valokuvaus

huolto, kalusto, kamera, perusteet, huoltaminen, itse, ilmainen, hinta

Kameran huolto ja ylläpito

Ensimmäinen perussääntö on, että älä koskaan säilytä objektiivia ilman sen etu- ja takasuojaa. Suojaamaton lasipinta on altis kolhuille ja naarmuille, jotka ajan mittaan heikentävät kuvanlaatua. Kamerat ja objektiivit tarvitsevat välillä puhdistusta. Objektiivien puhdistamiseen silmälasiliikkeiden mikrokuituliinat ovat hyviä. Ne on suunniteltu olemaan naarmuttamatta lasipintoja.

Salaman ja luonnonvalon yhdistäminen

Kyky osata yhdistää salama ja luonnonvalo on oleellinen osa valaisua. Tämä on salamakuvauksen osa-alue, joka tuntuu monelle olevan haaste ja tekniikka, jota tämän takia vältellään. Tämän videon ja artikkelin myötä näytän helpon keinon salaman ja luonnonvalon yhdistämiseen.

Käsisalama vai studiosalama? Vinkit salaman ostamiseen

Valaisun treenaamisen voi hyvin aloittaa manuaalisalamalla, jotka karsittujen ominaisuuksiensa vuoksi maksavat paljon vähemmän kuin automatiikka sisältävät huippusalamat. Manuaalisalama pakottaa opettelemaan tehonsäädön käsin ja näin ymmärtämään uutta laitetta paremmin. Kuvaukseen jossa salamaa pidetään erillään kamerasta on manuaalisalama siis oiva vaihtoehto!

Valokuvaus vuonna 2020 – Tekoälyä ja pienrautaa

Valokuvauskenttä elää jälleen kerran suurta myllerrystä. Vain viisitoista vuotta sitten koko ala teki siirtymän digikuviin ja kaikki muuttui viiden vuoden sisällä. Tuolloin voittajina myllerryksestä selvisivät kameravalmistajat, jotka yhtäkkiä saivat myytyä ensiksi hyväkatteisen digipokkarin jokaiseen talouteen ja myöhemmin yllättävän isoon osaan talouksista vielä digijärkkärinkin.

Juhamatti Vahdersalo

Erilaista elintarvikekuvaa – Juhamatti Vahdersalo

Dokumenttisarja eräällä kanavalla kertoi erilaisten elintarvikkeiden valmistusprosessista. Pitkiä tuotantolinjoja, mitä erilaisimpia koneita ja härveleitä sisältävät tehtaat muuttivat tuotteen alkuperän muotoineen joksikin aivan muuksi. Idea sai hyvin pitkälti kipinän juuri tästä mielikuvasta, vielä pieni ripaus inhimillisyyttä ja tunnistettavia ympäristöjä/aiheita niin tarina elävälle elintarvikkeelle on valmis.