potrettikuvaaja

Neljä vinkkiä aloittavalle kuvaajalle

Aloittavan kuvaajan voi olla hyödyllistä saada ulkopuolista palautetta omasta tekemisestään ja tämä onnistuu näiden ryhmien kautta hyvin. Antti kuitenkin hyvin muistuttaa videollaan, että kannattaa palautteessa keskittyä teknisiin seikkoihin ja muuten luottaa omaan näkemykseensä taiteellisissa kysymyksissä.

Lauri Majamaa kertoo valaisun opettelusta

Sanoisin varmaan, että itselleni tärkein varuste kamerarepussani on pieni muistikirja ja kynä. Kirjotan muistiin ideoita ja luonnostelen kuvia paljon etukäteen. Se toimii itselleni sitten jonkinlaisena lähtökohtana usein kuvaukselle, vaikka lopulliset kuvat saattavatkin poiketa suuresti usein alkuperäisestä suunnitelmasta improvisoitaessa tilanteen, paikan ja monen muun asian suhteen. Oma näkemykseni onkin, ettei kuvaaminen ole mielestäni välineurheilua, missä hyviä kuvia pystyttäisiin tekemään vain hyvällä kalustolla.

Anna Julia ottaa minimalistisia muotikuvia

Aitous on myös asia, joka on mulle äärimmäisen tärkeä asia kuvissa. Kuvien teemat voivat vaatia näyttelemistä mallilta, mutta tunteiden on oltava aitoja, jotta kuvat ovat uskottavia. Feikkaaminen näkyy kilometrien päähän ja liika yrittäminenkin voi helposti pilata lopputuloksen. Aitous on nykypäivänä niin harvinaista, että kun sitä löytää jostain, ei siitä halua päästää irti.

Emilia Savolainen aloitti kesäprojektin kautta

Pyrin tekemään kuvaustilanteesta rennon ja kiireettömän. Juttelen paljon kuvattavien kanssa ja pidän heidät huomion keskipisteenä. Miljöö, meikki sekä sopivat asusteet luovat ihanteellisen pohjan myös kokemattomalle kuvattavalle. Monesti näytän itse esimerkkiä asennoista ja teen pieniä korjauksia. Myös erilaiset sanat, mielikuvat ja musiikki auttavat pääsemään oikeaan fiilikseen.

Arto Markkanen etsii täydellistä valoa potrettikuviin

Villien teinivuosien jälkeen heräsi ajatus uudestaan tehdä jotain luovaa, kun tiesin että omaan visuaalista silmää kuitenkin löytyy. Kokeilin piirtämistäkin uudelleen, tällä kertaa tietokoneella ja hankin piirtopöydän yms. Kaikesta huolimatta ei se tuntunut vieläkään ihan siltä omimmalta jutulta. Tuohon aikaan ei vielä Facebookia ollut, mutta vastaavia palveluita mihin piti omia kuvia laittaa, ja sitä kautta tuli opiskeltua kuvankäsittelyä, koska pitihän sitä saada hienommat kuvat kuin muilla.