaminen riittää monen valokuvaajan työnkulkuun!

Lightroomin perusteet

Kesto: 17 min 56 s

Tällä videolla käymme läpi kaikki Lightroomin keskeisimmät ominaisuudet. Näitä on esimerkiksi valokuvien tuominen, library-moduulin perusteet, valokuvien tähdittämisen, histogrammin käyttöä ja valokuvien tallentamista. .

Lightroom työnkulun nopeuttaminen

Kesto: 8 min 59 s

Lightroom on tarkoitettu suurien kuvamassojen hallintaan, jonka ansiosta ohjelmasta löytyy monta tekniikkaa kuvamassojen käsittelyyn. Tällä videolla opettelemme asetuksien kopioimista, presettien asentamista ja muita keinoja työnkulun nopettamiseen.

Potretin nopea kuvankäsittely

Kesto: 6 min 30 s

Tällä videolla teemme potrettikuvan käsittelyn viiden minuutin aikarajoituksella.

Lightroomin ja Photoshopin välillä työskentely

Kesto: 9 min 20 s

Tällä videolle käymme läpi kuinka Lightroomin ja Photoshopin välillä kannattaa työskennellä. Kerromme mitkä muutokset kannattaa tehdä missäkin ohjelmassa, mitkä on hyvä asetukset ohjelmien välillä liikkumiseen ja mitä eri tapoja siihen löytyy.

Photoshop –opetusvideot

Photoshop on parhaimmillaan tarkassa työskentelyssä, joka vaatii kuvien syväämistä, tasojen käyttöä ja maskien hienosäätöä. Valokuvien lisäksi Photoshopin avulla voi työstää kuvituksia, digitaidetta, 3D-malleja ja videoita. Kuvankäsittelyohjelmana Photshop on ollut alan standardi yli kymmeniä vuosi, jonka ansiosta siihen myös löytyy paljon tutoriaaleita ja kursseja netistä.

Photoshopin perusteet

Kesto: 45 min 21 s

Photoshopin peruskurssila perehdymme yleisimpiin työkaluihin, tasoihin, säätöihin ja maskeihin.

Curves -työkalun pitkä oppimäärä

Kesto: 35 min 9 s

Curves -työkalu on käsittämättömän monipuolinen. Curvesin avulla voi hallita kuvan sävyjä, kontrastia ja tehdä värinmäärittelyä.

Maskien käyttö Photoshopissa

Kesto: 19 min 35 s

Maskien tehokas käyttö on yksi tärkeimpiä yksittäisiä taitoja, joka kuvankäsittelyssä kannattaa meidän mielestä opetella!

Valokuvien paikallinen terävöitys Photoshopissa

Kesto: 8 min 4 s

Paikallisen terävöityksen avulla voi kuvassa korostaa haluttuja kohtia. Tekniikka antaa lisää mahdollisuuksia terävöitykseen.

Dodge & burn

Kesto: 17 min 57 s

Valon ja varjon maalaaminen tuo kuviin kolmiulotteisuutta ja mahdollistaa haluttujen kohtien korostaminen luovalla tavalla.

Frequency separation

Kesto: 15 min 46 s

Frequency separation on kuvankäsittelytekniikka, jossa kuvan tekstuuri ja värit erotellaan irti toisistaan. Tämän ansiosta on mahdollista käsitellä esimerkiksi ihoa hyvin tarkasti.

Elementtien poistaminen kuvasta

Kesto: 23 min 8 s

Yksityiskohtien hienosäätö, kuten häiritsevien elementtien poistaminen on olellinen osa Photshopin opettelua. Erilaisten elementtien poistamiseen on mota työkaluja, kuten clone stamp, patch tool ja content aware fill.

Mikä on luminosity mask?

Kesto: 13 min 31 s

Luminosity mask tarkoittaa maskin tekemistä tietyn sävyalan perusteella. Tämän tekniikan ansiosta voi kuvankäsittelyssä kohdistaa tietyn säädön esimerkiksi valokuvan huippuvaloihin, keskisävyihin tai varjoihin.

Content-aware scale

Kesto: 8 min 31 s

Content-aware scale -työkalun avulla voi Photoshopissa venyttää kuvan taustaa, ilman että kuvan kohde kärsii muutoksesta. Tekniikan avulla on helppo venyttää etenkin tasaisia pintoja, kuten taivasta tai vaikka kuvan taustakartonkia.

Kiiltojen poistaminen Photoshopissa

Kesto: 7 min 3 s

Salama saattaa välillä aiheuttaa ikäviä kiiltoja iholle. Näistä on kuitenkin helppo päästä eroon lisäämällä kuvaan jälkikäteen hieman puuteria. Samaa tekniikkaa voi käyttää tummien silmänalusten piilottamiseen.

Näin poistat kuvasta mitä tahansa

Kesto: 12 min 19 s

Content-aware fill -työkalun avulla valokuvasta voi poistaa minkä tahansa elementin. Photoshop CC 2020 versiossa tätä työkalua on paranneltu entisestään!

10 vinkkiä siveltimen käyttöön

Kesto: 9 min 21 s

Siveltimen (brush) tehokas käyttö tekee Photoshopissa työskentelystä sulavampaa ja nautinnollisempaa. Tällä videolla käymme läpi 10 vinkkiä ja pikakomentoa siveltimen käyttöön.

Mikä jäsenyys kannattaa valita?

Lightroom ja Photoshop kuuluvat molemmat Adoben Creative Cloudiin, joka tarkoittaa että ohjelmia pystyy tilaamaan kuukausimaksulla. Tämän etuna on, että saat aina käyttöösi uusimmat päivitykset ja työkalut! Tällä hetkellä valokuvaajille suunnattuja paketteja on kolme erilaista.

Ensimmäiseen pakettiin kuuluu ainoastaan Lightroom CC ja teratavun verran pilvitallennustilaa. Tämä paketti sopii parhaiten kuvaajille, joille on tärkeää pystyä muokkaamaan kuviaan tietokoneen lisäksi puhelimella ja tabletilla.

Kaksi muuta jäsenyyttä sisältävät Lightroom CC:n lisäksi Photoshopin ja Lightroom Classicin! Erona näissä kahdessa valokuvajäsenyydessä on pilvitallennustilan määrä (20 GB ja 1 TB).

Näitä kahta pakettia suosittelemme suurimmalla osalla kuvaajista, juuri Lightroom Classicin ja Photoshopin takia. Näiden kolmen valokuvausjäsenyyden lisäksi on tietysti mahdollista tilata koko Creative Cloud. Silloin saa käyttöönsä lisäksi ohjelmat kuten Premiere, After Effects, Indesign, Illustrator, Audition ja paljon muuta. Tämän hinta kuukaudessa on 61,99 €/kk.

Mitä eroa on Lightroom CC:llä ja Lightroom Classicilla?

Itselleen sopivaa jäsenyyttä pohtiessa on tärkeä huomioida, että Lightroom CC ja Lighroom Classic ovat kaksi eri ohjelmaa! Näistä Lightroom Classic vastaa aikaisemmin yksittäin ostettuja versioita, kuten Lightroom 4, 5 ja 6. Mikäli olet aikaisemmin käyttänyt Lightroomia on silloin nimenomaan Lightroom Classic se ohjelma, joka tuntuu tutulta! Lightroom Classic on tarkoitettu käytettäväksi tietokoneella ja niin että tiedostot ovat omalla kovalevyllä. Lightroom Classic on myös ominaisuuksiensa puolesta näistä se laajempi!

Lightroom CC on Adoben uusi kuvankäsittelyohjelma, joka toimii tietokoneen lisäksi puhelimissa ja tableteissa. Lightroom CC:ssä kaikki valokuvat myös säilötään pilveen, jonka ansiosta varmuuskopiointia ei tarvitse miettiä itse samalla tavalla.

Ominaisuuksiensa puolesta Lightroom CC ja Lightroom Classic ovat lähellä toisiaan. Näistä kahdesta Classic on kuitenkin hieman monipuolisempi ja laajempi. Lisää tietoa eroavaisuuksista löytyy Adoben omilta sivuilta: Lightroom vs. Lightroom Classic.

Eri valokuvajäsenyyksien vertailu

Lightroom -jäsenyys (12,39 €/kk)

Pakettiin sisältyy Lightroom CC ja 1 teratavun verran pilvitallennustilaa.

Valokuvajäsenyys (10,32 €/kk)

Jäsenyys johon kuuluu Lightroom CC, Lightroom Classic CC, Photoshop CC ja 20 gigatavua pilvitallennustilaa. Tätä pakettia suosittelemme suurimmalle osalle!

1 TB valokuvajäsenyys (24,79 €/kk)

Pakettiin kuuluu kaikki kolme ohjelmaa ja lisäksi teravan verran pilvitallennustilaa.