Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Valaisukurssi – opi salamakuvauksen perusteet

Opettelemalla valaisun perusteet pystyt hallitsemaan valokuviesi tunnelmaa ja saat käyttöösi enemmän luovia mahdollisuuksia. Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita aihe kerrallaan. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä. 

Miten kurssi toimii?

Meidän valaisukurssi on ilmainen kokonaisuus opetusvideoita ja artikkeleita. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja henkilöille, jotka haluavat ruveta opettelemaan valaisua. Aloittelijoita suosittelemme käymään kurssin läpi jakso kerrallaan tällä sivulla näkyvässä järjestyksessä. Kokeneemmat kuvaajat voivat suoraan hypätä itseä kiinnostavaan jaksoon.

Valaisua ei kuitenkaan opi pelkästään katselemalla opetusvideoita ja lukemalla artikkeleita. Todellinen kehitys tapahtuu itse tekemällä ja kokeilemalla. Osaan valaisukurssin jaksoja kuuluu tämän takia aiheen mukaisia kuvaustehtäviä, joiden avulla tekniikat todella jäävät mieleen.

Aloita valaisun opiskelu tästä

salamakuvaus, alkeet, kurssi, valo

Salamakuvauksen alkeet

Kaikki salamakuvauksen perusteisiin liittyvät asiat löytyy tästä jaksosta! Käymme läpi kalustoon liittyviä kysymyksiä, erillisen käsisalaman hyötyjä, tärkeimpiä kameran asetuksia ja oleellisia termejä valaisun opetteluun. 

Sisältää kuvaustehtävän!

muotokuva, valaisu, salama

Muotokuvan valaisu yhdellä salamalla

Rembrandt-valaisu on yksi perinteisimmistä valaisuista henkilökuvauksessa ja paljon käytetty ratkaisu studiokuvauksessa. Rembrandt-valaisun lisäksi käymme läpi valon luonnetta ja täytevalon käyttöä. 

Sisältää kuvaustehtävän!

valonmuokkain, studio, valaisu

Erilaiset valonmuokkaimet vertailussa

Erilaiset valonmuokkaimet ovat oleellinen osa salamakuvausta, sillä ne mahdollistava valon hallinnan ja suuntaamiseen. Tässä jaksossa käymme läpi yleisimpiä valonmuokkaimia ja mietimme millaisiin kuvaustilanteisiin ne sopivat. 

Seitsemän erilaista potrettivalaisua

Tärkein taito salamakuvauksessa on salamoiden hyvä asettelu. Valaisun harjoittelu kannattaakin aloittaa yhdellä valolla ja sitä kautta keskittyä valon suuntaamiseen. Yhdellä salamalla saa tehtyä hyvin monennäköistä kuvaa, kuten tässä jaksossa huomaamme. 

Sisältää kuvaustehtävän!

Kahdeksan syytä hankkia käsisalama

Käsisalamoiden hinnat ovat nykyään hyvin kohtuullisella tasolla harrastelijoita silmällä pitäen, jonka ansiosta valaisun opettelun voi aloittaa aikaisessa vaiheessa. Valaisu on valokuvauksen osa-alue, jossa opeteltavaa riittää loppuiäksi.

Tuotekuvan valaisu kahdella käsisalamalla

Tuotekuvauksessa pääsee tosissaan keskittymään valon rakentamiseen ja valon tarkkaan suuntaamiseen, jonka takia ne ovat loistavaa harjoittelua valaisua ajatellen. Tässä jaksossa käymme läpi tuotekuvan valaisua käsisalamoiden avulla. 

Sisältää kuvaustehtävän!

Kauneusvalo kahdella salamalla

Monet valokuvaajat luottavat clamshell-valaisuun kun halutaan saada aikaan kaunis ja kohdetta imarteleva potretti tai kasvokuva. Clamshell-valaisun ideana on ympyröidä kohde suoraan edestäpäin pehmeällä valolla. 

Takavalon luova käyttö

Valon vieminen kohteen taakse voi olla hyvä tehokeino ja tapa irrottaa malli taustasta. Takavalo toimii erinomaisesti kun halutaan tuoda esiin kohteen tekstuuria ja muotoja.

Sisältää kuvaustehtävän!

Vinkit salaman ostamiseen

Tässä jaksossa haluamme auttaa valokuvaajia ymmärtämään eron erilaisten salamalaitteiden välillä. Olemme listanneet kohtia, joita kannattaa pohtia ennen salaman ostamista. 

Salaman ja luonnonvalon yhdistäminen

Käsisalaman vieminen ulkotiloihin avaa paljon uusia mahdollisuuksia valaisuun. Tässä kohtaa meidän tulee kuitenkin sisäistää salaman ja vallitsevan valon suhde toisiinsa.

Sisältää kuvaustehtävän!

Kuvaustehtävien jakaminen

Valaisukurssiin kuuluu yhteensä kuusi inspiroivaa kuvaustehtävää. Jaksot joihin kuuluu kuvaustehtävä on merkitty yllä olevaan listaukseen. Kuvaustehtävien tuloksia, voi halutessaan jakaa kanssamme Instagramissa tunnisteella #kamerakoulu. Kuvaustehtävät on kaikki suunniteltu vaikeusasteeltaan valaisun aloittelijoille.

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki 📸

Liity uutiskirjeeseemme ja lähetämme sinulle kerran kuukaudessa inspiroivan
valokuvausvinkin ja kerromme Kamerakoulun tuoreimmista uutisista.