Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

Valokuvauksen alkeet – 13 osainen peruskurssi

Tervetuloa valokuvauksen peruskurssille! Kurssissa on 13 osaa, joissa opit olennaiset perusasiat valokuvaamisesta. Opit ottamaan parempia kuvia, eikä sinun tarvitse enää turvautua kamerasi automaattiasetuksiin. 

Avaamme kuvaamiseen ja sen teoriaan liittyviä käsitteitä ja näytämme esimerkkikuvia. Jokaiseen jaksoon kuuluu videopätkä, jonka avulla valokuvauksen perusteet tulevat varmasti tutuiksi aihe kerrallaan. Kamerakoulun peruskurssi on katsottavissa videomuodossa helpoiten alla olevaa nappia painamalla.

Valotus

Kesto: 4 min 6 s

Valotukseen vaikuttaa valokuvauksessa kolme tekijää, joista puhutaan usein valotuksen pyhänä kolminaisuutena.

Suljinaika

Kesto: 4 min 35 s

Suljinaika, eli valotusaika määrää kuinka kauan valoa pääsee kameran kennolle. Suljinaika ilmaistaan kamerassa sekunteina.

ISO-arvo

Kesto: 4 min 12 s

Korkeampaa ISO-arvoa joutuu käyttämään kun kuvataan hämärässä ilman jalustaa tai kun halutaan saada nopeampi suljinaika.

Aukko

Kesto: 5 min 39 s

Objektiivissa oleva aukko määrää, kuinka paljon valoa pääsee kameraan. Mitä isompi aukko, sitä enemmän valoa kameran kennolle pääsee. 

Syväterävyys

Kesto: 4 min 15 s

Mitä isompi aukko on käytössä, sitä pienempi alue syvyyssuunnassa on terävää. Suurta aukkoa voidaan käyttää, kun halutaan erottaa kuvan kohde selkeästi taustasta. 

Objektiivit

Kesto: 11 min 44 s

Objektiiveja eri valmistajien järjestelmäkameroihin on saatavilla kymmeniä ja taas kymmeniä merkkiä kohden. Tämän jakson ideana on antaa yleiskatsaus objektiivien maailmaan.  

Perspektiivi ja sommittelu

Kesto: 9 min 2 s

Perspektiiviin ja sommitteluun panostaminen on helpoin tapa saada parempia kuvia. Tässä jaksossa on paljon vinkkejä sommitteluun. 

Valon teoria

Kesto: 9 min 48 s

Tämän jakson jälkeen ymmärrät millaista on pehmeä valo, miten valonlähteen etäisyys vaikuttaa valoon ja mitä asioita salamakuvauksessa kannattaa alkuun ottaa huomioon.

Salamakuvaus

Kesto: 7 min 5 s

Kamerasta irrallaan oleva salama avaa paljon uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen. Valaisun opettelussa pääsee pitkälle jo yhdellä salamalla ja esimerkiksi heijastimella. 

Erilaiset kuvaustyylit

Kesto: 7 min 31 s

Tässä jaksossa esittelemme kolme erilaista kuvaustyyliä. Kun lueskelet näitä, mieti omaa kuvaustyyliäsi tarkkaan. Ota askeleita, kokeile, siirry omalta mukavuusvyöhykkeeltäsi pois! 

Kuvankäsittelyn perusteet

Kesto: 17 min 55 s

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

Kameran huolto ja ylläpito

Kesto: 14 min 41 s

Joskus järjestelmäkameran kennolle pääsee pölyä, joka näkyy kuvissa mustina pilkkuina. Netistä löytyvien ohjeiden avulla kennon voi puhdistaa itse, mutta vahinkojen välttämiseksi suosittelemme ensisijaisesti kameraliikkeiden palveluita.

Kalustovinkkejä

Kesto: 12 min 17 s

Viimeisessä jaksossa kerromme kalustovinkkejä, joiden avulla voit säästää paljon rahaa. Annamme suosituksia, millaisiin värkkeihin kannattaa satsata, ja mitkä taas jättää vähemmälle. 

Mitä haluat oppia seuraavaksi?

lightroom, photoshop, kuvankäsittely

Lightroom ja Photoshop -opetusvideot

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat.

Vinkit kameran ostamiseen – 7 pakettia eri budjeteilla

Meiltä kysytään usein vinkkejä uuden kameran hankintaan. Tästä syystä olemme kasanneet tälle sivulle seitsemän valmista pakettia eri budjeteilla.

Valokuvauksen jatkokurssi


Haluatko oppia lisää valokuvauksesta ja uudesta kamerastasi? Halutako tietää miten histogrammia tulkitaan? Entä miksi kannattaa kuvata raw-kuvia?