Valomaalaus on valokuvaustekniikka, jossa hyödynnetään pitkää valotusaikaa ja liikkuvaa valonlähdettä. Valomaalauksen avulla on mahdollista herättää maisema eloon ja luoda uniikkeja valokuvateoksia.
Valokuvausta aloittaessa, tulee usein tehtyä paljon virheitä. Näistä virheistä pääsee helposti eroon, ottamalla huomioon muutaman yksinkertaisen seikan.
HDR on kuvaustekniikka, jonka avulla kuvaan voi tallentaa laajan dynamiikan, eli samaa aikaan näyttää sekä erittäin valoisien että erittäin tummien alueiden yksityiskohdat. Tämä tapahtuu yhdistämällä useampia eri valotuksilla otettuja kuva.
Haluamme tässä kattavassa artikkelissa antaa mahdollisimman käytännönläheisiä vinkkejä salamakuvauksen aloittamiseen. Tämän artikkelin jälkeen osaat salamakuvauksen alkeet ja tiedät tärkeimmät kameran asetukset. Teemme lisäksi kaksi kuvaustehtävää, joiden avulla salamakuvauksen alkeet jäävät mieleen.
Kyky osata yhdistää salama ja luonnonvalo on oleellinen osa valaisua. Tämä on salamakuvauksen osa-alue, joka tuntuu monelle olevan haaste ja tekniikka, jota tämän takia vältellään. Tämän videon ja artikkelin myötä näytän helpon keinon salaman ja luonnonvalon yhdistämiseen.
Vallitseva valo on ulkona tai sisätilassa luonnollisesti oleva valo, joka voi tulla esimerkiksi auringosta tai kattolampuista. Salamakuvauksessa lisäämme valonlähteen tämän vallitsevan valon päälle.
Jos sääolosuhteet sallivat, Suomessakin nähdään lähes kokonaan täydellinen kuunpimennys eli harvinainen verikuu tulevan sunnuntain ja maanantain välisenä aamuyönä, 21. tammikuuta 2019.
Lightroom on tarkoitettu suurien kuvamassojen hallintaan, jonka ansiosta ohjelmasta löytyy monta tekniikkaa kuvamassojen käsittelyyn ja järjestelemiseen. Meidän uusimalla videolla käymme läpi kuinka voi nopettaa omaa työnkulkua Lightroomissa.
Valkotasapaino (white balance) ilmoitetaan kamerassa värilämpötilana, jonka arvona on kelvin. Valkotasapaino vaikuttaa vahvasti miten värit toistuvat kuvassa. Eri valolähteiden valo on eri väristä. Tästä syystä kerrot valkotasapainon avulla kameralle millaisessa valaistuksessa olet kuvaamassa ja tämän perusteella kamera osaa näyttää kohteen värit oikein.
Facebook sallii minkä tahansa kokoisen kuvan lataamisen, mutta latauksen jälkeen algoritmi automaattisesti pienentää kuvan kokoa. Facebook tekee kuvista 2048 pikselin kokoisia tiedoston pisimmältä sivulta. Tämä algoritmi kohtelee kuvia rankalla kädellä