Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

18 kesä

Näin poistat kuvasta mitä tahansa

Content-aware fill -työkalun avulla valokuvasta voi poistaa Photoshopissa minkä tahansa elementin. Kyseinen työkalu esiteltiin ensimmäisen kerran Photoshop CS5:ssa ja siitä lähtien sitä on paranneltu lähes jokaisessa päivityksessä.

Photoshop CC 2020 versiossa content-aware fill on saanut on oman työtilansa, jonka ansiosta sillä saa aikaan entistä parempia poistoja. Uudessa työtilassa pystyy määrittelemään miltä alueilta näytteet otetaan ja esikatselemaan miltä lopputulos milläkin asetuksilla näyttää. Tämän ansiosta käyttäjällä on enemmän kontrollia content-aware fillin käytöstä ja lopputulokset ovat parempia.

Content-aware fill tarkoittaa, että Photoshop osaa ottaa huomioon ympäröivät elementit ja täyttää valitun alueen sopivalla materiaalilla. Näytämme videolla alkuun vanhan tavan käyttää työkalua ja sitten uudistetun työtilan.

Lisää meidän tekemiä opetusvideoita kuvankäsittelystä löytyy täältä: Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom & Photoshop

mm
Atte Tanner

Atte Tanner on Helsingin ja Lontoon välillä kulkeva muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja mystinen tunnelma. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. www.attetanner.com