Näillä lisävarusteilla järjestelmäkamerasta voi rakentaa ammattimaisen videokameran
Tässä blogitekstissä rakennamme järjestelmäkamerasta pala palalta vakavan videotyökalun.
Tässä blogitekstissä rakennamme järjestelmäkamerasta pala palalta vakavan videotyökalun.
Laitteiston suojaaminen lumisateelta ja hengityksen lämmöltä on tärkeää, jotta säästyy kosteuden, sulamisen ja jäätymisen aiheuttamilta haitoilta. Hengitysilma huurustaa nopeasti etsimen. Vastavalosuojaa voi käyttää optiikan suojaamiseen lumisateelta.
Moni valokuvaaja tuntuu hakevan kuviinsa parannusta hankkimalla uuden rungon tai objektiivin. Haluan tässä artikkelissa haastaa tätä ajatusta ja nostaa valaisukaluston esiin parempana sijoituskohteena.
Canonin uudesta RF 50mm f/1.8 objektiivista on lyhyessä ajassa tullut yksi omista suosikkiobjektiiveistani. Tässä arvostelussa käyn läpi omia kokemuksiani tästä edullisesta lasista ja kerron sen plussat ja miinukset.
Haluamme tässä kattavassa artikkelissa antaa mahdollisimman käytännönläheisiä vinkkejä salamakuvauksen aloittamiseen. Tämän artikkelin jälkeen osaat salamakuvauksen alkeet ja tiedät tärkeimmät kameran asetukset. Teemme lisäksi kaksi kuvaustehtävää, joiden avulla salamakuvauksen alkeet jäävät mieleen.
Vesa Tyni on kansainvälisesti palkittu henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänen arkeensa kuuluvat niin lehtikuvaukset, mainoskuvaukset, kuin erilaiset muotokuvaprojektit pääasiassa Turussa. Tällä videolla Vesa kertoo millä kalustolla hän kuvaa ja miten kamerarepun sisältö on muotoutunut vuosien varrella.
Tällä videolla valokuvaaja Atte Leskinen näyttää miten järjestelmäkameralla otetaan laadukkaita valokuvia kuusta. Hyvän kuukuvan ottaminen on suhteellisen yksinkertaista kun käytössä on moderni runko ja laadukas objektiivi.
Kesä on erilaisten festivaalien aikaa. Sadat ihmiset kokoontuvat yhteen suven tapahtumiin ja erilaisten teemojen pariin. Valokuvaajalle festivaalit tarjoavat mielenkiintoisen mahdollisuuden kuvata tunnelmia, ihmisiä ja yhdessäoloa
Jokaisella digikameralla on odotettu elinikä, joka ilmaisee kuinka monta kuvaa sillä pystyy ottamaan. Tätä ilmaisee shutter count, joka tarkoittaa kuinka monta kuvaa kameralla on otettu. Kun haluaa myydä tai ostaa käytetyn kameran on tärkeätä selvittää mikä rungon shutter count on.
Nykyäänhän digikamerat ovat huikeita vehkeitä, joilla voi kuvata suunnilleen säkkipimeässäkin. Teknologiassa ollaan tultu pitkälle, joten onkin kiinnostavaa, että sen vastareaktiona monista vanhoista filmikameroista pyyhitään pölyjä tälläkin hetkellä ja monet ovat innostuneet filmikuvauksesta uudestaan. Itselleni kävi juuri näin.