Kuvausinspiraation iskiessä voi rekvisiitan rakentaa myös itse

Ajatus pahvisten esineiden kuvaamisesta alkoi kun kuvausinspiraation iskiessä ja oikean rekvisiitan puuttuessa päätin rakentaa kuvattavat kohteet itse. Pyrin etsimään kaikki mahdolliset materiaalit kotoa, jotta pääsisin heti toimeen. Päämateriaaliksi päätyi muuttolaatikot, jotka olivat jääneet varastoon pölyttymään. Myös aiemmin paikallisen kierrätyskeskuksen roskalavalta löytyneet muovipalaiset saivat projektin myötä uuden elämän.

Inspiraation lähteinä projektissa toimi niin Felix Hernandezin miniatyyrikuvaukset, kuin eri elokuvien ja tarinoiden fantasiamaailmat. Ajatus taustoihin ja rakennettuihin pienoismalleihin syntyi lähinnä pahvilaatikoiden kyljistä löytyvistä kuljetussymboleista. Lentoposti, tämä puoli ylöspäin sekä kierrätysmerkki saivat tarinoita ympärilleen. “Letter to pedro” kuvan idea kehittyi pikkuhiljaa hylättyä huoltoasemaa rakentaessa sen surumielisen ja hylätyn ulkomuodon myötä. Kirjeen sisällön voi kukin tahollaan miettiä.

Tarinan rakentaminen

Pyrin luomaan kuvia joiden ympärille katsoja voi itse päätellä oman mielikuvituksensa mukaan tarinan. Kuvat ovat luotu niin ettei varsinaista alkua tai loppua tarinalla ole, vaan ne sijoittuvat ikäänkuin keskelle juonta. Tämä yleensä herättää kysymyksiä joihin ei suoraan vastausta voi antaa ja pakottaa näin mielikuvituksen luomaan omaa tarinaa kuvan ympärille.

Kuvat ovat yhdistelmä useasta valotuksesta, savusta ja valomaalauksesta. Taustat ovat otettu ja rakennettu sekä omasta että ulkopuolisesta kuvapankista, yleensä useammasta nekin.  Yhdistäminen tapahtui Photoshopissa, kuvien tekoon kului aikaa kuvasta riippuen 2-4 päivää mukaan lukien mallin rakentaminen.

Letter to Pedro

This Side Up

Ran out of Imagination

Cloudmill

Tekijästä

Olen 34 vuotias valokuvaaja Orivedeltä. Kuvaan paljon omia projekteja, mutta teen myös yrityskuvauksia. Kuvauksen aloitin noin kaksi vuotta sitten musiikkiharrastuksen hiipuessa ja sen tilalle korvaavaa itsensä toteuttamisen muotoa etsiessä. Valokuvaus olikin varsin luonteva tapa toteuttaa itseäni ja eri projekteja onkin nyt lähes viikottain toteutettavaksi. 

Toistaiseksi isoin projektini kaupalliselta puolelta on Gladiaattoreiden pressikuvat, sekä muutaman muu tv-tuotannon stillikuvaus. Yksi viraaliksi ilmiöksikin paisunut henkilökohtainen projektini oli “It´s just a Lego!” – sarja jossa rakensin sekä kuvasin erilaisia kauhuskenaarioita Legoista, se noteraattiin monessa kansainvälisessä portaalissa.

Kuvat ja teksti: Juhamatti Vahdersalo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *