Jatkokurssi opastaa sinut aloittelijasta edistyneeksi harrastajaksi
Valokuvauksen jatkokurssi
Hyvien valokuvien ottaminen vaatii luovaa silmää ja vankkaa perustietoa. Meidän jatkokurssi kattaa nämä molemmat osa-alueet ja opastaa sinut kohti parempia valokuvia. Valokuvauksen jatkokurssi sopii kenelle tahansa järjestelmäkameran käyttäjälle. Jatkokurssin aikana opit:
- Ottamaan laadukaita valokuvia haastavissa olosuhteissa
- Käyttämään kameran manuaaliasetuksia
- Vinkkejä potrettikuvaukseen
Jaksot
Miksi kannattaa kuvata raw-kuvia?
Isoin syy ruveta kuvaamaan raakakuvia on yksinkertaisesti laatu. Kun kuvaamme raakakuvia hyödynnämme kameran koko potentiaalin.
Mitä valkotasapaino tarkoittaa?
Valkotasapaino vaikuttaa vahvasti miten värit toistuvat valokuvassa ja sen takia tärkeä asetus ymmärtää. Yksinkertaisimmillaan valkotasapaino kertoo miten kylmä tai lämmin kuva on.
Sisältää kuvaustehtävän!
Eri valotustavat ja esimerkkejä niiden käytöstä
Eri valotustapojen hallitseminen on tärkeä työkalu haastavien kuvausolosuhteiden päihittämiseen.
Sisältää kuvaustehtävän!
Näin kuvaat kameran manuaaliasetuksilla
Tässä jatkokurssin artikelissa käymme läpi miten manuaaliasetuksilla otetaan onnistuneita kuvia.
Sisältää kuvaustehtävän!
Näin otat teräviä kuvia millä tahansa kameralla
Tämän jakson vinkkien avulla on mahdollista saada teräviä kuvia millä tahansa kameralla. Oli kyseessä sitten markkinoiden edullisin pokkari tai huippuammattilaisen järjestelmäkamera.
Histogrammin ymmärtäminen ja käyttö
Histogrammi osoittaa graafisesti kuinka kuvan valotusarvot ovat jakautuneet. Histogrammissa tummat arvot ovat vasemmalla, kirkkaat oikealla ja keskisävyt niiden välissä.
Käyttöopas suotimien hyödyntämisestä
Erilaisia objektiivin eteen tulevia suotimia, eli filttereitä on olemassa moneen lähtöön. Valokuvaukseen tarkoitettujen suotimien ideana on jollain tavalla muuttaa kuvaa kuvaushetkellä.
Potrettikuvaus (tulossa)
Potrettikuvia on maailma täynnä, jonka takia niissä korostuu kontakti, mallin valinta ja valokuvaajan persoonallinen näkemys. Oman tyylin löytäminen kestää kauan ja harjaantuu ainoastaan tekemällä jatkuvasti lisää.
Näin otat onnistuneita HDR-kuvia
HDR on kuvaustekniikka, jonka avulla kuvaan voi tallentaa laajan dynamiikan, eli samaa aikaan näyttää sekä erittäin valoisien että erittäin tummien alueiden yksityiskohdat.
Sisältää kuvaustehtävän!
Panorointi antaa kuviin vauhtia
Panorointi on hauska valokuvaustekniikka, jolla saadaan valokuvaan vauhdin tuntua. Tekniikka on helppo oppia ja voi tuoda mukavaa mielenkiintoa liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.
Sisältää kuvaustehtävän!

Viisi vinkkiä siluettikuviin
Parhaimmillaan siluettikuva yksinkertaistaa kuvan tummat varjot kauniiksi pinnaksi ja esittää huippuvaloissa mieleenapainuvia yksityiskohtia.

Pitkän valotusajan käyttö maisemakuvissa
Pitkän valotusajan avulla on mahdollista tallentaa valokuvaan jotain mitä silmä ei pysty näyttämään. Tämä näkymättömän paljastaminen tekee pitkällä valotusajalla kuvaamisesta maagista.
Vinkit näyttävien valomaalauksien ottamiseen
Valomaalaus on valokuvaustekniikka, jossa hyödynnetään pitkää valotusaikaa ja liikkuvaa valonlähdettä. Valomaalaus on hauska keino tuoda omaan valokuvaukseen uusia ulottuvuuksia.

Kuinka otetaan onnistunut makrokuva?
Makrovalokuvauksessa taltioidaan hyvin pieniä yksityiskohtia, joita on paljaalla silmällä usein vaikeaa lainkaan erottaa. Makrokuvassa pienilläkin yksittäisillä tekijöillä on kokoaan suurempi merkitys.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valokuvan koosta, pikseleistä ja resoluutiosta
Pikseli on digitaalisen valokuvan pienin yksittäinen osa. Jokaisella yksittäisellä pikselillä on oma värinsä. Digikuvan yksittäiset pikselit tulevat näkyviin, kun kuvaa suurennetaan riittävästi.
Miten jatkokurssi toimii?
Jatkokurssi on ilmainen kokonaisuus opetusvideoita ja artikkeleita. Jaksojen aikana käymme aihe kerrallaan läpi erilaisia tekniikoita, jotka auttavat sinua ymmärtämään kameran asetuksia ja vievät eteenpäin omassa kuvausharrastuksessasi. Valokuvauksen jatkokurssi sisältää:
- 13 ilmaista jaksoa
- Yli 60 minuuttia opetusvideoita
- 5 inspiroivaa kuvaustehtävää
Tekijästä
Jatkokurssin on toteuttanut valokuvaaja Atte Tanner. Hän on helsinkiläinen muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja vahva tunnelma. Aten opetustyyli on rauhallinen ja hän uskoo itse jatkuvan opiskelun voimaan.
Kamerakoulun muut valokuvauskurssit
Peruskurssi
Kamerakoulun peruskurssin avulla opit valokuvauksen alkeet ja saat otettua entistä hienompia valokuvia. Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen aloittelijoille ja ensimmäisen järjestelmäkameran omistajille.
Valaisukurssi – opettele salamakuvauksen alkeet
Meidän valaisukurssi käy läpi käsisalamakuvauksen perusteita. Puhumme valaisun teoriasta, tarvittavasta kalustosta ja toteutamme yhdessä kuvaustehtäviä.
Kuvankäsittely
Kuvankäsittely on valokuvien viimeistelyä ja tunnelman luomista. Kuvankäsittelyn opettelu on oleellinen osa valokuvausta ja oman ilmaisun kehittämistä. Me julkaisemme säännöllisesti uusia opetusvideoita Lightroomin ja Photoshopin käytöstä.