3 syys

10 artikkelia potrettikuvauksen opetteluun

Parhaat objektiivit potretteihin

Potrettikuvauksessa halutaan usein esittää kohde mahdollisimman luonnollisilla mittasuhteilla ja edustavasti. Tähän vaikuttaa käytettävissä oleva polttoväli, jonka takia objektiivien eri ominaisuudet on hyvä tietää ennen potrettikuvauksen aloittamista. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat objektiivin potrettikuvaukseen.

Potretin nopea kuvankäsittely Lightroomissa (video)

Tällä videolla käymme läpi potretin kuvankäsittelyä Lightroomissa. Teemme raakakuvan perussäädöt ja tutustumme split toning -työkaluun. Lisäksi näytämme muutaman paikallisen säädön, joka on yleinen työnkulku potrettien kuvankäsittelyssä.

Vinkit mallinohjaukseen

Artikkeli käy läpi yksinkertaisimmat vinkit, joilla malliohjauksessa voi lähteä liikkeelle. Kuvaussession alussa ei kannata lähteä heti tekemään sitä vaikeinta ylösalaisin kiemurtelua, jonka edellisenä iltana paniikissa etsi uusimmasta Voguesta.

Visuaalinen identiteetti: tekniset ratkaisut

Potrettikuvia on maailma täynnä, jonka takia niissä korostuu kontakti, mallin valinta ja valokuvaajan persoonallinen näkemys. Oman tyylin löytäminen kestää kauan ja harjaantuu ainoastaan tekemällä jatkuvasti lisää. Tämä artikkeli herättelee kysymyksiä oman visuaalisen identiteetin löytämiseen.

Peukalotarkennus

Hyvin lyhyellä syväterävyydellä kuvattaessa tarkennuksen onnistuminen tulee erityisen tärkeäksi. Tähän auttaa mielestäni tekniikka nimeltään peukalotarkennus. Tässä artikkelissa kerromme mitä peukalotarkennus tarkoittaa. Kannattaa ainakin kokeilla!

René Garmider vangitsee ilmeitä ympäriltään

Luonnollisella otteella perheitä, häitä ja lapsia kuvaava René Garmider onnistuu rentouttamaan kohteensa hänen dokumentaarisessa tyylissä. Valokuvauksessa hän pitää tärkeänä omien projektien tekemistä ja yksinkertaisesti loistohetkien tallentamista.

Kuvien lähettäminen

Kameran toisella puolella olevalle on luonnollista lähettää kuvaussession jälkeen lopulliset kuvia. Tästä on turha tehdä liian monimutkaista, jonka takia kannattaa aikaisessa vaiheessa tutustua eri tyyleihin lähettää kuvia!

Ihon muokkaaminen Photoshopissa

Frequency separation on kuvankäsittelytekniikka, jossa kuvan tekstuuri ja värit erotellaan irti toisistaan. Tämän ansiosta on mahdollista käsitellä kumpaakin näistä hyvin tarkasti. Tekniikka on etenkin tunnettu ihon käsittelyn yhteydessä, mutta soveltuu moneen työnkulkuun, jossa halutaan esimerkiksi tasoittaa pieniä sävyeroja tai hallita kuvan tekstuuria tarkasti.

Jussi Ratilainen kertoo tyylinsä kehityksestä

Jussi Ratilainen teki Taivas+helvetti -kirjasarjan taidokkaat potretit, joissa näkee henkilöitä kuten Jari Sarasvuo ja Jarkko Nieminen. Olen itse ihaillut hänen erinomaista tapaansa luoda kontakti kuvattavan kanssa ja tehdä potretteja, joita on mukava katsoa. Haastattelu todellisesta huippuammattilaisesta. Tästä inspiraatiota omaan potrettikuvaukseen!

Puuttuva linkki – kokeilussa ZEISS Batis 1.8/85 (osa 2)

Arvostelu objektiivista, jonka polttoväli on klassinen potretteja ajatellen. Artikkelista löytyy paljon tietoa bokehista, polttovälin merkityksestä ja muista teknisistä ominaisuuksista, jotka potrettikuvaukseen liittyy. Tällä on hyvä aloittaa potrettikuvaus!

Kamerakoulu auttaa suomalaisia valokuvaajia kehittymään, verkostoitumaan ja nauttimaan valokuvauksesta!