Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma

Vuoden mittainen koulutusohjelma, jonka avulla voit edetä valokuvauksen aloittelijasta aina vakavaksi harrastajaksi ja kohti entistä hienompia valokuvia.

Oikopolku kohti parempia valokuvia

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmaan sisältyy kuukausittainen etäluento. Koulutuksen ensimmäiset kuukaudet antavat vankat perustiedot valokuvauksesta. Tämän jälkeen kurssilla ruvetaan käymään läpi entistä luovempaa ilmaisua ja edistyneempiä kuvaustekniikoita. Valokuvaajaksi vuodessa on tehokkain tapa ottaa seuraava askel kuvaamisessa.

Opit käyttämään kameraa itsevarmasti
Vie valokuvasi seuraavalle tasolle
Kokonaisvaltainen käsitys valokuvauksesta
Löydä entistä luovempi ilmaisu

Kuukausittainen luento

Inspiroivat kuvaustehtävät

Tiivis yhteisö

Kuvien arviointia

VANKAT PERUSTEET

Ota järjestelmäkamera aidosti haltuun

Valokuvauksen aloittaminen voi olla vaikeaa, sillä erilaisia tekniikoita ja tietoa on todella paljon. Aloittelevan kuvaajan voi olla hankala keskittyä ja yksinkertaisesti tietää miten valokuvauksen opettelu kannattaa aloittaa. Tästä syystä Valokuvaajaksi vuodessa -kurssin heti ensimmäiset kuukaudet keskittyvät antamaan valokuvauksen oleellisimmat tekniikat selkeinä paloina. Kurssi ei oleta omasta lähtötasostasi mitään ja käy alkeet huolella läpi.

Järjestelmäkameralla kuvaaminen helpottuu huomattavasti, kun tärkeimmät asetukset tulevat suoraan selkärangasta.

Esittelyssä koulutuksen vetäjä

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelman toteutuksesta vastaa ammattikuvaaja Atte Tanner. Hänen opetustyyli on rauhallinen ja Atte itse uskoo jatkuvan opiskelun voimaan. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW.

“Mielestäni Aten opetus oli todella ammattitaitoista ja innostavaa. Hän pystyi ohjaamaan ryhmää siten, että se sopi hyvin niin kuvausharrastusta aloitteleville kuin jo pidempään kuvanneille. Tällä kurssilla syvensin jo aiemmin oppimaani, sekä opin uutta esimerkiksi studiokuvaamisesta sekä kuvankäsittelystä. Koulutusvuodesta jäi erityisesti mieleen kuinka kokonaisvaltaisesti ja kattavasti valokuvaamista käsiteltiin.”

Minna Ihalmo-Isojunnu
Seuraava taso

Kenelle koulutusohjelma sopii?

Aloittelijasta vakavaksi harrastajaksi

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma sopii kaikille valokuvauksen aloittelijoille ja harrastajille, ketkä haluavat mahdollisimman nopeasti päästä kuvaamisessa seuraavalle tasolle. Vuoden mittainen sitoutuminen valokuvaukseen toimii ponnahduslautana ammattimaiselle toiminnalle ja entistä hienommille valokuville. Ohjelmaan voi myös lähteä mukaan ilman aikaisempaa valokuvauskokemusta. On kuitenkin toivottavaa, että osallistujilla on oma järjestelmäkamera.

Elokuu 2024

Koulutuksen aikataulu

Valokuvaajaksi vuodessa -kurssiin kuuluu yhteensä 12 etäluentoa, jotka pidetään arki-iltaisin. Yksittäisen luennon kesto on noin kaksi tuntia. Jokaisesta luennosta tehdään lisäksi tallenne, joten voit katsoa luennon myös jälkikäteen, mikäli et pääse mukaan yhteiselle luennolle.

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma alkaa seuraavan kerran kesäkuussa 2024. Ensimmäinen yhteinen luento on torstaina 27.6.2024.

Suunnitelma

Vuoden mittainen panostus valokuvaukseen

Itsenäiset kuvaustehtävät

Valokuvausta oppii parhaiten ahkerasti kuvaamalla. Pelkästään kuuntelemalla kehitystä ei tapahdu. Tästä syystä konkreettiset toimet, eli kuvaaminen on tärkeässä osassa Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmaa.

Yhteisten etäluentojen lisäksi oppilaat saavat inspiroivia kuvaustehtäviä, jotka syventävät läpikäytyä teemaa. Luentojen yhteydessä käydään lisäksi läpi oppilaiden kuvia ja annetaan näistä arvokasta palautetta.

TIIVIS YhTEISÖ

Ammattikuvaaja apunasi vuoden ympäri

Valokuvaajaksi vuodessa -kurssin ansiosta sinun ei tarvitse yrittää opetella valokuvauksen saloja yksin. Iso osa kurssin viehätystä on yhdessä opiskelu ja mahdollisuus yhteisön kautta nähdä kuinka muut kurssilaiset ovat tulkinneet samoja kuvaustehtäviä. Valokuvaajaksi vuoden oppilaat muodostavat tiiviin ryhmän, jossa voi matalalla kynnyksellä kysyä valokuvauksesta mitä tahansa.

“Olen erittäin iloinen, että uskaltauduin kurssille, olen aloittelija ja sen takia hieman jännitin kurssia etukäteen. Kurssi oli mielestäni erinomainen kokonaisuus, jossa teemat vaihtuivat kuukausittain. Oppitunnit olivat selkeitä: teoria, esimerkit ja valokuvaustehtävä. Atte on ensiluokkainen opettaja: alan ammattilainen ja opiskelijoita arvostava.

Atte antoi kaikille palautetta tasavertaisesti ja kannusti kaikkia opiskelijoita kokeilemaan. Rohkeus lisääntyi ja usko siihen, että oma näkemys valokuvassa on “oikein” – ilman tätä kurssia rohkeus ei olisi vielä löytynyt.”

Eeva Korhonen

Valokuvauksen opiskelu etänä

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Opiskelu on mahdollista oman työn tai muiden opintojen ohessa asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Oppilaiden kokemuksia

“Tehtävät eivät ole valmiiksi pureskeltuja vaan haastaa kuvaajaa löytämään sen itselle sopivan tavan toteuttaa. Keskustelut kurssikavereiden kanssa oli kehittävää sekä mielekästä. Vuoden aikana kehityin huimasti kuvaajana.”

Kimi Grönberg

”Vuosi Aten ja ryhmän kanssa on kuin valokuvaajien hautomo. Kun sitoudut, ties mitä hyvää voi kuoriutua. Minut vuosi vei kuvaajana kokonaan uuteen maailmaan, taidevalokuvaukseen. Atte on huippukouluttaja, joka antaa ammattitaidostaan suurella kauhalla – rakkaudesta lajiin!”

Marja-Terttu Korpila

“Valokuvaajaksi vuodessa kurssilla luentoja oli aina helppo seurata ja esimerkit olivat aina käytännönläheisiä. Lisäksi ryhmän vertaispalautteet olivat mukava lisä. Kiitos kurssista!”

Saara Jyrkkä

Yleisimmät kysymykset Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmasta