Lightroom Classic -opetusvideot

Lightroom on suunniteltu valokuvaajia ajatelleen, jonka ansiosta ohjelmassa onnistuu kuvien arkistointi, järjestely ja kuvankäsittely nopeasti ja yksinkertaisesti. Kuvauspäivän jälkeen samasta kohteesta otetut kuvat kaipaavat usein samat säädöt, joka onnistuu Lightroomissa sulavasti. Lightroomin kattava osaaminen riittää monen valokuvaajan työnkulkuun!

Aloita Lightroomin opettelu tästä

Lightroomin perusteet

Tällä videolla käymme läpi kaikki Lightroomin keskeisimmät ominaisuudet. Näitä on valokuvien tuominen, library-moduulin perusteet, valokuvien tähdittäminen, kuvankäsittely, histogrammin käyttö ja valokuvien tallentaminen.

Kesto: 17 min 56 s

Lightroom-työnkulun nopeuttaminen

Lightroom on tarkoitettu suurien kuvamassojen hallintaan, jonka ansiosta ohjelmasta löytyy monta tekniikkaa kuvamassojen käsittelyyn. Tällä videolla opettelemme asetuksien kopioimista, presettien asentamista ja muita keinoja työnkulun nopeuttamiseen.

Kesto: 8 min 59 s

Valokuvan värimäärittely Lightroomissa

Värimäärittelyn avulla voidaan hallita valokuvan tunnelmaa värien kautta. Lightroomin Color Grading -paneeli on monipuolinen työkalu, joka pitää sisällään monia tehokkaita mahdollisuuksia.

Kesto: 27 min 27 s

Potretin nopea kuvankäsittely

Lightroom soveltuu hyvin potrettien kuvankäsittelyyn. Teemme kuvalle perussäädöt ja tutustumme paikallisiin korjauksiin. 

Kesto: 6 min 30 s

Pysäyttävän mustavalkokuvan käsittely Lightroomissa

Mustavalkokuvien käsittely on hienovaraista valon ja varjon kanssa pelaamista. Edistynyt mustavalkomuunnos pitää sisällään yhtä paljon tyylikysymyksiä kuin värikuvien käsittely. 

Kesto: 23 min 55 s

Lightroomin ja Photoshopin välillä työskentely

Lightroom ja Photoshop ovat hyviä kavereita keskenään. Tällä videolla käymme läpi kuinka näiden kahden kuvankäsittelyohjelman välillä kannattaa liikkua työnkulun parantamiseksi.

Kesto: 9 min 20 s