Parhaat tietokoneet kuvankäsittelyyn

Pöytäkone on looginen valinta kuvankäsittelyä varten, mikäli suurin osa kuvankäsittelystä tehdään samasta paikasta ja ei kaipaa läppärin tuomaa liikuteltavuutta. Pöytäkoneen etuna on halvempi hinta ja parempi muokattavuus lisälaitteiden kautta. Tähän artikkeliin olemme listanneet meidän suositukset tämän hetken parhaista tietokoneista kuvankäsittelyä varten eri budjeteilla:

Edullinen tietokone kuvankäsittelyyn: Mac Mini
Paras tietokone raskaaseen kuvankäsittelyyn: Mac Studio

Meidän vastaava artikkeli kannettavista tietokoneista löytyy täältä: Parhaat kannettavat tietokoneet kuvankäsittelyyn

Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli jos käytät niitä ja ostat jotain, Kamerakoulu.fi saa pienen komission. Sinulle ei synny tästä mitään ylimääräisiä kustannuksia ja samalla autat Kamerakoulun toimintaa.

Edullinen pöytäkone kuvankäsittelyyn: Mac Mini M2

Plussat

 • Hinta
 • Joustava ratkaisu
 • Porttien määrä
 • Minimalistinen
 • Halvin tapa päästä käsiksi M1-siruun

Miinukset

 • Sisäinen kaiutin on huono
 • Vaatii lisälaitteita

Applen Mac Mini on meidän suositus mikäli haluaa itselleen edullisen pöytäkoneen kuvankäsittelyä varten. Tämä pieni laatikko pitää sisällään paljon tehoa ja tarjoaa meidän mielestämme parhaan hinta-laatusuhteen valokuvaajia ajatellen. Mac Mini on Applen valikoimassa hieman tuntemattomampi laite, joka ei saa vastaavaa palstatilaa kuin iMacit ja MacBook Prot. Tämä uusin *Mac Mini on kuitenkin ansaitusti nostanut malliston profiilia ja herättänyt monien valokuvaajien ja videoammattilaisten huomion. 

Kyseessä on pieneen alumiiniseen ulkokuoreen pakattu pöytäkone, joka vaatii toimiakseen erillisen näytön, näppäimistön ja hiiren. Mikäli jo omistaa laadukkaan näytön on *Mac Mini edullisin tapa päästä käsiksi tehokkaaseen kuvankäsittelytietokoneeseen.

Mac Minin kanssa et ole naimissa tietyn näytön kanssa, joka tekee tästä joustavan valinnan. Meidän suositukset erilaisista näytöistä löytyy täältä: linkki 

Mac Minissä ei pysty jälkikäteen päivittämään keskusmuistia tai sisäistä kovalevytilaa, jonka takia kannattaa tarkkaan miettiä millä spekseillä koneen alun perin hankkii. Suurimmalle osalle valokuvaajia suosittelemme hankkimaan version, jossa on 16 GB keskusmuistia. Tämä riittää hyvin Lightroomin ja Photoshopin kanssa työskentelyyn. Kovalevytilan puolesta meidän suositus on hypätä 256 GB yli ja valita 512 GB tai 1 TB versio. 

Paras tietokone raskaaseen kuvankäsittelyyn ja videoeditointiin: Mac Studio (perusmalli)

Plussat

 • Suorituskyky
 • Tehokas M1 Max-siru
 • Joustava ratkaisu
 • Porttien määrä

Miinukset

 • Hinta
 • Liottelua kuvankäsittelyyn?

Mac Studio on Applen 2022 alkuvuodesta julkaisema tehopakkaus, joka on suunnattu erityisesti luovan alan ammattilaisille ja sisällöntuottajille. *Mac Studio on tällä hetkellä meidän suosittelema tietokone vakavaan kuvankäsittelyyn ja raskaaseen videoeditointiin. Mac Studioon on mahdollista konfiguroida M2 Ultra-siru ja jopa 128 GB keskusmuistia, joka on kuitenkin täysin lioittelua valokuvaajia ajatellen.

Mac Studion perusmalli riittää paremmin kuin hyvin Lightroomin ja Photoshopin käyttöön. Pelkässä perusmallissa on nimittäin M2 Max-siru, 32 GB keskusmuistia, 12-ytiminen prosessori ja 30-ytiminen näytönohjain. Mikäli jo omistat laadukkaan kuvankäsittelynäytön, niin reilun 2000 € panostuksella saat Mac Studiolla loistavan työjuhdan vuosiksi eteenpäin.

Ulkoisesti Mac Studio näyttää yksinkertaisesti venyteltä Mac Miniltä. Sen takaa löytyy kuitenkin mukava määrä erilaisia portteja, joka vähentää tarvetta käyttää usb-hubia.