Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post

Seuraa meitä

Valokuvauksen perusteet

Tervetuloa valokuvauksen peruskurssille! Kurssissa on 13 osaa, joissa opit olennaiset perusasiat valokuvaamisesta. Opit ottamaan parempia kuvia, eikä sinun tarvitse enää turvautua kamerasi automaattiasetuksiin. 

Avaamme kuvaamiseen ja sen teoriaan liittyviä käsitteitä ja näytämme esimerkkikuvia. Jokaiseen jaksoon kuuluu videopätkä, jonka avulla valokuvauksen perusteet tulevat varmasti tutuiksi aihe kerrallaan.

Aloita valokuvauksen perusteiden opiskelu tästä

Valotus

Valokuvauksen kolme tärkeintä asetusta ovat aukko, ISO-arvo ja suljinaika. Nämä kolme muodostavat yhdessä valotuksen pyhän kolminaisuuden.

valotusaika, suljinaika, valokuvauksen perusteet

Suljinaika

Suljinaika kertoo kuinka kauan valoa pääsee kameran kennolle tai filmille. Suljinaika vaikuttaa ratkaisevasti liike-epäterävyyden määrän kuvassa.

ISO-arvo

Korkeampaa ISO-arvoa joutuu yleensä käyttämään kun kuvataan hämärässä ilman jalustaa tai kun halutaan saada nopeampi suljinaika. Teknisesti kaikista laadukkaimmat kuvat saa matalimmalla iso-arvolla

aukko, potretti, valokuvaus

Aukko

Objektiivissa oleva aukko määrää, kuinka paljon valoa pääsee kameraan. Aukon koko vaihtelee riippuen minkä asetuksen kamerassa valitsee.

Syväterävyyden hallinta

Mitä isompi aukko on käytössä, sitä pienempi alue syvyyssuunnassa on terävää. Suurta aukkoa voidaan käyttää, kun halutaan erottaa kuvan kohde selkeästi taustasta. 

Objektiivit ja polttoväli

Tämän jakson ideana on antaa yleiskatsaus objektiivien maailmaan ja käydä läpi objektiiveihin liittyvää sanastoa mahdollisimman yksinkertaisesti.

Perspektiivi ja sommittelu

Perspektiiviin ja sommitteluun panostaminen ovat helpoin tapa saada parempia kuvia. Tässä jaksossa on paljon vinkkejä sommittelun harjoitteluun.

Valon teoria ja alkeet

Tämän jakson jälkeen ymmärrät millaista on pehmeä valo, miten valonlähteen etäisyys vaikuttaa valoon ja mitä asioita salamakuvauksessa kannattaa alkuun ottaa huomioon.

Erilaiset salamat vertailussa

Kamerakoulun peruskurssin kymmenennessä jaksossa tutustutaan erilaisiin salamoihin. Kamerasta irrallaan oleva salama avaa paljon uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen.

Erilaiset kuvaustyylit

Tässä jaksossa esittelemme kolme erilaista kuvaustyyliä. Kun lueskelet näitä, mieti omaa kuvaustyyliäsi tarkkaan. Ota askeleita, kokeile, siirry omalta mukavuusvyöhykkeeltäsi pois!

Kuvankäsittelyn perusteet

Tässä jaksossa esittelemme yleisimmät ja tarpeellisimmat korjaustyökalut, joita valokuvien jälkikäsittely vaatii.

kamera, huolto,

Kameran huolto ja ylläpito

Ensimmäinen perussääntö on, että älä koskaan säilytä objektiivia ilman sen etu- ja takasuojaa. Suojaamaton lasipinta on altis kolhuille ja naarmuille, jotka ajan mittaan heikentävät kuvanlaatua.

Kalustovinkkejä – näin säästät rahaa

Viimeisessä jaksossa kerromme kalustovinkkejä, joiden avulla voit säästää paljon rahaa. Annamme suosituksia, millaisiin värkkeihin kannattaa satsata, ja mitkä taas jättää vähemmälle.

Mitä haluat oppia seuraavaksi?

lightroom, photoshop, kuvankäsittely

Lightroom ja Photoshop -opetusvideot

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

Vinkit kameran ostamiseen – 7 pakettia eri budjeteilla

Meiltä kysytään usein vinkkejä uuden kameran hankintaan. Tästä syystä olemme kasanneet tälle sivulle seitsemän valmista pakettia eri budjeteilla.

Valokuvauksen jatkokurssi

Haluatko oppia lisää valokuvauksesta ja uudesta kamerastasi? Halutako tietää miten histogrammia tulkitaan? Entä miksi kannattaa kuvata raw-kuvia?