Photoshopin perusteet: kattava opetusvideo kuvankäsittelyn alkeista
Tämän artikkelin ja yllä olevan 45 minuuttisen opetusvideon ideana on antaa mahdollisimman hyvä peruskäsitys Photoshopin tärkeimmistä ominaisuuksista valokuvaajia ajatellen.
Tämän artikkelin ja yllä olevan 45 minuuttisen opetusvideon ideana on antaa mahdollisimman hyvä peruskäsitys Photoshopin tärkeimmistä ominaisuuksista valokuvaajia ajatellen.
Valokuvauksen aloittamisesta tekee hankalan, se että tietoa ja erilaisia tekniikoita on todella paljon. Aloittelijan voi olla vaikea keskittyä ja yksinkertaisesti tietää mistä kannattaisi aloittaa. Tämän suunnitelman ideana on varmistaa, että valokuvauksen aloittelija keskittyy oleellisimpiin seikkoihin.
Valokuvausta aloittaessa, tulee usein tehtyä paljon virheitä. Näistä virheistä pääsee helposti eroon, ottamalla huomioon muutaman yksinkertaisen seikan.
Tässä artikkelissa käymme läpi valokuvauksen alkeet, eli aukon, suljinajan ja ISO-arvon. Kerromme käytännönläheisesti kuinka nämä kolme toimivat. Artikkelin jälkeen sinulla on hyvä ymmärrys miten valotus toimii valokuvauksessa ja saat otettua ison harppauksen omassa kuvaamisessasi.
Valokuvaajana on hyvä ymmärtää histogrammin perusteet ja sen kautta hahmottaa koska valotusta kannattaa muuttaa. Mitään täydellisen muotoista histogrammia ei ole olemassa, vaan lopulta ainoastaan sinä tekijänä päätät miltä haluat kuvasi näyttävän. Histogrammi on kuitenkin kätevä työkalu joka ei valehtele!
Salamakuvauksen aloittaminen vaatii aloittelijalta teknisiä ponnisteluita, jota ei helpota ohjekirjan monimutkaiset termit. Salamakuvaus on helpompi ottaa haltuun tämän sanaston avulla.
Potrettikuvauksessa halutaan usein esittää kohde mahdollisimman luonnollisilla mittasuhteilla ja edustavasti. Tähän vaikuttaa käytettävissä oleva polttoväli, jonka takia objektiivien eri ominaisuudet on hyvä tietää ennen potrettikuvauksen aloittamista.
Sommittelu tarkoittaa kohteiden välistä tasapainoa. Taitavalla sommittelulla valokuvaaja pystyy ohjaamaan katsojan huomion haluttuihin kohtiin. Sommittelu on valintoja ja näkymän selkeyttämistä, joka johtaa vahvempiin kuviin.
Mitä isompi aukko, eli pienempi f-arvo, on käytössä, sitä pienempi alue syvyyssuunnassa on terävää. Tarkennusalueen ulkopuolella olevien epäterävien alueiden piirrosta puhuttaessa käytetään nimitystä bokeh.
Valotukseen vaikuttaa kolme tekijää, joista puhutaan usein valotuksen pyhänä kolminaisuutena, tai kultaisena kolmiona. Nämä kolme tekijää ovat ISO-arvo, aukko ja suljinaika.