Emilia Savolainen aloitti kesäprojektin kautta

Emilia Savolainen eli Valossa Photography kuvaa potretteja, huomenlahja-kuvauksia ja jopa lemmikkejä erittäin hallitulla tyylillä, jonka tunnuspiirteitä on maalauksellisuus ja rauha. Hänellä vaikuttaa myös olevan erinomainen kyky luoda kontakti kuvattavaan kuvaustilanteessa ja kertookin tästä lisää haastattelussamme.

Kuinka kiinnostuit valokuvauksesta?

Oikeastaan täysin sattumalta. Neljä vuotta sitten otin kesäprojektikseni oppia käyttämään mieheni kaapissa pölyttynyttä vanhaa järjestelmäkameraa. En ole lapsuuteni jälkeen kokenut olevani millään tavalla luova tai taiteellinen ihminen. Aika nopeasti kuitenkin tajusin, että kameran avulla pystyn toteuttamaan ja ilmaisemaan itseäni.

Kuvaile millainen tyyli sinulla nykyään on valokuvaajana?

Tyylini on naisellinen, valoisa ja rauhallinen.

potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja
potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja

Kuvissasi on usein upeasta hallittu sävymaailma. Millainen suhde sinulle on kuvankäsittelyyn?

Käytän oikeiden sävyjen ja värimaailman toteuttamiseen paljon aikaa editoinnissa. Yleensä minulla on jo kuvausvaiheessa visio, millaisen sävymaailman haluan lopulliseen kuvaan. Käsittelen kuvat lähes kokonaan Ligthroomissa, Photoshoppia käytän lähinnä ihon viimeistelyyn sekä häiritsevien elementtien poistoon.

Onnistut myös valaisemaan koirakuvat tarkan näköisesti. Millainen prosessi koirien kuvaaminen yleensä on?

Koirien kuvaaminen vaatii nopeita refleksejä ja huumorintajua 🙂 Olen ollut koirien kanssa tekemisissä koko elämäni, joten taustastani on paljon hyötyä niiden kuvaamisessa. Studiossa annan koiran tutustua rauhassa paikkaan ja tilanteeseen.

Yleensä aika nopeasti huomaan, millainen käytös kullakin koiralla on ja vien sen mukaan kuvausta eteenpäin. Rauhallisten ja helposti ohjattavien koirien kanssa pystyn käyttämään viimeisteltyä valaistusta, kun taas energisten koirien kohdalla käytän usein pehmeämpää valoa. Omistaja on aina mukana kuvauksissa ohjaamassa koiraa herkuilla ja kehuilla. Kuvaus etenee koiran ehdoilla ilman pakotteita ja pyrin pitämään kuvaussessiot tarpeeksi lyhyinä.

potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja
potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja

Mikä on itsellesi tärkein varuste kamerarepussasi? 

Luotto-objektiiviini on Canonin 70-200mm f/2.8 jota käytän paljon sekä studiossa että ulkona. Käytän paljon myös Lensbabyn objektiiveja, jotka edustavat tyyliltään sitten aivan toista ääripäätä. 

Ketä kuvaajia sinä itse ihailet, ja miksi juauri näitä?

Brooke Shaden, Emily Soto sekä Sue Bruce. Kolme todella lahjakasta naista, joiden tunnistettava tyyli on tehnyt minuun vaikutuksen. Kaikki heistä myös jakavat osaamistaan avoimesti muille, sekä ovat onnistuneet brändäyksessä ja markkinoinnissa loistavasti.

Suomalaisista kuvaajista ihailen Juha Mustosen tummanpuhuvaa tyyliä. 

Mihin viimeaikaiseen kuvaasi olet erityisen tyytyväinen ja miksi?

Kuvasin muutama viikko sitten ihastuttavaa perhettä, jotka odottavat toista lastaan. Kuvista huokuu iloisuus, lämpö ja rakkaus. Aitojen tunteiden tallentuessa kameraan olen aina onnellinen ja tyytyväinen työhöni.

potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja
potrettikuvaaja, emilia savolainen, valokuvaaja

Teet paljon myös huomenlahja-kuvauksia. Moni kuvattavista ei varmaan ole kovin tottuneita olemaan kameran edessä. Onnistut kuitenkin poseeraamaan heidät luontevan näköisesti. Mitä vinkkejä antaisit poseeraamiseen ja niihin ohjaamiseen? 

Pyrin tekemään kuvaustilanteesta rennon ja kiireettömän. Juttelen paljon kuvattavien kanssa ja pidän heidät huomion keskipisteenä. Miljöö, meikki sekä sopivat asusteet luovat ihanteellisen pohjan myös kokemattomalle kuvattavalle. Monesti näytän itse esimerkkiä asennoista ja teen pieniä korjauksia.

Myös erilaiset sanat, mielikuvat ja musiikki auttavat pääsemään oikeaan fiilikseen.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on valokuvauksen suhteen?

Haaveenani on, että pääsisin toteuttamaan omaa tyyliäni ja visioitani enemmän myös kaupallisella puolella. Ammattitaitoisen tiimin kanssa on mahtava luoda näyttävämpiä kokonaisuuksia, eli yhteistyöprojekteja haluaisin tehdä enemmän. Tämä on myös ensimmäinen hääkuvaus-kesäni, joten odotan mielenkiinnolla millainen maailma sieltä avautuu.

Lisää Emilia Savolaisen kuvia löytää täältä: Portfolio / Facebook / 500px

1 ajatus aiheesta “Emilia Savolainen aloitti kesäprojektin kautta”

  1. Paluuviite: Haastattelu Kamerakoulu.fi sivuilla – Valossa PhotographyValossa Photography

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *