Kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
valonmuokkaimat, esittely
Valaisun perusteet – salamakuvauksen alkeet ja teoria
View Post
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post

Tervetuloa opettelemaan kuvankäsittelyä

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

Lightroom

Lightroom on suunniteltu valokuvaajia ajatelleen, jonka ansiosta ohjelmassa onnistuu kuvien arkistointi, järjestely ja kuvankäsittely nopeasti ja yksinkertaisesti. Kuvauspäivän jälkeen samasta kohteesta otetut kuvat kaipaavat usein samat säädöt, joka onnistuu Lightroomissa sulavasti. Lightroomin kattava osaaminen riittää monen valokuvaajan työnkulkuun!

Lightroomin perusteet

Kesto: 17 min 55 s

Tällä videolla käymme läpi kaikki Lightroomin keskeisimmät ominaisuudet. Näitä on esimerkiksi valokuvien tuominen, library-moduulin perusteet, valokuvien tähdittämisen, histogrammin käyttöä ja valokuvien tallentamista. 

10 vinkkiä työnkulun nopeuttamiseen

Kesto: 8 min 59 s

Lightroom on tarkoitettu suurien kuvamassojen hallintaan, jonka ansiosta ohjelmasta löytyy monta tekniikkaa kuvamassojen käsittelyyn. Tällä videolla opettelemme asetuksien kopioimista, presettien asentamista ja muita keinoja työnkulun nopettamiseen.

Photoshop

Photoshop on parhaimmillaan tarkassa työskentelyssä, joka vaatii kuvien syväämistä, tasojen käyttöä ja maskien hienosäätöä. Valokuvien lisäksi Photoshopin avulla voi työstää kuvituksia, digitaidetta, 3D-malleja ja videoita. Kuvankäsittelyohjelmana Photshop on ollut alan standardi yli kymmeniä vuosi, jonka ansiosta siihen myös löytyy paljon tutoriaaleita ja kursseja netistä.

Adobe Photoshop peruskurssi

Kesto: 45 min 21 s

Photoshopin peruskurssila perehdymme yleisimpiin työkaluihin, tasoihin, säätöihin ja maskeihin.

Valokuvien paikallinen terävöitys

Kesto: 8 min 4 s

Paikallisen terävöityksen avulla voi kuvassa korostaa haluttuja kohtia. Tekniikka antaa lisää mahdollisuuksia terävöitykseen.

Dodge & Burn

Kesto: 17 min 56 s

Valon ja varjon maalaaminen tuo kuviin kolmiulotteisuutta ja mahdollistaa haluttujen kohtien korostaminen luovalla tavalla.

Häiritsevien elementtien poistaminen

Kesto: 23 min 7 s

Yksityiskohtien hienosäätö, kuten häiritsevien elementtien poistaminen on olellinen osa Photshopin opettelua. Erilaisten elementtien poistamiseen on mota työkaluja, kuten clone stamp, patch tool ja content aware fill.

Frequency separation

Kesto: 15 min 46 s

Frequency separation on kuvankäsittelytekniikka, jossa kuvan tekstuuri ja värit erotellaan irti toisistaan. Tämän ansiosta on mahdollista käsitellä esimerkiksi ihoa hyvin tarkasti.

Curves -työkalun pitkä oppimäärä

Kesto: 35 min 9 s

Curves -työkalu on käsittämättömän monipuolinen. Curvesin avulla voi hallita kuvan sävyjä, kontrastia ja tehdä värinmäärittelyä.