Eeva Roots inspiroituu underground-muodista [NSFW]

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen helsinkiläinen valokuvaaja, stylisti, bloggaaja ja niin sanottu luovan alan moniosaaja. Oman tieni kulkija ja sydämellä elävä yksilö.

Mihin viimeaikaiseen kuvaasi olet erityisen tyytyväinen ja miksi?

Erityisen tyytyväinen olen muutamaan tuoreeseen topless-kuvaan kahden eri mallin kanssa ja kahden erillisen kuvauskerran yhteydessä, sillä olen mielestäni onnistunut tuomaan niissä esiin jotakin kiinnostavaa, visiotani tukevaa, lifestyle-henkisyyttä sekä asennetta. Nämä ovat myös olleet elämäni ensimmäiset topless-kuvaukset ja onnistumisien myötä haluan ehdottomasti toteuttaa vastaavia kuvauksia lisää.

Mikä inspiroi sinua?

Mikä ei inspiroisi, heh! Elän aisteillani ja ammennan kaikkia tuntemuksiani työssäni. Eniten kuvaaja-stylistina minua inspiroi katumuotien eri genret – eritoten underground-muoti, tietynlainen keskeneräisyys, sääntöjen ja kliseiden rikkominen ja visuaalisuus tunnelman ja yksityiskohtien luomisella.

“Eniten kuvaaja-stylistina minua inspiroi katumuotien eri genret – eritoten underground-muoti, tietynlainen keskeneräisyys, sääntöjen ja kliseiden rikkominen”

Kuinka oma tyylisi on kehittynyt?

Tyyliäni ohjaa juurikin yllä mainitut asiat ja alusta alkaen suurimpana innoittajana on toiminut katumuotikulttuuri. Yleisesti kehitystä tapahtuu kun hinku jonkin vision luomiseen on kova, silloin yritän miettiä ja suunnitella kuinka saan tuon vision läpi.

Koen myös oman sydämen kuuntelemisen ja omista mieltymyksistä kiinni pitämisen omalla kohdallani kriittisen tärkeäksi. Jos muuttaisin suuntaa joka kerta kun joku kehottaa tekemään jotakin toisin olisin jatkuvasti tuuliajolla ja työni näyttäisi aivan erilaiselta kuin tällä hetkellä. Tämä vastavirtaan uiminen ja oman sanoman esiin tuominen motivoi ja auttaa minua kehittymään nopeammin.

eeva roots, valokuvaaja, eeva kaipainen

Kuinka valmistaudut kuvauksiin? Etsitkö kaikki paikat etukäteen?

Valmistaudun kuvauksiin todella huolellisesti. Suunnittelen kaikki kuvaukseni 99% alusta loppuun sisältäen idean, sanoman, vaatteet, lookin, jopa ilmeitä ja asentoja. Kuvauspaikkoja etsin lähes päivittäin ja tiedän aina etukäteen missä haluan milloinkin kuvata. Ilman suunnitelmaa en tykkää kuvata, sillä teen töitä useimmiten juurikin saavuttaakseni jonkin tietyn vision, enkä koskaan vain kuvatakseni kuvaamisen vuoksi.

En ole koskaan osannut mieltää itseäni kuvaajaksi vaan pikemminkin taiteilijaksi tai vaikkapa art directoriksi, (sen enempää kuitenkaan määrittelemättä kun en niin välitä titteleistä tai nimikkeistä), sillä en osaisi kuvitella tilannetta jossa tulisin paikalle vain ottamaan kuvia valmiista, täysin muiden rakentamasta konseptista.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on valokuvauksen suhteen?

Haaveita on paljon ja tavoitteet korkealla. Sen verran voin mainita että yksi intohimoistani ja vahvuuksistani on kokonaisuuksien luominen ja brand image-työskentely, joiden parissa tulen varmasti työskentelemään enemmänkin tulevaisuudessa. Suurin haaveeni puolestaan olisi päästä kuvaamaan Chester Benningtonia, joka on näytellyt isoa roolia elämässäni. (Chester, if you are reading this contact me!)

Mitä tiettyä asiaa kokeneenkin valokuvaajan tulisi sinusta jatkuvasti opetella ja harjoitella lisää?

Mallin ohjaus tulee aivan ensimmäisenä mieleen, se on mielestäni kriittinen osaamisalue kuvaamisessa ja edellytys hyvän kuvan aikaansaamisessa. Hyvä kuva ei ole koskaan tarkoittanut minulle ainoastaan teknisesti laadukasta otosta.

Toinen asia johon kuvaaja voisi kiinnittää enemmän huomiota on kuvattavan tyyli. Valitettavan usein mallien tyyli ei herätä mitään mielenkiintoa tai välttämättä edes tue itse kuvaa. Jos ei ole koko elämäänsä työskennellyt muodin parissa ei tällaiseen asiaan välttämättä kiinnitä niin paljon huomiota; kuvaaja tai kuvan katsojakaan. Itselleni tämä on todella suuri osa työni jälkeä.

Mikä on parasta asiakastöissä? Entä omissa projekteissa?

Asiakastyöt ovat parhaimmillaan silloin kun asiakas on valmiiksi perehtynyt juuri minun tyyliini kuvata ja editoida ja antaa minulle vapaat kaiken suhteen. Sama pätee oikeastaan myös omissa projekteissa, eli mahdollisimman paljon taiteilijan vapautta, mutta lisäksi rakastan sitä että saan ideoillani upgreidata mallia ja tukea jotakin hänen tavoitettaan kuten esimerkiksi mallin uraa tai imagoa jossakin muussa ammatissa. Kuvattavan ja minun välinen henkilökemia ja luottamus on aina tärkeässä osassa ja hyvä yhteys ja yhteen puhaltaminen tuntuu aina todella hyvältä.

Lisää Eevan kuvia löytyy täältä:
Blogi / Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *