paras

Jättiopas järjestelmäkameran ostamiseen – huomioi nämä seikat tarkasti

Budjetti on ensimmäinen asia, joka kannattaa huomioida ensimmäistä järjestelmäkameraa ostettaessa. Ennen uuden kameran tutkimisen aloittamista on hyvä määritellä itselleen alustava budjetti. Tämä helpottaa hahmottamaan kokonaisuutta ja estää meitä käyttämästä enemmän rahaa kuin oli tarkoitus.

Parhaat selaimessa ilmaiseksi toimivat kuvankäsittelyohjelmat

Kuvankäsittelyohjelmat ovat tärkeä osa valokuvaajien ja graafisten suunnittelijoiden työkalupakkia. Niillä voidaan tehdä monenlaisia muutoksia kuvien ulkoasuun ja laatuun, kuten parantaa valaistusta, korjata värejä, poistaa epäpuhtauksia ja lisätä erilaisia efektejä. Tässä blogitekstissä tarkastellaan suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia.

Suosituimpien kuvankäsittelyohjelmien vertailu

Ei ole olemassa mitään yksittäistä kuvankäsittelyohjelmaa, joka oli paras kaikkia valokuvaajia ajatellen. Kaikkien valokuvaajien yksilölliset tarpeet ovat kuvankäsittelyssä niin erilaisia, että yhden mielestä täydellinen ohjelma voi olla kehno valinta toiselle käyttäjälle.

valokuvaus, objektiivi, linssi

Mikä objektiivi kannattaa hankkia? 8 helpottavaa kysymystä

Uuden kaluston ostaminen ei ikinä ole helppo prosessi valokuvaajalle. Etenkin objektiivien kohdalla valinnanvaraa on todella paljon ja hinnat vaihtelevat suuresti. Alkuun kannattaa miettiä miksi on ostamassa uutta objektiivia? Mikä tämän hetkisessä kalustossa rajoittaa tekemistä ratkaisevasti?

valokuvaus, valokuvakirjat, valokuvaus kirjat

Kamerakoulun suosittelemat valokuvauskirjat

Olemme tähän listaan keränneet valokuvauskirjoja, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille kuvaajille. Mukana on kirjoja jotka keskittyvät valaisuun, kuvankäsittelyyn ja inspiraatioon. Toivottavasti näiden joukosta löytyy jokin sinulle uusi ja innostava teos!

SDHC-muistikorttien nopeusvertailu – testissä 13 erilaista korttia

Jo ensisilmäyksellä korteista huomaa kuinka eri merkintöjen määrä on lisääntynyt. Sanaparit korttien perässä rupeavat olemaan luokkaa SDHC Class10 UHS-I U3. Suuressa megapikselisodassa kameravalmistajat ovat kilpailleet vuorotellen resoluutiokuninkuudesta. Samalla tavalla muistikorttivalmistajat tuntuvat puskevan yhä hurjempia kortteja markkinoille.

potrettikuvaus, objektiivit

Parhaat Canon-objektiivit potretteihin

Keskityn valokuvauksessani lähinnä ihmisten kuvaamiseen, jonka takia haluan tässä artikkelissa kertoa omista suosikkiobjektiiveistani tähän tarkoitukseen. Pyrin aina kuvaamaan kohteeni mahdollisimman kunnioittavasti, joka tarkoittaa etten turhaan halua vääristää kuvattavan piirteitä. Objektiivi valinnalla on suuri merkitys kuvan lopulliseen tunnelmaan, jonka takia eri linssien parhaat puolet on hyvä tietää.

muistikortti, muistikortit, testi, nopeus, kamera, nopea, sd, sdhc, sd muistikortti

SDHC-muistikorttien nopeusvertailu

Olemme laatineet teille suuren muistikorttivertailun, jossa testaamme tänään kahdeksaa suosittua SDHC-muistikorttia, ja erityisesti niiden nopeuksia. Ovatko valmistajien ilmoittamat lukemat aivan liian optimistisia, ja kuka kruunataan lopuksi nopeuskuninkaaksi?

haastattelu, harri rauhanummi, ammattilainen, pro, ammattikuvaaja, suomalainen, hääkuva, linnanjuhlakuva

Suomen Top 10 hääkuvaajat + 1 villikortti!

Päätimme Kamerakoululla auttaa kaikkia 2014 häitään viettäviä listaamalla Suomen Top 10 hääkuvaajaa vuodelta 2013! Absoluuttiseen järjestykseen emme heitä voi laittaa, koska kokonaisarvosana tulee laadun lisäksi hinnasta, asiakaspalvelusta, tyylistä ja kuvausfilosofiasta ja itse kukin arvostaa eri asioita