Lightroom kuvankäsittely haltuun

Päivän tehokurssi valokuvaajille

Valokuvaajan ehdoton työkalu

Kuvankäsittelyn perusteiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla jälkikäsittelyn tuomien mahdollisuuksien ymmärtäminen voi avata uusia portteja valokuvauksessa. On hyvä muistaa, että jo pelkän Lightroomin osaaminen läpikotaisin riittää hämmästyttävän pitkälle!

Käymme kurssilla yhdessä läpi esimerkkejä, jotka sopivat kaikkiin eri kuvaustyyleihin. Samoja tekniikoita voi soveltaa potrettikuvaajat, hääkuvaajat ja maisemakuvaajat.

  • 7 tuntia opetusta
  • Kamerakoulun Lightroom-presetit (5 kpl)
  • RAW-kuvat harjoittelua varten
  • Kooste PDF-muodossa

Seuraava kurssi:
21.5.2017

Paikka:
Helsinki

Hinta:
79€ (sis. ALV 24%)

Ilmoittaudu mukaan
lightroom, kuvankäsittely, potretti

Kurssin sisältö

Kurssilla keskitytään erityisesti Lightroomissa tapahtuvaan kuvankäsittelyyn. Käymme yksitellen läpi kaikki työkalut, jotka ohjelmasta löytyvät ja näytämme kuinka näitä voi työskentelyssään käyttää. Oppilaat voivat kurssin aikana käyttää omia kuviaan tai Kamerakoulun tarjoamia RAW-tiedostoja esimerkkien läpikäymiseen.

RAW-kuvien hyödyntäminen

RAW-kuvissa on enemmän tietoa, etenkin varjoissa ja huippuvaloissa. Lisäksi niiden valkotasapainoa ei vielä ole määritelty valmiiksi. Näiden ja monien muiden etujen takia kannattaa RAW-kuvista ottaa kaikki mahdollinen tieto irti Lightroomissa.

Kuvat järjestykseen

Kuvankäsittelyn lisäksi näytämme kurssilla kuinka Lightroomissa kannattaa tuoda kuvat ohjelmaan, avainsanojen käytön, kuvien tähdittämisen ja lopullisten kuvien tallentamiseen liittyviä huomioita.

Työnkulun nopeutuminen

Pitkän kuvauspäivän jälkeen samasta kohteesta otetut kuvat kaipaavat usein samoja säädöt. Tämä kuvien synkronointi onnistuu Lightroomissa todella sulavasti. Kuvamassojen muokkaamisen lisäksi käymme läpi presettien asentamisen ja niiden tekemisen itse. Vilkaisemme myös kuinka Lightroomissa pystyy käsittelemään videoita.

Mahdollisuus kysyä ja saada apua


Pidämme ryhmäkoon pienenä, jonka ansiosta kaikki osallistujat voivat kysyä juuri heidän kuviaan koskevista säädöistä ja saada ulkopuolisten näkemyksiä omaan kuvankäsittelyyn.

muotikuva, atte tanner, elokuvamainen

Usein kysyttyä


Tarvitsenko mukaan oman koneen?
Meillä ei ole mahdollisuutta tarjota osallistujille tietokoneita, joten oman kannettavan tietokoneen ottaminen mukaan on hyvä idea. Opetusta voi toki myös seurata ilman omaa tietokonetta.

Onko minun pakko ostaa Lightroom ennen kurssia?
Ei ole! Mikäli et vielä omista kyseistä ohjelmaa, voit Adoben sivuilta ladata ennen kurssia ilmaisen kokeiluversion, jolla pääset alkuun.

Kuinka kurssille ilmoittautuminen tapahtuu?
Mukaan pääsee laittamalla meille sähköpostin, jonka jälkeen tulemme lähettämään sinulle laskun kurssista.

Kurssin vetäjä

Kamerakoulun ensimmäisen Lightroom-kurssin vetää valokuvaaja Atte Tanner. Hän on käyttänyt ohjelmaa ammatillisesti nyt seitsemän vuotta ja ollut Lightroomin kyydissä lähes ensimmäisistä versioista saakka. Kuvankäsittely on Atelle olennainen osa alkuperäisen näkemyksen viemisestä loppuun saakka. Lisäksi hän on opettanut kuvankäsittelyä monilla leireillä, messuilla ja kansanopistossa.

atte tanner

Atte Tanner
Valokuvaaja

Potretti- ja muotikuvaaja, joka haluaa kertoa tarinoita meidän niin oudosta todellisuudesta.