Kuvankäsittelyn perusteet

Adobe Photoshop -opetusvideot valokuvaajille

Meidän ilmaiset kuvankäsittelyvideot antavat kattavan ymmärryksen Photoshopin mahdollisuuksista ja tekevät kuvankäsittelyn opettelusta helppoa. Aloitamme Photoshopin perusteista ja siirrymme edistyneempiin työkaluihin ja tekniikoihin, kun alkeet on hallussa.

12

Ilmaista opetusvideota

3h+

Sisältöä

Photoshopin alkeet

Kesto: 45 min 20 s

Tällä videolle käymme läpi Photoshopin alkeita valokuvaajia ajatellen. Alkeiden vankka osaaminen luo pohjan tuleville tekniikoille ja tekee Photoshopin opettelusta sulavaa. 

• Työkalupalkkiin tutustuminen
• Tasojen käyttäminen
• Tärkeimmät säätötasot
• Maskien käyttö

Photoshopin tärkeimmät työkalut valokuvaajille

Maskien käyttö Photoshopissa

Maskien tehokas käyttö on Photoshopissa yksi tärkeimpiä yksittäisiä taitoja, joka kuvankäsittelyssä kannattaa opetella. Maskit mahdollistavat vaikka mitä!

Kesto: 19 min 35 s

Curves -työkalun käyttö

Curves -työkalu on yksi Photoshopin ehdottomasti monipuolisimpia työkaluja. Curvesin avulla voi hallita kuvan vaaleutta, tummuutta, kontrastia ja tehdä luovaa värimäärittelyä.

Kesto: 35 min 9 s

Siveltimen tehokas käyttö

Siveltimen (brush) tehokas käyttö tekee Photoshopissa työskentelystä sulavampaa. Tällä videolla käymme läpi 10 vinkkiä siveltimen käyttöön.

Kesto: 9 min 21 s

Photoshopin hyödyllisimmät tekniikat valokuvaajille

Valokuvien paikallinen terävöitys Photoshopissa

Paikallisen terävöityksen avulla voi korostaa haluttuja kohtia. Sopivalla terävöityksellä kuvasta saadaan tarkemman näköinen ja yksityiskohtia paremmin esille. 

Kesto: 8 min 4 s

Dodge & burn -tekniikka

Dodge & burn on kuvankäsittelytekniikka, jossa kuvaan maalataan valoa ja varjoa. Tämä tekniikka tuo kuviin kolmiulotteisuutta ja mahdollistaa haluttujen kohtien korostaminen hienovaraisella tavalla.

Kesto: 17 min 57 s

Frequency separation – ihon muokkaaminen Photoshopissa

Frequency separation on edistynyt tekniikka, jossa kuvan tekstuuri ja värit erotellaan irti toisistaan. Tämän ansiosta on mahdollista käsitellä esimerkiksi ihoa hyvin tarkasti.

Kesto: 15 min 46 s

Kolme tapaa poistaa elementtejä Photoshopissa

Yksityiskohtien hienosäätö, kuten häiritsevien elementtien poistaminen on olellinen osa Photoshop-työskentelyä. Elmenttien poistamiseen löytyy Photoshopissa lukuisia tapoja. Tällä videolla esittelemme kolme yleisintä tekniikka.

Kesto: 23 min 8 s

Content-aware fill -työkalun käyttäminen

Content-aware fill -työkalun avulla valokuvasta voi poistaa minkä tahansa elementin. Photoshop CC 2020 versiossa kyseistä työkalua on paranneltu entisestään. Content-aware fill on taikaa!

Kesto: 12 min 19 s

Valokuvan venyttäminen Photoshopissa

Content-aware scale -työkalulla voi venyttää kuvan taustaa, ilman että kuvan kohde kärsii muutoksesta. Tekniikan avulla on helppo venyttää tasaisia pintoja, kuten taivasta tai vaikka taustakartonkia.

Kesto: 8 min 31 s

Mikä on luminosity mask?

Luminosity mask on edistyneempi kuvankäsittelytekniikka, joka tarkoittaa maskin tekemistä tietyn sävyalan perusteella. Tämän tekniikan ansiosta voi kohdistaa tietyn säädön esimerkiksi valokuvan huippuvaloihin, keskisävyihin tai varjoihin.

Kesto: 13 min 31 s

Kiiltojen poistaminen Photoshopissa

Salama saattaa välillä aiheuttaa kuvaan ikäviä kiiltoja. Näistä on kuitenkin helppo päästä eroon lisäämällä kuvaan jälkikäteen hieman puuteria. Samaa tekniikkaa voi käyttää tummien silmänalusten piilottamiseen.

Kesto: 7 min 3 s

Atte Tanner

Esittelyssä kurssin opettaja

Kamerakoulun ilmaiset Photoshop -opetusvideot on toteuttanut valokuvaaja Atte Tanner. Hän on helsinkiläinen muoti- ja mainoskuvaaja. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. Kuvankäsittelyssä Aten lempityövaihe on värimäärittely ja tunnelman hienosäätö. 

Eri valokuvajäsenyyksien vertailu

Valitse jäsenyys, joka sopii sinulle parhaiten.

12,39 € / kk

Lightroom 1 TB
Lightroom
1 TB pilvitallennustilaa

12,39 € / kk

Valokuvaus 20 GB
Lightroom
Lightroom Classic
Photoshop
20 GB pilvitallennustilaa

24,79 € / kk

Valokuvaus 1 TB
Lightroom
Lightroom Classic
Photoshop
1 TB pilvitallennustilaa

Yleisimmät kysymykset Adobe Photoshopista