Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma

Valokuvaajaksi vuodessa on Kamerakoulun kehittämä koulutusohjelma, jonka avulla voit edetä valokuvauksen aloittelijasta aina vakavaksi harrastajaksi ja kohti ammattimaista toimintaa.

Oikopolku

Valokuvaajaksi vuodessa –koulutuksen sisältö

12 etäluentoa

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmaan sisältyy kuukausittainen etäluento, joka pureutuu yhteen teemaan kerrallaan. Koulutuksen ensimmäiset kuukaudet antavat vankat perustiedot valokuvauksesta. Tämän jälkeen koulutuksessa ruvetaan käymään läpi yksilöllistä ilmaisua ja edistyneempiä kuvaustekniikoita.

Valokuvaajaksi vuodessa

Koulutuksen sisältö on suunniteltu antamaan mahdollisimman kokonaisvaltainen käsitys valokuvauksesta. Valokuvaajaksi vuodessa on tehokkain tapa ottaa seuraava askel kuvaamisessa.

Kuukausittainen luento
Inspiroivat kuvaustehtävät
Tiivis yhteisö
Kuvakritiikit
Suunnitelma

Vuoden mittainen panostus valokuvaamiseen

Itsenäiset kuvaustehtävät

Valokuvausta oppii parhaiten ahkerasti kuvaamalla. Pelkästään kuuntelemalla kehitystä ei tapahdu. Tästä syystä konkreettiset toimet, eli kuvaaminen on tärkeässä osassa Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmaa.

Yhteisten etäluentojen lisäksi oppilaat saavat kuukausittaisia kuvaustehtäviä, jotka syventävät läpikäytyä teemaa. Luentojen yhteydessä käydään läpi oppilaiden kuvia ja annetaan näistä arvokasta palautetta.

Kuva: Atte Tanner
Seuraava taso

Kenelle koulutusohjelma sopii?

Aloittelijasta vakavaksi harrastajaksi

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma sopii kaikille valokuvauksen aloittelijoille ja harrastajille, ketkä haluavat mahdollisimman nopeasti päästä kuvaamisessa seuraavalle tasolle. Vuoden mittainen sitoutuminen valokuvaukseen toimii ponnahduslautana ammattimaiselle toiminnalle ja entistä hienommille valokuvaprojekteille. 

Ohjelmaan voi myös lähteä mukaan ilman aikaisempaa valokuvauskokemusta. On kuitenkin toivottavaa, että osallistujilla on oma järjestelmäkamera.

Tammikuu 2024

Koulutuksen aikataulu

Arki-illat

Koulutukseen kuuluu 12 etäluentoa, jotka pidetään arki-iltaisin. Yhden luennon kesto on kaksi tuntia. Luennoista tehdään lisäksi tallenne, joten voit katsoa yksittäisen luennon myös jälkikäteen, mikäli et pääse mukaan yhteiselle luennolle.

Opiskelu on mahdollista oman työn tai muiden opintojen ohessa asuinpaikkakunnasta riippumatta. Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelma alkaa seuraavan kerran tammikuussa 2024.

Valokuvauksen opiskelu etänä

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Digikurssin etuna on, että voit osallistua kurssille mistä tahansa.

Kokemuksia koulutuksistamme

“Sinun selkeästä ja rauhallisesta koulutustyylistä tykättiin. Koulutus antoi hyvät perustiedot ja -vinkit kännykkäkameralla kuvaamiseen.”

Tiina Parkkinen
Hankesuunnittelija, Punainen Risti

“Ikäihmiset pitivät sinun selkeästä, kansantajuisesta, rauhallisesta ja kärsivällisestä opetustyylistäsi.”

Suvi Hiltunen
Seniori verkko

“Sain opetuksestasi todella hyvää palautetta (tänäkin vuonna) sekä jo ohjelmia käyttäneiltä, että vasta-alkajilta.”

Tuula Alajoki
Voionmaan koulutuskeskus

Atte Tanner

Esittelyssä koulutuksen vetäjä

Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelman toteutuksesta vastaa ammattikuvaaja Atte Tanner. Hänen kuvilleen on ominaista tunnelmallinen valaisu ja vahva elokuvallinen ilmaisu. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW.

Yleisimmät kysymykset Valokuvaajaksi vuodessa -koulutusohjelmasta