Näin löydät oman kuvaustyylisi vahvaa someviestintää varten

Haluatko oppia erottumaan somesyötteiden joukosta kuvien avulla ja luomaan haluamasi fiiliksen sekä tunnelman kuviisi?

Ratkaisu vakuuttavaan ja erottuvaan someviestintään piilee oman kuvaustyylin löytämisessä. Voimakas kuvaustyyli on keskeisessä roolissa siinä, millaisen ensivaikutelman annat yrityksestäsi ja palveluistasi somessa.

Kuvaustyylin kehittämiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä vahvalla tyylillä kuvasi erottuvat massasta ja houkuttelevat tarkalleen niitä asiakkaita, joita haluat tavoittaa.

Voi olla houkuttelevaa valita kuvaustyyli kuvanmuokkauksen trendien perusteella tai omien mieltymystesi mukaan. Kuitenkin samalla tavoin kuin yrityksesi kaikissa muissakin päätöksissä, myös tässä on otettava huomioon kohderyhmäsi ja ideaaliasiakkaasi.

Kuvaustyyli määräytyy ihanneasiakkaan perusteella ja se luo perustan muille valinnoille, joista kuvaustyyli koostuu.

Vaihe 1: Kuvaustyylin määrittely

Ennen kuvaustyylin määrittelyä on siis tiivistettävä brändisi keskeinen viesti:

• Ketä tavoittelet somekuvillasi, eli kuka on ihanneasiakkaasi?

• Minkä ongelman kanssa hän kamppailee?

• Miten yrityksesi auttaa häntä?

• Minkä tunnetilan haluat herättää hänessä?

Kaikkein tärkein kysymys: millaisen tunnetilan haluat luoda asiakkaassasi?

Tunteen kautta

Aloita pohtimalla, millaisia tunteita toivot asiakkaasi kokevan ostaessaan palvelusi tai tuotteesi. Haluatko herättää helpotusta, energisyyttä vai itsevarmuutta? Haluatko asiakkaasi tuntevan inspiraatiota, innostusta vai onko päällimmäisenä tunne siitä, että hän on oppinut jotain uutta?

Lue myös: Näin somefeedistä saa mahdollisimman kiinnostavan

Harjoitus 1: Määritä tunne, jonka palvelusi tai tuotteesi herättää asiakkaassa

Anna itsellesi tehtäväksi määrittää tunnetila, jota haluat asiakkaasi kokevan käytettyään palveluasi tai hankittuaan tuotteesi. Aloita kirjoittamalla listaa sanoista, jotka kuvaavat tätä toivottua tunnetilaa.

Tarkoituksena on brainstormaus-tyylillä kerätä sanoja kuvaamaan tunnetilaa, älä suodata tai arvioi sanojasi vielä.

Lopuksi käy läpi kaikki sanat ja valitse niistä kolme sanaa, jotka parhaiten kuvastavat haluamaasi tunnetilaa asiakkaassasi ostoprosessin jälkeen.

Nämä kolme sanaa tulevat ohjaamaan kuvaustyylin rakentamista.

Tämän tunnepohjan luominen on ensimmäinen askel kuvaustyylin määrittelyssä. Vasta sen jälkeen voidaan siirtyä siihen, miten yrityksesi viesti ja arvot voidaan muuttaa visuaaliseksi juuri sinun brändillesi sopivalla tavalla.

Harjoitus 2: Kuvita tunnetila ja kerää tunnelmataulu

Kun olet valinnut kolme sanaa, ala kerätä Pinterestiin taulua. Hae tauluun mitä tahansa kuvia, jotka herättävät niitä tunnetiloja, joita valitsemasi sanat kuvaavat. Kuvien ei tarvitse liittyä alaasi, tuotteeseesi tai palveluihisi, vaan voit pinnata mitä tahansa kuvia.

Alla on kolme esimerkkiä siitä, miltä taulu voisi näyttää. Ensimmäinen esimerkki on luotu Creator Akatemiassa vuonna 2019, kun pohdimme brändimme perustaa ensimmäistä kertaa. Myös silloin aloitimme tästä harjoituksesta.

Huomaa, että näissä esimerkkitauluissa on hyvin erilaisia tunnelmia, ja ne viestivät täysin erilaisia asioita. Tästä näet kuvaustyylin voiman, sillä nopeallakin vilkaisulla kuvista syntyy tietty vaikutelma. Jos nämä olisivat kuvia kolmelta eri yritykseltä somessa, voisi helposti tehdä johtopäätöksen, millainen yritys on kyseessä ja puhutteleeko se sinua.

Tärkeää on, että kuvat ovat yhtenäisiä keskenään, jotta viesti välittyy nopeasti ja selkeästi. Selkeä kuvaustyyli erottaa sinut massasta somessa ja kertoo katsojalle heti, onko palvelusi tai tuotteesi heidän tyyliinsä sopiva vai ei.

Vahva kuvaustyyli myös luonnollisesti karkottaa asiakkaat, jotka eivät ole yhtään sinun tyyliisi sopivia ja taas houkuttelee magneetin tavoin ne asiakkaat, johon se vetoaa täysillä.

Harjoitus 3: Kuvaustyylin yhtenäisyys

Edellä kuvattujen kahden harjoituksen avulla olet saanut jonkinlaisen käsityksen siitä, millainen oma kuvaustyylisi voisi olla. Saatat yllättyä, kuinka taulusi eroaa omasta mielikuvasta mitä lähdit hakemaan harjoituksen alussa.

Oliko taulusi, juuri sellainen kuin ajattelit alussa? Vai tuliko yrityksellesi oma kuvaustyyli, joka eroaa henkilökohtaisesta kuvaustyylistäsi?

Kun katsot keräämiäsi kuvia voit huomata niissä yhtenäisiä asioita esimerkiksi valotus, sävymaailma ja värien toistuvuus.

Vaihe 2: Kiteytä sun kuvaustyyli mood boardiin Canvalla

Nyt kun olet pinterestissä kerännyt kuvia ja saanut selkeän kuvan sun kuvaustyylistä, voit alkaa Canvassa tekemään Mood Boardin. Syy miksi halutaan sun siirtyvän Canvaan on se, että Canvassa sä saat kiteytettyä sun kuvaustyylin yhteen tauluun. Sitä on myös helppo käydä muokkaamassa, jos koet yrityksesi tyylin muuttuvan ajan mittaan. 

Tunnelmataulu eli Mood Board on eräänlainen digitaalinen leikekirja, jossa me nähdään kaikki tärkeimmät elementit, jotka herättää meidän tavoittelemiamme tunteita. 

Mood boardin kasaaminen

Tee tämä harjoitus tietokoneella: avaa yhteen välilehteen edellisessä vaiheessa luomasi Pinterest-taulu, ja toiseen Canva. Etsi Canvasta avainsanalla ‘mood board’ valmis pohja, johon alat siirtää valitsemiasi kuvia.  Kuvat saa siirrettyä helposti leikkaamalla ja liimaamalla. 

Kuvaustyylin tiivistäminen

Tämän tehtävän tarkoitus ei ole käyttää kaikkia kuvia, jotka tallensit Pinterest-tauluusi, vaan ennemminkin auttaa sua löytämään kuvaustyylisi tärkeimpiä elementtejä ja tiivistämään ne yhteen sivuun. Kun kuvat ovat rinnakkain, sinun on helpompi nähdä, jos joku kuva ei ole harmoniassa muiden kanssa. 

Tee useampia tunnelmatauluja ja leiki eri yhdistelmillä, kunnes löydät sopivan kokonaisuuden.

Kun olet löytänyt oikean kokonaisuuden sen avulla voit lähteä opettelemaan kuvien ottamista käytännössä. 

Mitä asetuksia kamerassa pitää säätää, jotta kuvista tulee sellaisia kuin tunnelmataulussasi? Tai miten muokkaat ottamasi kuvat siten, että saat luotua haluamasi fiiliksen?

✨Jos kiinnostuit kuvaustyylisi löytämisestä ja haluat päästä syvemmälle sen määrittelemisessä, niin lataa meidän ilmainen opas!✨

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *