Valokuvauksen jatkokurssi

Valokuvauksen tärkeimmät tekniikat

Hyvien valokuvien ottaminen vaatii luovaa silmää ja vankkaa perustietoa. Meidän jatkokurssi kattaa nämä molemmat osa-alueet ja opastaa sinut kohti parempia valokuvia. Valokuvauksen jatkokurssi sopii kenelle tahansa järjestelmäkameran käyttäjälle. Jatkokurssi opastaa sinut aloittelijasta edistyneeksi harrastajaksi 

Aloita valokuvauksen opiskelu

Miksi kannattaa kuvata raw-kuvia?

Isoin syy ruveta kuvaamaan raakakuvia on yksinkertaisesti laatu. Kun kuvaamme raakakuvia hyödynnämme kameran koko potentiaalin.

»Lue lisää raakakuvista

Mitä valkotasapaino tarkoittaa?

Valkotasapaino vaikuttaa vahvasti miten värit toistuvat valokuvassa ja sen takia tärkeä asetus ymmärtää. Yksinkertaisimmillaan valkotasapaino kertoo miten kylmä tai lämmin kuva on.

»Lue lisää valkotasapainosta

Sisältää kuvaustehtävän!

valotustapa, valokuvaus

Eri valotustavat ja esimerkkejä niiden käytöstä

Eri valotustapojen hallitseminen on tärkeä työkalu haastavien kuvausolosuhteiden päihittämiseen.

»Lue lisää valotustavoista

Sisältää kuvaustehtävän!

Näin kuvaat kameran manuaaliasetuksilla

Tässä jatkokurssin artikelissa käymme läpi miten manuaaliasetuksilla otetaan onnistuneita kuvia.

»Lue lisää manuaaliasetukista

Sisältää kuvaustehtävän!

Näin otat teräviä kuvia millä tahansa kameralla

Tämän jakson vinkkien avulla on mahdollista saada teräviä kuvia millä tahansa kameralla. Oli kyseessä sitten markkinoiden edullisin pokkari tai huippuammattilaisen järjestelmäkamera.

»Lue lisää terävistä kuvista

Histogrammin ymmärtäminen ja käyttö

Histogrammi osoittaa graafisesti kuinka kuvan valotusarvot ovat jakautuneet. Histogrammissa tummat arvot ovat vasemmalla, kirkkaat oikealla ja keskisävyt niiden välissä.

»Lue lisää histogrammista

Käyttöopas suotimien hyödyntämisestä

Erilaisia objektiivin eteen tulevia suotimia, eli filttereitä on olemassa moneen lähtöön. Valokuvaukseen tarkoitettujen suotimien ideana on jollain tavalla muuttaa kuvaa kuvaushetkellä.

»Lue lisää suotimista

Potrettikuvaus (tulossa)

Potrettikuvia on maailma täynnä, jonka takia niissä korostuu kontakti, mallin valinta ja valokuvaajan persoonallinen näkemys. Oman tyylin löytäminen kestää kauan ja harjaantuu ainoastaan tekemällä jatkuvasti lisää. 

Näin otat onnistuneita HDR-kuvia

HDR on kuvaustekniikka, jonka avulla kuvaan voi tallentaa laajan dynamiikan, eli samaa aikaan näyttää sekä erittäin valoisien että erittäin tummien alueiden yksityiskohdat.

»Lue lisää HDR-kuvista

Sisältää kuvaustehtävän!

Panorointi antaa kuviin vauhtia

Panorointi on hauska valokuvaustekniikka, jolla saadaan valokuvaan vauhdin tuntua. Tekniikka on helppo oppia ja voi tuoda mukavaa mielenkiintoa liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.

»Lue lisää panoroinnista

Sisältää kuvaustehtävän!

Viisi vinkkiä siluettikuviin

Parhaimmillaan siluettikuva yksinkertaistaa kuvan tummat varjot kauniiksi pinnaksi ja esittää huippuvaloissa mieleenapainuvia yksityiskohtia.

»Lue lisää siluettikuvista

Pitkän valotusajan käyttö maisemakuvissa

Pitkän valotusajan avulla on mahdollista tallentaa valokuvaan jotain mitä silmä ei pysty näyttämään. Tämä näkymättömän paljastaminen tekee pitkällä valotusajalla kuvaamisesta maagista.

»Lue lisää pitkästä valotusajasta

Vinkit näyttävien valomaalauksien ottamiseen

Valomaalaus on valokuvaustekniikka, jossa hyödynnetään pitkää valotusaikaa ja liikkuvaa valonlähdettä. Valomaalaus on hauska keino tuoda omaan valokuvaukseen uusia ulottuvuuksia.

»Lue lisää valomaalauksesta

Kuinka otetaan onnistunut makrokuva?

Makrovalokuvauksessa taltioidaan hyvin pieniä yksityiskohtia, joita on paljaalla silmällä usein vaikeaa lainkaan erottaa. Makrokuvassa pienilläkin yksittäisillä tekijöillä on kokoaan suurempi merkitys.

»Lue lisää makrokuvauksesta

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valokuvan koosta, pikseleistä ja resoluutiosta

Pikseli on digitaalisen valokuvan pienin yksittäinen osa. Jokaisella yksittäisellä pikselillä on oma värinsä. Digikuvan yksittäiset pikselit tulevat näkyviin, kun kuvaa suurennetaan riittävästi.

»Lue lisää pikseleistä ja resoluutiosta

Jatka opiskelua

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki suoraan sähköpostiin 📸

Miten jatkokurssi toimii?

Jatkokurssi on ilmainen kokonaisuus opetusvideoita ja artikkeleita. Jaksojen aikana käymme aihe kerrallaan läpi erilaisia tekniikoita, jotka auttavat sinua ymmärtämään kameran asetuksia ja vievät eteenpäin omassa kuvausharrastuksessasi. Valokuvauksen jatkokurssi sisältää:

  • 13 ilmaista jaksoa
  • Yli 60 minuuttia opetusvideoita
  • 5 inspiroivaa kuvaustehtävää
Atte Tanner

Esittelyssä kurssin opettaja

Jatkokurssin on toteuttanut valokuvaaja Atte Tanner. Hän on helsinkiläinen muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja vahva tunnelma. Aten opetustyyli on rauhallinen ja hän uskoo itse jatkuvan opiskelun voimaan.

Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Autamme valokuvaajia ottamaan entistä hienompia kuvia inspiroivien verkkokurssien avulla.