Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Ota valokuvauksen alkeet haltuun ja herätä luovuutesi. Kamerakoulun peruskurssi opastaa järjestelmäkameran käytössä ja antaa käytännönläheisiä vinkkejä valokuvaukseen.

Valokuvauksen peruskurssi

Kamerakoulun peruskurssin avulla opit valokuvauksen alkeet ja saat otettua entistä hienompia valokuvia. Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen aloittelijoille ja ensimmäisen järjestelmäkameran omistajille. Käymme alkuun läpi valokuvauksen alkeet, eli aukon, suljinajan ja ISO-arvon merkityksen. Tämän jälkeen kurssilla puhutaan sommittelun tärkeydestä ja erilaisten objektiivien vaikutuksesta.

Miten kurssi toimii?

Meidän peruskurssi on ilmainen kokonaisuus opetusvideoita ja artikkeleita. Aloittelijoita suosittelemme käymään peruskurssin läpi jakso kerrallaan tällä sivulla näkyvässä järjestyksessä. Ota esimerkiksi haasteeksi opiskella yksi aihe päivässä. Tällä tavoin kurssin suorittaminen kestää kaksi viikkoa.

Valokuvausta ei kuitenkaan opi pelkkiä opetusvideoita katsomalla. Todellinen kehitys tapahtuu itse tekemällä ja kokeilemalla. Tämän takia peruskurssin kaikkiin jaksoihin kuuluu kuvaustehtävä, joiden avulla tekniikat jäävät mieleen. Hyvää opiskelua!

Aloita valokuvauksen perusteiden opiskelu tästä

Valotus

Valokuvauksen kolme tärkeintä asetusta ovat aukko, ISO-arvo ja suljinaika. Nämä kolme muodostavat yhdessä valotuksen pyhän kolminaisuuden.

valotusaika, suljinaika, valokuvauksen perusteet

Suljinaika

Suljinaika kertoo kuinka kauan valoa pääsee kameran kennolle tai filmille. Suljinaika vaikuttaa ratkaisevasti liike-epäterävyyden määrän kuvassa.

ISO-arvo

Korkeampaa ISO-arvoa joutuu yleensä käyttämään kun kuvataan hämärässä ilman jalustaa tai kun halutaan saada nopeampi suljinaika. Teknisesti kaikista laadukkaimmat kuvat saa matalimmalla iso-arvolla

Aukko

Objektiivissa oleva aukko määrittelee, kuinka paljon valoa kameran kennolle pääsee. Mitä isompi aukko, sitä enemmän valoa kameran kennolle pääsee. Pienellä aukolla kameraan pääsee ainoastaan vähän valoa. 

Syväterävyyden hallinta

Syväterävyyden avulla voi korostaa haluttuja kohtia ja ohjata kuvan tarinaa toivottuun suuntaan. Syväterävyyden valinnassa on kyse yksilöllisesti ilmaisuista ja millaisista kuvista pidämme. 

Objektiivit ja polttoväli

Objektiivi määrittelee kuinka kamera näkee ympäröivän maailman. Tämän artikkelin ideana on antaa yleiskatsaus objektiivien maailmaan ja käydä läpi objektiiveihin liittyvää sanastoa mahdollisimman yksinkertaisesti.

Perspektiivi ja sommittelu

Sommittelu tarkoittaa kohteiden välistä tasapainoa. Taitavalla sommittelulla valokuvaaja pystyy ohjaamaan katsojan huomion haluttuihin kohtiin. Sommittelu on valintoja ja näkymän selkeyttämistä, joka johtaa vahvempiin kuviin.

Valon teoria ja alkeet

Tämän jakson jälkeen ymmärrät millaista on pehmeä valo, miten valonlähteen etäisyys vaikuttaa valoon ja mitä asioita salamakuvauksessa kannattaa alkuun ottaa huomioon.

Erilaiset salamat vertailussa

Kamerakoulun peruskurssin kymmenennessä jaksossa tutustutaan erilaisiin salamoihin. Kamerasta irrallaan oleva salama avaa paljon uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen.

Kolme erilaista kuvaustyyliä vertailussa

Tässä jaksossa olemme Skotlannissa kuvausmatkalla ja pohdime kolmea erilaista kuvaustyyliä. Kun lueskelet näitä, mieti omaa kuvaustyyliäsi tarkkaan. Ota askeleita, kokeile ja siirry pois omalta mukavuusalueelta.

Kuvankäsittelyn perusteet

Kuvankäsittely on valokuvien viimeistelyä ja tunnelman luomista. Kuvankäsittelyn opettelu on oleellinen osa valokuvausta ja oman ilmaisun kehittämistä. 

kamera, huolto,

Kameran huolto ja ylläpito

Joskus järjestelmäkameran kennolle pääsee pölyä. Netistä löytyvien ohjeiden avulla kennon voi puhdistaa itse, mutta vahinkojen välttämiseksi suosittelemme ensisijaisesti kameraliikkeiden palveluita.

Kalustovinkkejä – näin säästät rahaa

Uusi järjestelmäkameroita tulee jatkuvasti kuin liukuhihnalta. Niiden arvo putoaa nopeasti, joten niihin ei kannata sijoittaa. Objektiivit sen sijaan säilyttävät huomattavasti paremmin arvonsa.

Mitä haluat oppia seuraavaksi?

lightroom, photoshop, kuvankäsittely

Lightroom ja Photoshop -opetusvideot

Kuvankäsittely on valokuvien viimeistelyä ja tunnelman luomista. Kuvankäsittelyn opettelu on oleellinen osa valokuvausta ja oman ilmaisun kehittämistä. Me julkaisemme säännöllisesti uusia opetusvideoita Lightroomin ja Photoshopin käytöstä tälle sivulle.

muotokuva, valaisu, salama

Valaisukurssi – opettele salamakuvauksen alkeet

Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita aihe kerrallaan. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä. 

Vinkit kameran ostamiseen – 7 pakettia eri budjeteilla

Meiltä kysytään usein vinkkejä uuden kameran hankintaan. Tästä syystä olemme kasanneet tälle sivulle seitsemän valmista pakettia  eri budjeteilla.  

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki 📸

Liity uutiskirjeeseemme ja lähetämme sinulle kerran kuukaudessa inspiroivan
valokuvausvinkin ja kerromme Kamerakoulun tuoreimmista uutisista.