17 loka

Purkkisavu käytännön testissä

Savun ystävänä innostuin nähdessäni, että tätä taikapölyä voi nykyään saada suoraan spraypurkista. Tämä kuulosti heti alkuun mielenkiintoiselta idealta, jota oli nyt hauska lähteä kokeilemaan kuvausten muodossa. Aikaisemmin olen kirjoittanut savukoneen käytöstä, joten spraypurkista tulevan savun testaaminen tuntui hyvältä jatkumolta Kamerakoulun -sivuille. 

Purkki itsessään tuntuu ja näyttää hämmentävän paljon hiuslakkapurkilta, mutta näppärän kokonsa puolesta näitä on helppo pitää kamerarepussa mukana. Yhdestä purkista savu pystyy tuottamaan noin muutaman minuutin ajan, joka edellyttää käytön suunnittelua hyvin, etenkin hieman tuulisissa olosuhteissa. Kuvauksissa huomasimme, että spraysavua voi hieman suunnata haluttuihin kohtiin, joka helpotti halutun tunnelman luomista.

Kokemukset Atmosphere Aerosol -purkkisavusta

Suomessa spraysavua pystyy ostamaan Vuokrastudion myymälästä Tampereelta tai heidän sivuiltaan. Yhden purkin hinta on 14,60€

Atte Tanner

Kirjoittaja on nuori on suomalainen potretti- ja muotikuvaaja, joka haluaa kertoa tarinoita meidän niin oudosta todellisuudesta. Lisäksi Atte Tanner on Kamerakoulu.fi -sivuston päätoimittaja.

  • Jore Puusa

    Kaikella kunnioituksella…miten savu?? tässä tyttö- ja lentokonekuvassa parantaa tai muuntaa kuvaa???? Vaikea vanhan ja mitään osaamattoman kuvaajan ymmärtää, miksi savutat vasten (luonnostaan ylivalottuvaa) taivasta ja vaaleaa konetta, etkä tummaa ja vastavaloa. Mutta mitäs minä enää ymmärrän …. .64 vuotias ukkeli.