6 huhti

Objektiiviin sisäänrakennettu led-lähikuvausvalo Canonilta

Canon esittelee tänään EF-S 35 mm f/2.8 Macro IS STM -objektiivin, jonka kiinteällä LED-lähikuvausvalolla voi säätää kohteen valaistusta. Objektiivilla voi kuvata kohteita läheltä yksityiskohtaisina vain 3 cm:n etäisyydeltä ja se pystyy 1:1 suurennusuhteeseen. Sisäänrakennettu led-valo on tarkoitettu makrokuvaukseen ja pystyy itsessään vähentämään kohteen häiritseviä varjoja. 

Lyhyin tarkennusetäisyys on objektiivissa vakuuttava ja näyttää siltä että tämä voisi olla helppo polku aloittaa makrokuvaus.  Sisäänrakennettu led-valo on ehdottomasti onkin tämän julkaisun kiinnostavin ominaisuus. On hienoa nähdä tällaista uudelleen ajattelua myös objektiivien vakiintuneessa maailmassa. Valon tuominen suoraan objektiivin on kiinnostavaa  ajatellen esimerkiksi nopeaa ruokakuvausta ja tuotekuvia.

Objektiivi sopii ainoastaan Canonin kroppikennoihin (EF-S), mutta 35mm polttoväli antaa kropilla sopivan normaalinäkymän. Tämä objektiivi sopii makrokuvauksen lisäksi siis muotokuviin ja katukuvaukseen. 

Tuote tulee myyntiin toukokuussa 2017  (svh. 450 euroa).

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sähköttömät loittorenkaat ja niiden käyttö digirungoilla
Makrosuppilolla heksagoneja

 

mm
Kamerakoulu.fi

Etsimme artikkeleita, tutoriaaleja, DIY -projekteja ja muuta esiteltävää blogiin, ota yhteyttä toimitus@kamerakoulu.fi, jos sinulla on jotain tarjota.