Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

11 heinä

Suvi Sievilä ja Charisma -kuvien tarina

CHARISMA A special power that some people have naturally that makes them able to influence other people and attract their attention and admiration. The term charisma (/kəˈrɪzmə/; pl. charismata, adj. charismatic) has two senses: (1) compelling attractiveness or charm that can inspire devotion in others, (2) a divinely conferred power or talent. The English term charisma is from the Greek χάρισμα (khárisma), which means ”favor freely given” or ”gift of grace”.

Kuka on karismaattisin tuntemasi ihminen? Miksi?

Olen pohtinut paljon viime aikoina tuota outoa sanaa: Karisma. Se on mielestäni yksi ihmisyyden mystisimmistä piirteistä, kyky jota ei pysty selittämään järjellä. Miksi joku osaa valaista läsnäolollaan koko huoneen, lavan, jopa stadionin? Miten joku osaa vangita keskittymisesi vain ja ainoastaan häneen? Ja miten joku saa aikaan sinussa tunteita pelkällä läsnäolollaan? Minulle karisma ei liity ulkoisiin seikkoihin vaan taitoon olla läsnä. Läsnä tavalla, joka menee luihin ja ytimiin.

Teeman rakentuminen kuvauksiin

Sain huhtikuussa tilaisuuden kuvata kollegojen kanssa yhdessä Helsingin kauneimmista rakennuksista – Aleksanterin teatterissa. Tuo paikka on minulle rakas lapsuudesta, jolloin minä pienenä tanssijatyttönä näin tuolla hämmentävän pienellä lavalla ensimmäisen balettini. Rakastan lavoja. Kun astuu lavalle, tulee heti tarve kohentaa ryhtiä, näyttää ylväämmältä kuin oikeasti on. Olla hetken parrasvaloissa. Katsokaa.

Siksi rakensimme kuvauksen karisman teeman ympärille luottomallini Minna Kososen ja meikkitaitelija Susu Holmin kanssa. Halusimme toistaa Aleksanterin teatterin taianomaista ja ylellistä tunnelmaa, sen kultakoristeita ja sävymaailmaa kuvien visuaalisuudessa. Sain inspiraation kultaisesta veistoksellisesta pääkoristeesta, jonka päädyin kaivertamaan 4cm paksusta studiollani lojuneesta kapalevyn palasesta leipäveitsen avulla. Vaikka pääkoriste ei ehkä kestä katselua lähietäisyydeltä, pidän sitä silti melkoisena saavutuksena että minä ja leipäveitsi pystyimme tuollaiseen. Missään vaiheessa ei ollut selvää, että siitä tulisi oikeasti aikaiseksi mitään kaunista.

potretti, suvi sievilä

Tiimityö potreteissa

Minna monilahjakkaana halusi tehdä kuvauksiin mekon itselleen. Siitä tuli upea kaulakoristeineen! Susu viimeisteli kokonaisuuden upealla meikillä ja kultaisilla käsillä.

Kun otin ensimmäiset testiruudut Minnasta, hän suorastaan sulautui Aleksanterin teatterin upeaan ympäristöön. Visiomme yhdistyivät tuossa hengästyttävän kauniissa tilassa. Tiimityötä parhaimmillaan.

Kun ensi kerralla on aika nousta lavalle katseiden eteen ja jännitys meinaa puskea päälle, aion kuvitella tuon pääkoristeen päähäni. Sillä kuka tuntisi itsensä mitättömäksi kultaa hiuksissaan.

potretti, suvi sievilä

Malli: Minna Kosonen
Meikit ja hiukset: Susu Holm
Kuvat: Suvi Sievilä
Apuvoimat: Satu Mali, Coby Ayisoe ja Pauli Purtilo 
Lokaatio: Aleksanterin teatteri, Helsinki

mm
Kamerakoulu.fi

Kamerakoulun ilmaiset valokuvauskurssit auttavat sinua ottamaan parempia kuvia. Opastamme kameran käytössä ja annamme käytännönläheisiä vinkkejä kaikentasoisille valokuvaajille.