Näillä lisävarusteilla järjestelmäkamerasta voi rakentaa ammattimaisen videokameran
Tässä blogitekstissä rakennamme järjestelmäkamerasta pala palalta vakavan videotyökalun.
Tässä blogitekstissä rakennamme järjestelmäkamerasta pala palalta vakavan videotyökalun.
Makrovalokuvauksessa taltioidaan hyvin pieniä yksityiskohtia, joita on paljaalla silmällä usein vaikeaa lainkaan erottaa. Kuva saattaa esittää esim. kärpäsen verkkosilmän rakennetta tai kimmeltävästä vesipisarasta heijastuvaa maisemaa.
Normaaliobjektiivi on klassikko, jonka hankkimista kaikkien valokuvaajien tulisi vakavasti harkita.
Canonin uudesta RF 50mm f/1.8 objektiivista on lyhyessä ajassa tullut yksi omista suosikkiobjektiiveistani. Tässä arvostelussa käyn läpi omia kokemuksiani tästä edullisesta lasista ja kerron sen plussat ja miinukset.
Vesa Tyni on kansainvälisesti palkittu henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänen arkeensa kuuluvat niin lehtikuvaukset, mainoskuvaukset, kuin erilaiset muotokuvaprojektit pääasiassa Turussa. Tällä videolla Vesa kertoo millä kalustolla hän kuvaa ja miten kamerarepun sisältö on muotoutunut vuosien varrella.
Uuden kaluston ostaminen ei ikinä ole helppo prosessi valokuvaajalle. Etenkin objektiivien kohdalla valinnanvaraa on todella paljon ja hinnat vaihtelevat suuresti. Alkuun kannattaa miettiä miksi on ostamassa uutta objektiivia? Mikä tämän hetkisessä kalustossa rajoittaa tekemistä ratkaisevasti?
Potrettikuvauksessa halutaan usein esittää kohde mahdollisimman luonnollisilla mittasuhteilla ja edustavasti. Tähän vaikuttaa käytettävissä oleva polttoväli, jonka takia objektiivien eri ominaisuudet on hyvä tietää ennen potrettikuvauksen aloittamista.
85 millimetrin objektiiveja tavataan yleisesti kutsua ’potretti-linsseiksi’ sen vuoksi, että polttoväli sopii hyvin ihmiskasvojen kuvaamiseen ilman laajakulmalinsseille ominaisia vääristymiä. Vaikka edellä mainittu väittämä edustaa yleisesti ottaen hyvää lähtökohtaa erilaisten polttovälien hahmottamiseksi, on minua kieltämättä hieman ärsyttänyt se, että monilla ulkomaisilla keskustelupalstoilla Zeiss Batis 1.8/85 on luokiteltu nimenomaan ’potretti-linssiksi’ – ikään kuin objektiivit suunniteltaisiin vain yksittäisiä kuvatyyppejä varten.
Jonkin aikaa sitten Zeiss aiheutti melkoisen yllätyksen kun se ilmoitti tuovansa jo aikaisemmin lanseeratun Loxia-sarjan lisäksi myös uuden Batis-linssiperheen Sonyn FE-järjestelmälle. Tämä on tietysti hyvä uutinen Sony Alpha-kuvaajille ja kertoo ainakin siitä, että panostaessaan näin vahvasti Sonyn Alpha-järjestelmään, Zeiss näkee peilittömien mikrojärjestelmäkameroiden edustavan valokuvaamisen tulevaisuutta.
F6.3 aukolla kyseessä on 500mm tötteröksi ihan siedettävän valovoimainen kuoma. Linssejä näyttää pyörivän myös f8 versiona, sekä häveliäisen pitkänä 800mm versiona. Jo pelkästään lähtökohdistaan Samyangin peilitelen voi myöntää olevan vekkuli kapistus: se tyydyttää mielenkiintoisen markkinaraon ja tarjoaa aika uniikin mahdollisuuden eksperimentoida pitkän polttovälin kanssa ilman suunnatonta rahallista investointia.