Etusivu » Valokuvaustyöpajat » Valokuvaajaksi vuodessa -työpaja

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma

Valokuvaajaksi vuodessa on Kamerakoulun kehittämä koulutusohjelma, jonka avulla voit edetä valokuvauksen aloittelijasta aina vakavaksi harrastajaksi ja kohti ammattimaista toimintaa.

Koulutuksen sisältö

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmaan sisältyy 12 etäluentoa. Vuoden aikana käymme läpi valokuvauksen alkeita, kuvankäsittelyä ja oman ilmaisun kehittämistä. Yhden luennon kesto on noin 1,5 h.

• 12 etäluentoa
• Kuvaustehtäviä
• Kuvakritiikkejä

Kuvaustehtävät ja palaute

Valokuvausta oppii parhaiten ahkerasti kuvaamalla. Pelkästään kuuntelemalla kehitystä ei tapahdu. Tästä syystä konkreettiset toimet, eli kuvaaminen on tärkeässä osassa ohjelmaa. Valokuvaajaksi vuodessa -ohjelman opiskelijat saavat joka kuukausi uuden kuvaustehtävän. Luentojen yhteydessä käydää läpi otettuja kuvia ja annetaan näistä arvokasta palautetta.

Kenelle?

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma sopii kaikille valokuvauksen aloittelijoille, ketkä haluavat mahdollisimman nopeasti oppia ottamaan entistä parempia kuvia. Ohjelmaan voi lähteä mukaan ilman aikaisempaa valokuvauskokemusta. On kuitenkin toivottavaa, että osallistujilla on oma kamera.

Aikataulu

Koulutukseen kuuluu 12 kpl etäluentoa, jotka pidetään arki-iltaisin. Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma alkaa seuraavan kerran syksyllä 2023.

Etäkoulutus

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Digikurssin etuna on, että voit osallistua kurssille mistä tahansa. Luennoista tehdään lisäksi tallenne, joten voit katsoa yksittäisen luennon myös jälkikäteen, mikäli et pääse mukaan yhteiselle luennolle.

Vetäjä

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelman toteutuksesta vastaa ammattikuvaaja Atte Tanner. Hänen kuvilleen on ominaista tunnelmallinen valaisu ja vahva elokuvallinen ilmaisu. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW.

Kokemuksia meidän aikaisemmista koulutuksista

Sain opetuksestasi todella hyvää palautetta (tänäkin vuonna) sekä jo ohjelmia käyttäneiltä, että vasta-alkajilta.

– Tuula Alajoki, Voionmaan koulutuskeskus

”Kiitos vielä luennosta. Purimme eilen vielä oppilaiden kanssa luentosi sisältöä yhdessä. Oppilaat olivat olleet oikein tyytyväisiä sisältöön ja saatiin vielä hyvää keskustelua jokaisen oman kehittymisen kannalta luentosi pohjalta.” 

– Sami Reivinen, Visuaaliviestinnän Instituutti

”Sinun selkeästä ja rauhallisesta koulutustyylistä tykättiin. Koulutus antoi hyvät perustiedot ja -vinkit kännykkäkameralla kuvaamiseen. Verkkokoulutus sujui hienosti ja toi piristystä poikkeusajan keskelle, kiitos siitä!”

– Tiina Parkkinen, Punainen Risti

Ikäihmiset pitivät sinun selkeästä, kansantajuisesta, rauhallisesta ja kärsivällisestä opetustyylistäsi.”

– Suvi Hiltunen, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto

”Superiso kiitos luennosta, oli heittämällä parasta ja informatiivisinta antia koko koulutuksen aikana!”

– Iida Salenius, valokuvaaja