Lightroom Classic -opetusvideot valokuvaajille

Lightroom on suunniteltu valokuvaajia ajatelleen, jonka ansiosta ohjelmassa onnistuu kuvien arkistointi, järjestely ja kuvankäsittely nopeasti ja yksinkertaisesti. Lightroomin kattava osaaminen riittää monen valokuvaajan työnkulkuun!

• 12 ilmaista opetusvideota
• Yli kolme tuntia sisältöä

Lightroomin alkeet

Tällä videolla käymme läpi kaikki Lightroomin keskeisimmät ominaisuudet. Näitä on valokuvien tuominen, library-moduulin perusteet, valokuvien tähdittäminen, kuvankäsittely, histogrammin käyttö ja valokuvien tallentaminen.

Kesto: 17 min 56 s

Valokuvan värien muokkaaminen Lightroomissa

HSL -työkalu

Lightroomin HSL on helppokäyttöinen työkalu värien työstämiseen. HSL-työkalun avulla on kuvankäsittelyssä mahdollista hallita värien sävyjä, värikylläisyyttä ja kirkkautta. 

Kesto: 14 min 43 s

Valokuvan värimäärittely Lightroomissa

Värimäärittelyn avulla voidaan hallita valokuvan tunnelmaa värien kautta. Lightroomin Color Grading -paneeli on monipuolinen työkalu, joka pitää sisällään monia tehokkaita mahdollisuuksia.

Kesto: 27 min 27 s

Näyttävän mustavalkokuvan salaisuudet

Mustavalkokuvien käsittely on hienovaraista valon ja varjon kanssa pelaamista. Edistynyt mustavalkomuunnos pitää sisällään yhtä paljon tyylikysymyksiä kuin värikuvien käsittely. 

Kesto: 23 min 55 s

Lightroomin hyödyllisimmät tekniikat

Paikalliset säädöt

Paikallinen säätö (local adjustment) tarkoittaa Lightroomissa kuvankäsittelyä, jossa jokin säätö kohdistetaan tiettyyn kohtaan kuvaa. Paikallisten korjausten avulla voi korostaa kuvasta haluttua kohtaa ja ohjata kuvan katsojan katsetta toivotulla tavalla. 

Kesto: 16 min 31 s

Lightroom -työnkulun nopeuttaminen

Lightroom on tarkoitettu suurien kuvamassojen hallintaan, jonka ansiosta ohjelmasta löytyy monta tekniikkaa kuvamassojen käsittelyyn. Tällä videolla opettelemme asetuksien kopioimista, presettien asentamista ja muita keinoja työnkulun nopeuttamiseen.

Kesto: 8 min 59 s

Suoraan tietokoneelle kuvaaminen Lightroomin avulla

Suorakuvaus tarkoittaa, että kuvaustilanteessa kuvat ilmestyvät suoraan tietokoneen näytölle. Tällä videolla käymme läpi miten suorakuvaus onnistuu Lightroomissa ja mitä konkreettisia hyötyjä suorakuvauksesta on.

Kesto: 7 min 49 s

Lightroomin ja Photoshopin välillä työskentely

Lightroom ja Photoshop ovat hyviä kavereita keskenään. Tällä videolla käymme läpi kuinka näiden kahden kuvankäsittelyohjelman välillä kannattaa liikkua työnkulun parantamiseksi.

Kesto: 9 min 20 s

Esimerkkejä Lightroom -kuvankäsittelystä

Maisemakuvan kuvankäsittely

Lightroom on yksi parhaita kuvankäsittelyohjelmia maisemakuvan hienosäätöön. Maisemakuvan käsittelyssä on oleellista saada hyödynnettyä raakakuvan koko potentiaali dynamiikan ja värien osalta.

Kesto: 21 min 49 s

Potretin nopea kuvankäsittely

Lightroom soveltuu hyvin potrettien kuvankäsittelyyn. Teemme kuvalle perussäädöt ja tutustumme paikallisiin korjauksiin. 

Kesto: 6 min 30 s

Tavallisten raakakuvien käsittely Lightroomissa

Meidän Youtube-kanava ylitti hiljattain 4000 tilaajan rajan. Tästä kiitoksena te saitte lähettää meidän suuntaan kuvia käsiteltäväksi. Tällä videolla käymme läpi teidän lähettämien kuvien käsittelyä Lightroomissa.

Kesto: 47 min 23 s

Miten Lightroomin opettelu kannattaa aloittaa?

Kuvankäsittely on oleellinen osa valokuvausta, jonka takia suosittelemme kuvankäsittelyn opettelua varhaisessa vaiheessa. Kuvankäsittelyn hallitseminen herkistää meidän visuaalista silmää ja tuo meidän valokuvaukseen enemmän luovia mahdollisuuksia.

Aloittelijoita suosittelemme käymään läpi meidän Lightroom kuvankäsittelyvideot tällä sivulla näkyvässä järjestyksessä. 

Paketti raakakuvia harjoitteluun

Raakakuvista on merkittävää hyötyä, kun kuvalle tehdään suurempia muutoksia kuvankäsittelyssä. Lightroomissa pystyy käsittelemään myös jpg-kuvia, mutta ohjelman todellisen potentiaalin huomaa vasta raakakuvien kohdalla.

Kuvankäsittelyn harjoittelun helpottamiseksi olemme kasanneet tämän pienen paketin raakakuvia. Näiden avulla pystyt harjoittelemaan kuvankäsittelyä meidän tutoriaalien tahdissa.

Tekijästä

Kamerakoulun ilmaiset Lightroom -opetusvideot on toteuttanut valokuvaaja Atte Tanner. Hän on helsinkiläinen muoti- ja mainoskuvaaja. Kuvankäsittelyssä Aten lempityövaihe on värimäärittely ja tunnelman hienosäätö. Lightroom -opetusvideoiden lisäksi Atte on toteuttanut Kamerakoulun sivuille Photoshop-kurssin ja valaisukurssin

Yleisimmät kysymykset Lightroomista

Kamerakoulun muut valokuvauskurssit

valotusaika, suljinaika, valokuvauksen perusteet

Peruskurssi

Kamerakoulun peruskurssin avulla opit valokuvauksen alkeet ja saat otettua entistä hienompia valokuvia. Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen aloittelijoille ja ensimmäisen järjestelmäkameran omistajille.

muotokuva, valaisu, salama

Valaisukurssi – opettele salamakuvauksen alkeet

Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä. 

valotustapa, valokuvaus

Jatkokurssi

Jatkokurssi opastaa sinut aloittelijasta edistyneeksi harrastajaksi. Hyvien valokuvien ottaminen vaatii luovaa silmää ja vankkaa perustietoa. Meidän jatkokurssi kattaa nämä molemmat osa-alueet ja opastaa sinut kohti parempia valokuvia.