Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

8 marras

Näin kuvaat kameran manuaaliasetuksilla

Meidän uusimmalla videolla käymme läpi kuinka järjestelmäkameran manuaaliasetuksilla otetaan onnistuneita valokuvia. Manuaaliasetuksilla kuvaaminen tarkoittaa, että olemme kuvaajina täysin vastuussa miten kuva valottuu. Valokuvan valotuksen määrittää kolme tekijää, jotka ovat aukko, suljinaika ja ISO-arvo. Käymme videolla nämä kolme pintapuolisesti läpi, mutta ennen manuaalikuvaukseen siirtymistä suosittelemme tutustumaan näihin ainakin kohtalaisesti.

Mitä hyötyä on kuvata manuaaliasetuksilla?

Järjestelmäkameroiden automaattitoiminnot ovat tänä päivänä kehittyneitä ja tekevät hyviä arvauksia monissa kuvaustilanteissa. Välillä automaattiasetukset saattavat kuitenkin arvata väärin, jonka seurauksena kuva saattaa valottua epätoivotulla tavalla. Tämmöisiä tilanteita voisi olla esimerkiksi haastavat valaisuolosuhteet, kuten voimakas vastavalo. Manuaaliasetuksilla kuvattaessa otamme kamerasta täyden kontrollin ja pystymme päättämään tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset. Tämä takaa myös ruudusta toiseen tasaisen jäljen.

mm
Atte Tanner

Atte Tanner on Helsingin ja Lontoon välillä kulkeva muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja mystinen tunnelma. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. www.attetanner.com