17 loka

Purkkisavu käytännön testissä (Atmosphere Aerosol Professional Haze)

Savun ystävänä innostuin nähdessäni, että tätä taikapölyä voi nykyään saada suoraan spraypurkista. Tämä kuulosti heti alkuun mielenkiintoiselta idealta, jota oli nyt hauska lähteä kokeilemaan kuvausten muodossa. Aikaisemmin olen kirjoittanut savukoneen käytöstä, joten spraypurkista tulevan savun testaaminen tuntui hyvältä jatkumolta Kamerakoulun -sivuille. 

Atmosphere Aerosol purkkisavu

Purkki itsessään tuntuu ja näyttää hämmentävän paljon hiuslakkapurkilta, mutta näppärän kokonsa puolesta näitä on helppo pitää kamerarepussa mukana. Yhdestä purkista savu pystyy tuottamaan noin muutaman minuutin ajan, joka edellyttää käytön suunnittelua hyvin, etenkin hieman tuulisissa olosuhteissa. Kuvauksissa huomasimme, että spraysavua voi hieman suunnata haluttuihin kohtiin, joka helpotti halutun tunnelman luomista.

Spraysavua pystyy ostamaan Fotomonzasta.

mm
Atte Tanner

Atte Tanner on Helsingin ja Lontoon välillä kulkeva muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja mystinen tunnelma. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. www.attetanner.com

1Kommentoi
  • Jore Puusa

    Kaikella kunnioituksella…miten savu?? tässä tyttö- ja lentokonekuvassa parantaa tai muuntaa kuvaa???? Vaikea vanhan ja mitään osaamattoman kuvaajan ymmärtää, miksi savutat vasten (luonnostaan ylivalottuvaa) taivasta ja vaaleaa konetta, etkä tummaa ja vastavaloa. Mutta mitäs minä enää ymmärrän …. .64 vuotias ukkeli.

    19.10.2016 at 17.37 Vastaa

Leave a reply