Palkittu henkilökuvaaja Vesa Tyni kertoo kameralaukkunsa sisällöstä

Vesa Tyni on kansainvälisesti palkittu henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Hänen arkeensa kuuluvat niin lehtikuvaukset, mainoskuvaukset, kuin erilaiset muotokuvaprojektit pääasiassa Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Vesan tyylille ominaista on tarkka valaisu, jota hän on kehittänyt erityisesti henkilökuvauksessa. Yllä olevalla videolla Vesa Tyni kertoo millä kalustolla hän yleensä kuvaa ja miten kamerarepun sisältö on muotoutunut vuosien varrella.

Vesan tämänhetkinen kalusto on lähtenyt rakentumaan, kun hän teki lehtikuvakeikkoja Helsingissä. Vaatimuksena keikoilla oli saada useita kuvia hyvin lyhyessä ajassa. Tämän lisäksi hän haluaa kaluston olevan helposti mukana kulkeva. Painoa koko setille tulee Vesan mukaan 15 kg, kuten hän videolla toteaa.

Kamera ja objektiivit

Nikon D750 – Tämä Nikonin täyden kennon järjestelmäkamera valikoitui Vesan käyttöön erityisesti sen pienen koon ansiosta.

Nikkor 24-70mm f/2.8 – Vesan kamerarepun tärkein objektiivi on 24-70mm f/2.8. Nopealla keikalla tällä objektiivilla pystyy tekemään paljon vaihtelua kuviin. Pidempi 70 mm sopii perintisempään potrettiin ja laajemmalla päädyllä pystyy näyttämään taustaa, joka Vesan tyylissä on helposti tunnistettavissa.

Nikkor 50mm f/1.4 – Kun Vesa kuvauskeikalla kaipaa valovoimaa, terävyyttä tai haluaa saada sumean taustan käyttää hän tätä Nikonin 50 mm objektiivia.

Tamron 70-200mm f/2.8 – Etenkin tapahtumakuvaukseen ja esimerkiksi puhujien kuvaaminen kauempaa onnistuu tällä Tamronin teleobjektiivilla, joka ominaisuuksiinsa nähden on edullinen hankinta. Tämä objektiivi Vesalla on käytössä, jos jostain syystä ei pysty olemaan lähellä kuvattavia kohteita.

Valaisu

Elinchrom Ranger Quadra – Monipuolinen, luotettava ja tehokas salamasetti, joka Vesalla on kulkenut mukana jo pitkään. Videolla Vesa kertoo tarkemmin kuinka hän tätä valoa käyttää erilaisissa tilanteissa.

Valkoinen läpiammuttaja sateenvarjo – Helppo valonmuokkain, jolla pystyy tekemään pehmeää valoa missä tahansa tilanteessa.

Kevyt valojalusta – Vesan vaatimus valojalustalle on että sen pituus mahdollistaa kohteen valaisun vähintään leuan yläpuolelta.

Värikalvot – Värikalvoilla pystyy muuttamaan salaman värilämpötilan sopivaksi ja näin tekemään erilaisia efektejä tai tasapainottamaan hankalan väristä vallitsevaa valoa. Värikalvot eivät paina käytännössä mitään, joten niitä on helppo kuljettaa mukana.

Jalusta – Vesa ei yleensä pidä jalustaa mukana keikalla painon vuoksi. Jalusta lähtee mukaan ainoastaan, jos suunnitelmissa on tehdä valomaalausta tai monivalotuksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *