Luomisprosessi – mitä luovan työn toteuttaminen vaatii?

valokuvaus, luovuus, valokuvaaja

Itsensä toteuttaminen on taidetta, oli se sitten ruoanlaittoa, kirjanpitotyötä tai myyntityötä – jos se tulee puhtaasti meidän sisältä, se on taidetta. Ainut tapa toteuttaa itseään on tehdä jotain intuitiivisesti, tunteiden kautta. Mieli ei ymmärrä taidetta, koska taide ei käy järkeen. Se tulee kehosta, ei mielestä.

Koemme vastustusta muilta jos toteutamme itseämme täysin. Vastaan tulee ihmisiä, jotka eivät pidä taiteestamme, parhaassa tapauksessa he vihaavat sitä.

Materiaalin luominen synnyttää vastustusta

Sellainen henkilö, joka tekee materiaalia, mikä ei koe vastustusta ei toteuta itseään aidosti. Syy, että koemme vastustusta on se, että luomme jotain uutta. Jos kaikki pitävät luomastamme materiaalista, kopioimme vanhoja ideoita. Kukaan ei vastusta sellaista, mikä on yleisesti hyväksyttyä ja todettu toimivaksi.

Negatiivinen palaute

Negatiivinen palaute laittaa meidät kehittymään ja pohtimaan eri ratkaisuja. Hyvä merkki aidosta itsensä toteuttamisesta on vahvojen tunteiden herättäminen molemmissa, positiivisessa ja negatiivisessa mielessä. Negatiivinen palaute motivoi meitä tekemään lisää ja kehittymään. Pelkän positiivisen palautteen saaminen taas vie uuden luomisen motivaation. Paradoksi tässä on, että jos löydämme ratkaisun mistä kaikki pitävät, kopioimme taas jotain vanhaa.

On hyvä tavoitella täydellistä, mutta itse luomisprosessin täytyy olla pohjimmainen syy tavoittelulle.

Samuel Glassar on 21-vuotias vaasalainen yrittäjä, kansainvälisesti palkittu ammattikuvaaja, Suomen suurimman nuorille kuvaajille suunnatun yhteisön NVK:n vetäjä sekä Suomen suurimman hyvinvointiblogin, Hidasta Elämää:n nuorin virallinen kirjoittaja. Hän on intohimoinen puhuja, opiskelija ja kirjoittaja.

Lisää hänen tekemistään löytyy täältä:

Portfolio / YoutubeFacebook

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *